A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárítás bontás nélkül

Duguláselhárítás bontás nélkül
A csatornahálózatban vagy a lefolyórendszerben kialakult dugulásoknak több fajtája létezik. Egyik sem szerencsés és mindegyik sok fejfájást tud okozni, de még mindig örülhetünk, ha csak a lefolyó rövid szakasza érintett a dugulásban, és nem a teljes rendszer.

Eldugult fürdőkád
Eldugult fürdőkád

Ez utóbbi esetben néhány évtizeddel ezelőtt még természetes volt, hogy a szakemberek a falak megbontásával hárították el a dugulást, mára azonban a helyzet szerencsére megváltozott. A duguláselhárításban alkalmazott technológiák fejlődésének köszönhetően napjainkban már több módszer is létezik, amivel elkerülhetjük a falbontást a duguláselhárítás során. A profi duguláselhárító szakemberek fegyvertára már tartalmazza a csatorna kamerákat, hely meghatározó berendezéseket és a profi duguláselhárító gépeket. Így elmondhatjuk, hogy csak a legritkább esetben kerül bontásra sor.

Eldugult akna
Eldugult akna

Ha már próbálkoztunk vegyszerekkel, házi praktikákkal, WC. pumpával és a dugulást még mindig nem sikerült megoldanunk, szakember segítségét kell kérnünk. A vízvezeték szerelők és profi duguláselhárítók eszköztárában sok olyan készülék és szerszám megtalálható, amivel mi otthon, a saját háztartásunkban nem rendelkezünk, és ha rendelkeznénk sem tudnánk megfelelően használni őket. A komolyabb dugulásokat éppen ezért minden esetben érdemes szakember hozzáértésére bízni.

Gyökerek a csatornában, az ilyen dugulások elhárítása még a szakembereknek is nehéz.

A probléma megvizsgálása után hamar fény derül arra, hogy a csővezeték mely szakaszán áll fenn a dugulás. Amennyiben a falban futó vezetékekről van szó, akkor sem kell megijednünk, mert nem a falbontás az egyetlen megoldás! Lehet, hogy egyes duguláselhárítók könnyebbnek látják kibontani a falat, de a vezetékek elérésének van sokkal korszerűbb módja is, amivel nem okoznak kárt a tulajdonosnak. A kamerás csővizsgálat, a gépi spirálos technológia, a womás csatornatisztítás mind olyan fejlett módszerek, melyek lehetővé teszik, hogy falbontás nélkül is 100%-ban sikeres és tartós legyen a duguláselhárítás.

Nedves törlők a WC. lefolyóban
Nedves törlők a WC. lefolyóban

Amikor visszatérő dugulásról és rejtett hibákról van szó, a leghatékonyabb ezek felderítésére a száloptikás kamera alkalmazása. A cső belsejébe így a falak megbontása nélkül is beláthatunk, pontosan meghatározhatjuk a dugulás helyét, nem utolsósorban a csővezeték állapotáról is képet kaphatunk. A kamerás csővizsgálat által kb. 10 cm-es pontossággal be lehet határolni a gócpontot, aminek köszönhetően a duguláselhárítónak nem kell találgatnia, hogy vajon hol alakult ki a dugulás. Célzottan végezheti a javítást, amit utána a csőkamera segítségével ellenőrizhet is.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha a talajban futó csatornahálózat pontos iránya ismeretlen. A szakembereknek erre is meg van a megfelelő berendezése. Ez a helymeghatározó. A működési elve a következő: a szakember bejuttatja a jeladót a csatornahálózatba, majd kívülről (a jelfogó berendezés) leköveti a jelet, így meg tudja állapítani az érintett csatorna irányát.

Womás duguláselhárítás Budapest
Womás duguláselhárítás Budapest

Mikor válhat szükségessé a bontás vagy talaj feltárás?

Kijelenthetjük, hogy csak a legritkább esetben. De mik lehetnek ezek a ritka esetek, amikor még is bontani kell? Leggyakrabban az építkezés és után és lakásfelújítás után., mert a kivitelező gondatlan volt és malter, csemperagasztó, beton vagy bármilyen építőanyag került a lefolyóba. Ezekkel az anyagokkal még a profi duguláselhárító berendezések sem bírnak el, úgy hogy ne sérüljön meg a lefolyó cső.

A másik eset amikor bontásra kerülhet sor, ha szakszerűtlen volt a csatornahálózat kiépítése és sűrűn, folyamatosan visszatér a dugulás. Ilyen lehet például a túlságosan vékony lefolyócső, a rossz lejtés alkalmazása vagy a sérült csatornák beépítése.

Korszerű gépek a duguláselhárításban
Korszerű gépek a duguláselhárításban

Ha már megvan a dugulás helye, a szakember alkalmazhatja a gépi spirálos módszert, melynek során különböző átmérőjű és különböző fejekkel ellátott spirált juttat a vezetékbe. A kézi csőtisztító spirállal szemben a gépi változat nemcsak áttöri a dugulás okozta gócot, hanem teljesen megsemmisíti azt, ezzel tartós eredményt biztosítva. A gépi spirálos csőtisztítást általában szervetlen anyagok okozta dugulás megszüntetésére használják szakembereink.

Woma duguláselhárító berendezés.

A woma egy nagyon hatékony duguláselhárítási és csatornatisztítási módszer. Egy olyan nagynyomású mosóról van szó, mely 120-300 bar üzemi nyomással tör magának utat a csatornában úgy, hogy közben semmilyen sérülést a csőben nem okoz. Különböző fejek szerelhetők rá, olyan speciális fúvókák, melyek a homok, sóder, iszap okozta lerakódásokat is megszüntetik, amikkel szemben a gépi spirálos módszert már hiába alkalmaznánk.

Profi duguláselhárító gép
Profi duguláselhárító gép

Láthatjuk tehát, hogy a módszerek megvannak arra, hogy falbontás nélkül is megszabaduljunk a dugulástól. Annyit kell tennünk, hogy megkeressük a megfelelő szakembert, aki ezen fejlett technológiákat megbízhatóan alkalmazza, így megkímél minket a falbontás okozta további kellemetlenségektől és tetemes pluszköltségektől.

Budapest és Vár
Budapest és Vár

A garancia vállalás csak a szakszerűen kivitelezett és sérülés mentes lefolyórendszerekre vonatkozik. Kültéri és beltéri csatorna szakaszoknál is csak akkor tudunk garanciát vállalni az elvégzett munkára, ha sérülés mentes a lefolyórendszer teljes szakasza.

Mikor nem érvényes a 30 napos garancia?

Szakszerűtlenül kiépített vagy a szabványtól eltérő nagyon hosszú lefolyórendszerek, Alulméretezett csatorna sok derékszögű iránytöréssel. Tisztító szemek vagy a tisztítóakna hiánya a kültéri lefolyórendszerben, csatorna süllyedés, csatorna törés, gyökérbenövés, bekötött építőanyag maradványok. Kihangsúlyozzuk: a nedves törlőkendő használata a folyamatosan visszatérő dugulások legfőbb okozói, ilyenkor nem vállalunk garanciát! Duguláselhárítás Budapest · Otthoni duguláselhárítás · Szótár

5/5 - (6 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma