WC. csésze beszerelése

A duguláselhárítás telefonszáma

Hogyan kell szakszerűen beszerelni egy alsó kifolyású WC. csészét? Kezdjük az alapoknál. Vásároljunk minőségi WC. csészét. Ne akarjuk megvenni a legolcsóbb darabot. Egy 15 ezer forint körüli „alsó kifolyású, lapos öblítésű, Alföldi” már tökéletesen megfelel. Egyébként a WC. csésze árak 6.500 és 150.000 Ft. között vannak. Természetesen a legdrágább darabok, nagyon magas minőségű, monoblokkos, exkluzív kivitelűek. Azonban egy átlagos otthonba tökéletesen megfelel az egyszerűbb kivitel is.

A szerelvényboltból egy-két dologra szükségünk lesz

– 2 db. tipli (kérjük az eladótól tanácsot a méret tekintetébe)
– 2 db. rögzítő csavar ( a hozzávaló műanyag védővel)
– 1 db. WC. ültető gumi
– 1 darab gumitömítés a tartály befolyócsövéhez.
– 1 tubus sziloplaszt a burkolatkiegyenlítéshez, (csak ha feltétlen szükséges.)

Egyenes és excentrikus ültető gumi
WC. ültető gumi

A WC.  csésze cseréje, és műveleti sorrendje

Ha a kiválasztottuk a csészét sérülésmenetesen hazaszállítottuk akkor jöhet a beépítés. A WC. csészét fordítsuk meg, zsírozzuk be a kifolyócsonkot, majd húzzuk rá az ültetőgumit. Az ültetőgumi feladata a hermetikus bűzelzárás és víz szivárgás megakadályozása. Amennyiben a 110-es lefolyó felállás magasabb mint burkolat síkja, vágjuk le egy fűrészlappal bátran, hogy síkba kerüljön. Így már nem fog billegni a felgumizott csészénk.

wc csesze lerakas szakszeruen
WC. csésze lerakása

A WC. csésze rögzítése

Ha a furatok már megvannak, csak rögzítenünk kell a csészét. Amennyiben új beépítés lesz, akkor a helyén lévő WC. csésze rögzítési pontjait jelöljük át a burkolatra, majd távolítsuk el csészét és fúrjuk ki a tipli helyét. Tapasztalatok szerint egy 10-12 mm. tipli, és a hozzávaló csavar, már billegés mentesen rögzíti a csészét. Megfontolandó még a csavar minősége, a réz csavar (ha kapható) egy ember öltőre szól, az olcsóbb acélcsavarok hamar rozsdásodnak és nem egy álom a cseréjük, ha leszakad a fejük. A csavarokhoz feltétlen használjuk a műanyag védőt ami megkíméli a csészét az eltöréstől, feszülés esetén.

Alsó kifolyású, lapos öblítésű WC. csésze
Alsó kifolyású, lapos öblítésű WC. csésze

A sziloplasztos leragasztást csak annak javaslom, aki nem bízik, a csavarokba vagy a csempe burkolat annyira struktúrált, hogy szükség van egy lágy közegre a burkolat és a fajansz között. Csak penész és gomba mentest szaniter szilikont vásároljunk.

Jó szerelést !

Vízvezeték szerélés és fűtésszerelés, – Budapesten – Non-stop ügyfélszolgálat. Mosogatógép és mosógép bekötés, csaptelepek szakszerű javítása és cseréje, zuhanykabin és zuhanytálca csere, fürdőkád és mosogató csere. Vízvezeték szerelés Pest megyében kedvező árakkal.  Amennyiben fix áras WC. duguláselhárításra van szüksége Budapest területén, hívjon és segítünk. Felkészült szakemberek, higiénikus munkavégzés, fix árak. Duguláselhárítás otthon – házilag, tippek, tanácsok.

4.7/5 - (17 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma