Duguláselhárítás bontás nélkül

A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárítás bontás nélkül. A csatornahálózatban vagy a lefolyórendszerben kialakult dugulásoknak több fajtája létezik. Egyik sem szerencsés és mindegyik sok fejfájást tud okozni, de még mindig örülhetünk, ha csak a lefolyó rövid szakasza érintett a dugulásban, és nem a teljes rendszer. A „duguláselhárítás bontás nélkül” kifejezés arra utal, hogy a dugulás megszüntetése során a szakemberek nem alkalmaznak fal bontását vagy más szerkezeti beavatkozást. Ehelyett a dugulást olyan modern módszerekkel szüntetik meg, amelyek nem igényelnek semmilyen szerkezeti elem megbontását. Egy jól képzett és gyakorlott duguláselhárító szakember a dugulások jelentős hányadát bontás nélkül képes elhárítani.

Eldugult fürdőkád
Eldugult fürdőkád

Hogyan ment ez régen?

A mai, korszerű duguláselhárító gépek megjelenése előtt is próbálkoztak már különféle eszközökkel a vízvezeték szerelők, úgy mint drótok, rudak és különböző kézi eszközök, de ezek csak rendkívül egyszerű dugulások elhárítására voltak csak alkalmasak. Tehát, korábban szinte természetes volt, hogy a szakemberek a falak megbontásával hárították el a dugulást, mára azonban a helyzet szerencsére megváltozott.

A duguláselhárításban alkalmazott technológiák fejlődésének köszönhetően napjainkban már több módszer is létezik, amivel elkerülhetjük a falbontást a duguláselhárítás során. A profi duguláselhárító szakemberek fegyvertára már tartalmazza a csatorna kamerákat, hely meghatározó berendezéseket és a profi duguláselhárító gépeket. Így elmondhatjuk, hogy csak a legritkább esetben kerül bontásra sor.

Duguláselhárítás pofi gépekkel Budapesten

Ha már nem megy házilag

Ha már próbálkoztunk vegyszerekkel és  házi praktikákkal, esetleg a WC. pumpával és a dugulást még mindig nem sikerült megoldanunk, szakember segítségét kell kérnünk. A vízvezeték szerelők és profi duguláselhárítók eszköztárában sok olyan készülék és szerszám megtalálható, amivel mi otthon, a saját háztartásunkban nem rendelkezünk, és ha rendelkeznénk sem tudnánk megfelelően használni őket. A komolyabb dugulásokat éppen ezért minden esetben érdemes szakember hozzáértésére bízni.

Gyökerek a csatornában, az ilyen dugulások elhárítása még a szakembereknek is nehéz.

Akkor jöjjön a szakember

A probléma megvizsgálása után hamar fény derül arra, hogy a csővezeték mely szakaszán áll fenn a dugulás. Amennyiben a falban futó vezetékekről van szó, akkor sem kell megijednünk, mert nem a falbontás az egyetlen megoldás! Lehet, hogy egyes duguláselhárítók könnyebbnek látják kibontani a falat, de a vezetékek elérésének van sokkal korszerűbb módja is, amivel nem okoznak kárt a tulajdonosnak. A kamerás csővizsgálat, a gépi spirálos technológia, a womás csatornatisztítás mind olyan fejlett módszerek, melyek lehetővé teszik, hogy falbontás nélkül is 100%-ban sikeres és tartós legyen a duguláselhárítás.

Nedves törlők a WC. lefolyóban
Nedves törlők a WC. lefolyóban – WC. duguláselhárítás gépekkel

A visszatérő dugulások felderítése

Amikor visszatérő dugulásról és rejtett hibákról van szó, a leghatékonyabb ezek felderítésére a száloptikás csatorna kamera alkalmazása. A cső belsejébe így a falak megbontása nélkül is beláthatunk, pontosan meghatározhatjuk a dugulás helyét, nem utolsósorban a csővezeték állapotáról is képet kaphatunk. A kamerás csővizsgálat által kb. 10 cm-es pontossággal be lehet határolni a gócpontot, aminek köszönhetően a duguláselhárítónak nem kell találgatnia, hogy vajon hol alakult ki a dugulás. Célzottan végezheti a javítást, amit utána a csőkamera segítségével ellenőrizhet is.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha a talajban futó csatornahálózat pontos iránya ismeretlen. A szakembereknek erre is meg van a megfelelő berendezése. Ez a helymeghatározó. A működési elve a következő: a szakember bejuttatja a jeladót a csatornahálózatba, majd kívülről (a jelfogó berendezés) leköveti a jelet, így meg tudja állapítani az érintett csatorna irányát.

Womás duguláselhárítás Budapest

Mikor szükségessé a bontás vagy talaj feltárás?

Kijelenthetjük, hogy csak a legritkább esetben. De mik lehetnek ezek a ritka esetek, amikor még is bontani kell? Leggyakrabban az építkezés és után és lakásfelújítás után, mert a kivitelező gondatlan volt és malter, csemperagasztó, beton vagy bármilyen építőanyag került a lefolyóba. Ezekkel az anyagokkal még a profi duguláselhárító berendezések sem bírnak el, úgy hogy ne sérüljön meg a lefolyó cső.

A másik eset amikor bontásra kerülhet sor, ha szakszerűtlen volt a csatornahálózat kiépítése és sűrűn, folyamatosan visszatér a dugulás. Ilyen lehet például a túlságosan vékony lefolyócső, a rossz lejtés alkalmazása vagy a sérült csatornák beépítése. Ilyenkor vagy állandósul a csatornatisztítás ténye vagy csatorna hálózat felújítás válik esedékessé.

Korszerű gépek a duguláselhárításban
Korszerű gépek a duguláselhárításban

Milyen technikát alkalmaz a szakember?

Ha már megvan a dugulás helye, a szakember alkalmazhatja a gépi spirálos módszert, melynek során különböző átmérőjű és különböző fejekkel ellátott spirált juttat a vezetékbe. A kézi csőtisztító spirállal szemben a gépi változat nemcsak áttöri a dugulás okozta gócot, hanem teljesen megsemmisíti azt, ezzel tartós eredményt biztosítva. A gépi spirálos csőtisztítást általában szervetlen anyagok okozta dugulás megszüntetésére használják szakembereink.

Eszközök a bontás nélkül munkához

1. Ipari csőgörény, más néven motoros duguláselhárító gép. Ez a speciális eszköz a leggyakrabban használt szerszám, flexibilis spirálokból és erős motorból áll.  A dugulást okozó anyagokat mechanikusan eltávolítják a lefolyórendszerből

2. Magasnyomású csatornamosó. Magas nyomású vízsugárral tisztítják meg a csöveket, hogy eltávolítsák a dugulást okozó szennyeződéseket. A csatornamosó kocsik saját víztartállyal rendelkeznek.

3. Csatorna kamera. Szinte már nélkülözhetetlen eszköz a felkészült duguláselhárító szakemberek kelléktárában. A kamerás csatornavizsgálat során fény derülhet a csatornában lévő dugulás pontos helyére és méretére.

Woma duguláselhárító berendezés

A womás tisztítás

A woma egy nagyon hatékony duguláselhárítási és csatornatisztítási módszer. Egy olyan nagynyomású mosóról van szó, mely 120-300 bar üzemi nyomással tör magának utat a csatornában úgy, hogy közben semmilyen sérülést a csőben nem okoz. Különböző fejek szerelhetők rá, olyan speciális fúvókák, melyek a homok, sóder, iszap okozta lerakódásokat is megszüntetik, amikkel szemben a gépi spirálos módszert már hiába alkalmaznánk.

Profi duguláselhárító gép
Profi duguláselhárító gép

Láthatjuk tehát, hogy a módszerek megvannak arra, hogy falbontás nélkül is megszabaduljunk a dugulástól. Annyit kell tennünk, hogy megkeressük a megfelelő szakembert, aki ezen fejlett technológiákat megbízhatóan alkalmazza, így megkímél minket a falbontás okozta további kellemetlenségektől és tetemes pluszköltségektől.

A garancia vállalás csak a szakszerűen kivitelezett és sérülés mentes lefolyórendszerekre vonatkozik. Kültéri és beltéri csatorna szakaszoknál is csak akkor tudunk garanciát vállalni az elvégzett munkára, ha sérülés mentes a lefolyórendszer teljes szakasza.

Duguláselhárító szolgáltatásaink

WC. mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhany, kád  duguláselhárítás. Profi gépekkel dogozunk, modern technológiával, garanciával, kedvező áron Budapest minden kerületében. Woma dugulás elhárítás, csatorna mosatás, magasnyomású csatorna tisztítás, gyorsan.

Mikor nem érvényes a 30 napos garancia?

Szakszerűtlenül kiépített vagy a szabványtól eltérő nagyon hosszú lefolyórendszerek, Alulméretezett csatorna sok derékszögű iránytöréssel. Tisztító szemek vagy a tisztítóakna hiánya a kültéri lefolyórendszerben, csatorna süllyedés, csatorna törés, gyökérbenövés, bekötött építőanyag maradványok. Kihangsúlyozzuk: a nedves törlőkendő használata a folyamatosan visszatérő dugulások legfőbb okozói, ilyenkor nem vállalunk garanciát! Duguláselhárítás · Otthoni duguláselhárítás · Szótár

5/5 - (8 votes)