Csatorna nyomvonal keresés és meghatározás

A duguláselhárítás telefonszáma

Amennyiben az Ön ingatlanában (udvaron vagy a lakásában) olyan csatorna hálózat található, melynek pontos helyéről nincs dokumentációja, így nem ismerheti ezen csatornák nyomvonalát, akkor keresse szakértő munkatársainkat és mi meghatározzuk a csatornahálózat pontos nyomvonalát. A helymeghatározó műszereink megállapítják merre fut a csatornahálózat a talajban vagy a falban. Csatorna nyomvonal keresés és meghatározást képzett vízvezeték szerelő vagy duguláselhárító szakemberek végzik.

Mikor van szükség a csatorna nyomvonal meghatározásra?

1. A csatornahálózat dokumentációjának hiánya.
1. Folyamatosan visszatérő dugulás, ami szerkezeti problémára utal.
2. Csatornasüllyedés, épületsüllyedés, talajsüllyedés.
4. Utólagos burkolatok készítése előtt.
5. Fák és bokrok ültetése előtt.
6. Új épület alapozása előtt.

Hol van a csatorna az udvaron?

Az udvaron lévő csatorna nyomvonalának keresése és meghatározást általában kamerás csatornavizsgálat szokta megelőzni. A csatornakamera kiváló diagnosztikai eszköz, ami a csatorna belsejéről és az iránytörésekről is információt ad, de a nyomvonal meghatározásra nem képes. Itt lépnek be a csatorna nyomvonal meghatározó eszköz, mely, bontás nélkül képes az udvaron lévő csatornaszakasz pontos irányát meghatározni. A jeladót minden képen be kell juttatni a csatornába, hogy jeleket tudjon adni a jel fogó eszköznek. A jelek hangokból állnak.

 

Milyen elven és hogyan működik a csatorna nyomvonal keresés?
Amennyiben elektromos vezetéket vagy bármely fémből készült vezetéket (csöveket) keresünk, akkor egyszerű a helyzet, mert ez könnyen detektálható egy irányból, jeladó használata nélkül. A helyzet jóval bonyolultabb, ha a keresendő csőhálózat vagy bármilyen más vezeték műanyagból készült. Itt viszont már szükségessé válik a jeladó használata. Ilyenkor alkalmaz a nyomvonal meghatározó szakemberek a jelgenerátoros módszert. A csatornába jeladót juttat be a berudalóval, majd a külső jelfogó berendezéssel ennek a jeladónak a jelét keresi meg.

A fémkereső egy olyan berendezés, amely elektromágneses indukció segítségével detektálja a közelében lévő fémek jelenlétét. A csatorna kereső rövid működési elve: a fémkereső műszer mágneses mezőt bocsájt ki és ezt a mezőt torzítják a talajban található fémtárgyak. A fémek helyzete és mélysége másképpen torzítják a mágneses mezőt. A vevőtekercs ezt a torzulás más-más hang effektekkel jelzi.

Csatorna hálózatok és vízvezeték hálózatok műszeres nyomvonal keresés és meghatározása bontás nélkül Budapesten és Pest megye területén. Gyors kiszállás, megbízható és képzett szakemberek.

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csomád, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Leányfalu, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa,  Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár,  Szada, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Szigetmonostor, Telki, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Zsámbék.

Budapest · Fix árak · Otthoni duguláselhárítás · Szótár

4.4/5 - (9 votes)