A duguláselhárítás telefonszáma

Csatorna nyomvonal meghatározás

Csatorna nyomvonal meghatározás
Amennyiben az Ön ingatlanában (udvaron vagy a lakásában) olyan csatorna hálózat található, melynek pontos helyéről nincs dokumentációja, így nem ismerheti ezen csatornák nyomvonalát, akkor keresse szakértő munkatársainkat és mi meghatározzuk a csatornahálózat pontos nyomvonalát. A helymeghatározó műszereink megállapítják merre fut a csatornahálózat a talajban vagy a falban.

Mikor van szükség a csatornavezeték nyomvonalának meghatározására?
1. A csatornahálózat dokumentációjának hiánya.
1. Folyamatosan visszatérő dugulás, ami szerkezeti problémára utal.
2. Csatornasüllyedés, épületsüllyedés, talajsüllyedés.
4. Utólagos burkolatok készítése előtt.
5. Fák és bokrok ültetése előtt.
6. Új épület alapozása előtt.

Fontos megjegyezni, hogy a csatorna nyomvonal meghatározást, kamerás csatornavizsgálat szokta megelőzni. A csatornakamera kiváló diagnosztikai eszköz, ami a csatorna belsejéről és az iránytörésekről is információt ad, de a nyomvonal meghatározásra nem képes. Itt lépnek be a képbe ezek kiegészítők és a speciális műszerek.

Milyen elven és hogyan működik a nyomvonal meghatározó?
Amennyiben elektromos vezetéket vagy bármely fémből készült vezetéket (csöveket) keresünk, akkor egyszerű a helyzet, mert ez könnyen detektálható egy irányból, jeladó használata nélkül. A helyzet jóval bonyolultabb, ha a keresendő csőhálózat vagy bármilyen más vezeték műanyagból készült. Itt viszont már szükségessé válik a jeladó használata. Ilyenkor alkalmaz a nyomvonal meghatározó szakemberek a jelgenerátoros módszert. A csatornába jeladót juttat be a berudalóval, majd a külső jelfogó berendezéssel ennek a jeladónak a jelét keresi meg.

A fémkereső egy olyan berendezés, amely elektromágneses indukció segítségével detektálja a közelében lévő fémek jelenlétét. Rövid működési elve: a fémkereső műszer mágneses mezőt bocsájt ki és ezt a mezőt torzítják a talajban található fémtárgyak. A fémek helyzete és mélysége másképpen torzítják a mágneses mezőt. A vevőtekercs ezt a torzulás más-más hang effektekkel jelzi.

Csatorna hálózatok és vízvezeték hálózatok műszeres nyomvonal meghatározása.

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csomád, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Leányfalu, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa,  Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár,  Szada, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Szigetmonostor, Telki, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Zsámbék.

Budapest · Fix árak · Otthoni duguláselhárítás · Szótár

4.4/5 - (8 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma