A duguláselhárítás telefonszáma

WC. csésze beszerelése

Kérdés: Hogyan kell szakszerűen beszerelni egy alsó kifolyású WC. csészét
Válasz: Kezdjük az alapoknál. Vásároljunk minőségi WC. csészét. Ne akarjuk megvenni a legolcsóbb darabot. Egy 15 ezer forint körüli „alsó kifolyású, lapos öblítésű, Alföldi” már tökéletesen megfelel. Egyébként a WC. csésze árak 6.500 és 150.000 Ft. között vannak. Természetesen a legdrágább darabok, nagyon magas minőségű, monoblokkos, exkluzív kivitelűek. Azonban egy átlagos otthonba tökéletesen megfelel az egyszerűbb kivitel is.

A szerelvényboltból még egy-két dologra szükségünk lesz

– 2 db. tipli (kérjük az eladótól tanácsot a méret tekintetébe)
– 2 db. rögzítő csavar ( a hozzávaló műanyag védővel)
– 1 db. WC. ültető gumi
– 1 darab gumitömítés a tartály befolyócsövéhez.
– 1 tubus sziloplaszt a burkolatkiegyenlítéshez, (csak ha feltétlen szükséges.)

A WC.  csésze cseréje, és műveleti sorrendje

Ha a kiválasztottuk a csészét sérülésmenetesen hazaszállítottuk akkor jöhet a beépítés. A WC. csészét fordítsuk meg, zsírozzuk be a kifolyócsonkot, majd húzzuk rá az ültetőgumit. Az ültetőgumi feladata a hermetikus bűzelzárás és víz szivárgás megakadályozása. Amennyiben a 110-es lefolyó felállás magasabb mint burkolat síkja, vágjuk le egy fűrészlappal bátran, hogy síkba kerüljön. Így már nem fog billegni a felgumizott csészénk.

wc csesze lerakas szakszeruen
WC. csésze lerakása

Ha a furatok már megvannak, csak rögzítenünk kell a csészét. Amennyiben új beépítés lesz, akkor a helyén lévő WC. csésze rögzítési pontjait jelöljük át a burkolatra, majd távolítsuk el csészét és fúrjuk ki a tipli helyét. Tapasztalatok szerint egy 10-12 mm. tipli, és a hozzávaló csavar, már billegés mentesen rögzíti a csészét. Megfontolandó még a csavar minősége, a réz csavar (ha kapható) egy ember öltőre szól, az olcsóbb acélcsavarok hamar rozsdásodnak és nem egy álom a cseréjük, ha leszakad a fejük. A csavarokhoz feltétlen használjuk a műanyag védőt ami megkíméli a csészét az eltöréstől, feszülés esetén.

Alsó kifolyású, lapos öblítésű WC. csésze
Alsó kifolyású, lapos öblítésű WC. csésze

A sziloplasztos leragasztást csak annak javaslom, aki nem bízik, a csavarokba vagy a csempe burkolat annyira struktúrált, hogy szükség van egy lágy közegre a burkolat és a fajansz között. Csak penész és gomba mentest szaniter szilikont vásároljunk.

Jó szerelést !

Vízvezeték szerélés és fűtésszerelés, – Budapesten – Non-stop ügyfélszolgálat. Mosogatógép és mosógép bekötés, csaptelepek szakszerű javítása és cseréje, zuhanykabin és zuhanytálca csere, fürdőkád és mosogató csere. Vízvezeték szerelés Pest megyében kedvező árakkal.

Duguláselhárítás Budapest – 1 órán belül – garanciával ! Amennyiben fix áras duguláselhárításra van szüksége Budapest területén, hívjon és segítünk. Felkészült szakemberek, higiénikus munkavégzés, fix árak. Duguláselhárítás otthon – házilag, tippek, tanácsok.

Pest megyei települések ahol rövid határidővel dolgozunk!
Csomád
Dunakeszi
Fót
Gödöllő
Isaszeg
Kerepes
Kistarcsa
Nagytarcsa
Pécel
Vecsés
Üllő

4.7/5 - (17 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma