Technológiák

A duguláselhárítás telefonszáma

Technológiák a duguláselhárításban:
Alapvetően több megoldás is kínálkozik a dugulások megszüntetésére. Amennyiben ön már próbálkozott lefolyótisztító szerekkel és a pumpa is cserben hagyta, szakemberre lesz szüksége. A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek általában vízvezeték szerelő képesítéssel vagy valamelyik épület gépész rokonszakmában járatosak. Felkészültek a probléma megoldására és rendelkeznek a szükséges eszközökkel és technológiával.

Duguláselhárító gép - R6001. A csőspirálos duguláselhárítás a leggyakoribb módszer melyet alkalmazunk, itt 8-10-16-22-32 mm. átmérőjű csőspirálokat engedünk be kíméletesen a lefolyó vezetékbe, mely az esetek döntő többségében megoldja a problémát. A kis átmérőjű mosdó és mosogató vezetékeknél a vékonyabb, a gerinc, alap, strang és WC. vezetékeknél a vastagabb spirálok alkalmazása szükséges. Az ipari minőségű spirálok rendkívül szívós edzett acélból készülnek, és 2-5 méteres szakaszokból toldhatóak össze tetszőleges hosszúságban.

Duguláselhárító spirálok

A komolyabb átmérővel rendelkező kültéri szakaszok dugulását – java részt az idegen tárgyak, szerkezei hibák és a gyökérbenövések okozzák. Ezen tárgyak kivétele vagy szétroncsolása vastagabb spirálok és különféle akasztó és kaparó fejek alkalmazását igénylik. Ebben az esetben sajnos a WC. csésze felbontása is szükségessé válhat, hogy a dugulás megközelíthető legyen.

Magasnyomású csatorna mosató
Magasnyomású csatorna mosató

2. A magasnyomásos mosatás, vagy más néven Womázás. A Woma márka napjainkra egy fogalommá vált az ipari és kommunális tisztítás témakörében eszközeik elengedhetetlen kellékei a magasnyomású vízzel működő csőmosatásnak. Nagynyomású szivattyúval történő csőmosatás 120-300 bar nyomással és akár 150 méter szakaszon is történhet. A módszer mellett szól, hogy teljes keresztmetszetben átmossa az épület szennyvíz-rendszerét. A nagynyomású vízzel könnyedén kitisztíthatóak az aknák is. A magasnyomás nem károsítja a csatorna rendszer falát. Itt első sorban a hordalék, sóder, homok és egyéb kommunális szenny eltávolítása a cél, ami a hagyományos csőspirálos technológiával már nem megoldható.

3. Csatornakamerázásra, más néven csatorna diagnosztikai vizsgálatra első sorban az ismétlődően visszatérő (elsősorban kültéri) makacs dugulások felderítésénél van szükség. Mik is lehetnek a visszatérő dugulások kiváltó okai ? Építőanyagok és törmelékek a csőhálózatban, gyökerektől származó benövések, cső vagy csőszakasz törés, vezeték sülyedések. Az optikai eszköz feltérképezi a vezetéket és megadja a problémás csőszakasz helyét. Általánosságban mondható, amennyiben kamerázni kell egy vezetéket, ott előbb-utóbb lefolyócső csere várható.

Ipari csatorna kamera

Duguláselhárítás Budapest – 1 órán belül – A legolcsóbban!

Duguláselhárítás  Budapest · Budapest összes kerületében · Pest megye

Duguláselhárító spirál :
A csőgörény nem egy titokzatos lény vagy egy kultikus tárgy. Se szeri se száma a szakmai és népies elnevezéseknek, de tulajdon képen mind ugyan arra a szerkezetre utal. A lefolyó vezetékek tisztításra alkalmas egy, vagy több darabból álló (gépi spirálok esetén) tetszőleges hosszúságúra toldható duguláselhárító spirálra >> Tovább

A csatornahálózatokban fellépő dugulások főbb okai :
Csapadék elvezető rendszerek, kerti folyókák, aknák és udvar összefolyóknál a dugulást a belemosódó por, sóder, föld, sár valamint a falevelek és faágak okozzák. Ezért a megfelelő fedelek rácsok mindig legyenek a helyükön, és időnként tisztítsuk azokat. Nagyra növő, jelentős gyökérzetet fejlesztő fák csatorna nyomvonalra ültetését is érdemes megfontolni >> Tovább

Dugulás megelőzése otthon :
A mosogató lefolyó rendszerébe öntsünk havonta egy fazék lobogásban lévő forró vizet, ne féljünk a PVC cső bírni fogja. Apró lyukú műanyagszűrőt csak nagyon indokolt esetben használjuk, mert jelentősen csökkenti a víz áramlását és lefolyónk öntisztító képességét. Lefolyótisztítóból a gél állagút vásároljuk, és ha lehet enzimes, környezetbarátot. Ezeket a szereket jobb ha csak prevenciós célzattal öntjük a lefolyóba – havonta, maximum 2-3 decit. Hosszú szőrű házi kedvenceink szőrzetét a fürdés előtt alaposan keféljük ki, és használjunk szűrőt a kádban >> Tovább

Fontos információk a garancia vállalásról!
A garancia vállalás csak a szakszerűen kivitelezett és sérülés mentes lefolyórendszerekre vonatkozik. Kültéri és beltéri csatorna szakaszokon elvégzett duguláselhárításnál csak akkor tudunk garanciát vállalni az elvégzett munkára, ha sérülés mentes a lefolyórendszer teljes szakasza.

Mikor nem érvényes a 30 napos garancia?
Szakszerűtlenül kiépített vagy a szabványtól eltérő, nagyon hosszú lefolyórendszereknél. Alulméretezett átmérőjű vagy sok derékszögű iránytöréssel rendelkező lefolyórendszereknél. Tisztító szemek vagy a tisztítóakna hiánya a kültéri lefolyóhálózatban, csatorna süllyedés, csatorna törés, gyökérbenövés, bekötött építőanyag maradványok. Kihangsúlyozzuk: a nedves törlőkendő használata a folyamatosan visszatérő dugulások legfőbb okozói, ilyenkor elveszik a garancia.

A duguláselhárítás története:
A ma használatos, korszerű duguláselhárító gépek elődeit a nagyvárosokban kiépült csatornahálózatok és velük együtt megjelenő dugulások hívták életre. A 20. század első felében történt csak rohamos fejlődés a csatornatisztítás és duguláselhárítás vonalán. Ennek a fejlődésnek az elektromos áram és a gépek megjelenése biztosítottak lehetőséget. Hajdan a csatornatisztítók, kizárólag kézi erővel és meglehetősen nehéz körülmények között dolgozta.

A csövekbe bebújva kaparták, vágták, tuszkolták a fellépő dugulásokat. Kezdetben, botok, ásó, kapa, drót, fagolyó, bőr tömlő állt rendelkezésre. Az ipari fejlődés meghozta a várva-várt eszközöket: erősített sodronyok, szekcionált és toldható csövek, sugárcső, tömlő, szivattyúk, motorok, autók >> Tovább

dugulaselharito-felszereles

Duguláselhárító szakemberek alapfelszerelése: vízvezeték szerelő szerszámok, duguláselhárító spirálok, duguláselhárító gép, csőkamerák. Duguláselhárítás – Budapest teljes területén, minden kerületben. Lefolyótisztítás Pest megyében. Szakértő kollégák, garancia vállalás az elvégzett munkára. Lefolyótisztítás – garanciával !

4.7/5 - (19 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma