A duguláselhárítás telefonszáma

Lefolyó tisztítás – bombabiztos tippek!

Lefolyó tisztítás

Két fő lehetőség kínálkozik az eldugult lefolyó tisztítására. Az első lehetőség a a duguláselhárító szakember által végzett ipari lefolyó tisztítás, a másik lehetőség a házilagos lefolyó tisztítás. Ha nagyon komoly a dugulás akkor csak szakember fogja tudni kitisztítani a lefolyót gépi módszerrel. Viszont, ha csak kisebb mértékű a lefolyó dugulás, akkor feltétlen próbáljuk meg a házilagos lefolyó tisztítást. Az otthoni lefolyótisztításnál a könnyen beszerezhető, vagy a már meglévő (konyhában fellelhető) szerekkel tudunk próbálkozni. Ebben a bejegyzésben nem térünk ki a bolti lefolyótisztító szerekre, mert ezek többnyire környezet és egészség károsítóak és csak nagyon ritkán segítenek.

Lefolyótisztítás házilag
Lefolyótisztítás házilag

Tudom, első sorban, mindenki arra kíváncsi, hogy házilag hogyan tudja az eldugult lefolyót kitisztítani, így megspórolni a duguláselhárítással járó költségeket. Sajnos ez nem mindig sikerül, de azért adunk egy-két hasznos tippet az otthoni lefolyó tisztítás lehetőségeiről. Érdekes, de egy lakáson belül van pár lefolyó típus, ami sokkal sűrűbben dugul el mint a többi. Ennek egyszerű az oka, ezeket sokkal többet használjuk.

Kézi csőgörény
Kézi csőgörény

Melyik lefolyók azok, melyek gyakrabban dugulhatnak el?
A leggyakrabban a mosogató lefolyó, a kád lefolyó, a kézmosó lefolyó és a WC. lefolyó dugul el. Most ezen lefolyók tisztításáról fogunk kicsit részletesebben beszélni. A bejegyzésben sorra vesszük a lehetőségeket, hogy mit tehetünk mi magunk, és hogy mit tenne egy szakember. A házilagos praktikáknál nem kell nagy anyagi ráfordítással járó eszközökre gondolni.

Mosogató lefolyó tisztítás

Házilagos lefolyó tisztítás
1. A mosogatótálca lefolyócsonkjának tisztítása
2. A mosogató szifon tökéletes kitisztítása
3. Már kaphatóak szuper minőségű mosogató pumpák, gyakran segíthet egy komolyabb pumpálás is.
4. Konyhai szerekkel próbáljuk áttisztítani a lefolyórendszert (citromsav, szódabikarbóna, ecet, esetleg 1 liter kóla)
5. Kézi csőgörényes tisztítás (vásároljunk masszívabb, 10mm-es spirál átmérőjűt)
6. Nedves takarítógép alkalmazása (a leszerelt szifon mellett, a lefolyóba dugjuk a takarítógép szívócsövét és próbálkozunk)

Mosogató lefolyó pumpálás
Mosogató lefolyó pumpálás

Szakember általi lefolyó tisztítás
A profi duguláselhárító szakember nem kísérletezik vegyszerekkel és egyéb praktikákkal a lefolyó tisztításnál. Egyből gépi duguláselhárítást fog alkalmazni. Általában 16mm-es gépi spirált fog alkalmazni, a lefolyóátmérő függvényében, különféle tisztító fejek alkalmazásával.

Duguláselhárítás konyhában

Kád lefolyó tisztítás

Házilagos lefolyó lefolyó tisztítás
1. A fürdőkád lefolyócsonkjának tisztítása (drót és csipesz segítségével)
2. Vízsugaras tisztítás (a tusoló csőre lesz szükségünk, a zuhanyrózsát vegyük le és a lefolyóra irányítva mossuk át a rendszert)
3. A klasszikus pumpálás is sokszor segíthet a lefolyóban lerakódott szennyeződés fellazításában.
4. Nyugodtan próbálkozhatunk a környezetbarát konyhai szerekkel is (citromsav, ecetsav, kóla)

Zuhanycső
Zuhanycső

Szakember általi tisztítás
Két lehetősége van a szakembernek. Az első az ipari szívó-nyomó pumpa használata, ezt akkor szokták alkalmazni, ha kisebb a dugulás, vagy a kád be van építve és a tulajdonos nem engedi a kád oldalának kibontását, hogy a szakember közvetlenül hozzáférjen a lefolyórendszerhez. A második lehetőség a célra vezetőbb, tehát a gépes tisztítás. Ezt minden esetben a kád oldala felől végzik. Egyre több helyen van már szerelő ablak a kád oldalán, így hozzá lehet férni a szifonhoz és a lefolyórendszerhez.

Beépített fürdőkád
Beépített fürdőkád

Kézmosó lefolyó tisztítás

Házilagos lefolyó tisztítás
1. A kézmosó lefolyócsonkjának tisztítása (drót és csipesz segítségével)
2. A kézmosó szifon tökéletes kitisztítása (a fém szifont érdemes korszerű műanyagra cserélni, sokkal könnyebb a szerelgetése)
3. A pumpát itt is érdemes bevetni, a túlfolyót feltétlen fogjuk be a nagyobb hatás érdekébe
4. A konyhai szerekkel itt próbálkozhatunk (szódabikarbóna+ecet+forró víz, esetleg 1 liter kóla)
5. Kézi csőgörényes tisztítás (a 8-10 mm-es spirálok már egész használhatóak)
6. Nedves takarítógép alkalmazása (leszerelt szifon mellett, a lefolyóba dugjuk a takarítógép szívócsövét)

Citromsav
Citromsav

Szakember általi lefolyó tisztítás
Sokszor okozhat nagy kihívást a rutinos duguláselhárító szakembernek is az eldugult mosdó lefolyó tisztítása. A problémát a vékony 32mm-es cső és a sok derékszögű kanyar szokta okozni. Ilyenkor a profi vastagabb spirálok alkalmazása lehetetlen, mert lefolyócső sérülést okozna. Vékonyabb, adapteres (10-12 mm-es) spirálokat szoktak alkalmazni), de ha a megrendelő már használt valami szilárd állagú lefolyótisztító vegyszert, akkor lehetnek gondok, mert ez gyakran beleköthet.

Duguláselhárító adapter

WC. lefolyó tisztítás

Házilagos lefolyó tisztítás
1. A kis fejű WC. pumpa alkalmazása a legcélravezetőbb.
2. A felmosó mop alkalmazása (bele a csésze aljába, majd ritmikus le-fel pumpálgatás) hatákony tud lenni!
3. Egy vödör forró víz, ez segíthet a sok WC. papír feloldásában.
4. Teljesen felesleges bármilyen vegyszer alkalmazása, amennyiben valamilyen idegen anyag került a WC. csészébe.

Mop alkalmazása
Mop alkalmazása

Szakember általi lefolyó tisztítás
Gyakran a szívó-nyomó pumpa alkalmazása is elég lehet, amennyiben semmilyen idegen tárgy nem került a WC. csészébe. Azonban, ha tampon, nedves törlő, WC. illatosító lett lehúzva és komoly dugulás alakult ki, akkor komolyabb beavatkozások fognak következni. Ez általában a WC. csésze felszedésével kezdődik. Ezek után dönti el a szakember, hogy a csészében rekedt meg valami tárgy, vagy a lefolyórendszerben van a dugulás. A csészéből szerszámmal (fogó, csavarhúzó) lehet eltávolítani a dolgokat. A lefolyórendszert tisztítása történhet gépi spirálos vagy vizes magasnyomású módszerrel.

WC. lefolyó tisztítás
WC. lefolyó tisztítás

Duguláselhárító vállalkozásunk specialitása

Mosdó és mosogató lefolyó szakszerű tisztítás
WC. vezetékek duguláselhárítása
Padlóösszefolyók és épített zuhany lefolyó tisztítás
Fővezetékek, csatornahálózatok WOMA duguláselhárítás
Csatornakamerázás és hibamegállapítás
Spirálos és magasnyomású csatornatisztítás
Vízvezeték szerelés lakásban és udvaron
Csatorna építés és javítás

Tisztelt Látogató

Amennyiben profi duguláselhárító szakemberre lenne szüksége, akkor keresse bizalommal felkészült csapatunkat. Minden egy helyen: duguláselhárítás, csatornás kamerázás, womás duguláselhárítás, helymeghatározás, vízvezeték szerelés, csatorna építés és javítás. 25 év tapasztalat a Budapesti lakosok szolgálatában. amennyiben Ön Pest megyében lakik, akkor is rövid időn belül segítenek szakembereink. Duguláselhárítás Budapest – 30 nap garanciával. Ügyfélszolgálatos kollégánk a hét minden napján rendelkezésre áll. Budapesti duguláselhárító csapatunk pontos megjelenéssel tiszta munkavégzéssel és korrekt árakkal áll rendelkezésre a hét minden napján.

4.3/5 - (6 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma