Fertőtlenítés duguláselhárítás és szennyvízbetörés után

A duguláselhárítás telefonszáma

Egyre gyakrabban merül fel az igény, különösen a folyamatos üzemben működő vállalkozásokban, intézményekben, hogy a duguláselhárítás után vagy komolyabb szennyvízbetörés után gyorsan használható legyen a vizes helyiség. Sokszor, azonban –  a már jól funkcionáló helyiségben – a megmaradt piszok és a kellemetlen szagok ezt nem teszi lehetővé. Mindenki azt szeretné, hogy az elvégzett duguláselhárítás vagy szennyvízszivattyúzás után, legyen szó fürdőszobáról, konyháról vagy a WC-ről, ez azonnal használható legyen. Pontosan emiatt érdemes szakemberhez fordulni, akik a fertőzésveszély ellen speciális fertőtlenítő szereket alkalmaz. Ezen kívül illatosítást is különböző, környezetbarát anyagok felhasználásával végzik. A levegőben felhalmozódó kellemetlen szagokat semlegesítik és eltüntetik, ezáltal kellemesebbé téve a környezetet.

Mikor javasolt a fertőtlenítést elvégzését?

1. Utcai szennyvízbetörés után
2. Strang dugulás esetén, ha kiönt a szennyvíz
3. Alagsori és pinceszinti, lefolyócső törés esetén
4. Beltéri WC. vezeték duguláselhárítása után
5. Minden nagy piszokkal járó duguláselhárítás esetén
6. Hatalmas esőzés után, ami betör a pincébe

Mi a fertőtlenítést célja?

Az ember környezetébe került kórokozók elpusztítása. Különösen szükséges lehet erre az egészségügyi intézményekben, oktatási intézményekbe, vendéglátó egységekben és egyéb élelmiszer kereskedelemmel és közétkeztetéssel kapcsolatos vállalkozásokban. Ezekben az intézményekben, különösen nagy tömegek vannak egyszerre jelen, és többnyire élelmiszerrel is kapcsolatba kerülnek.

Duguláselhárítás utáni fertőtlenítés

Egyre gyakrabban van szükség az öreg és elhasználódott lefolyórendszerek duguláselhárításra, viszont ennek egyik hátulütője, hogy a munka elvégzése után piszok és kellemetlen szag marad a vizes helyiségben.  Ez főként a strang és WC. vezeték dugulásánál van és sajnos fertőzésveszélyhez is felléphet.  Ezért a duguláselhárítás utáni fertőtlenítés fontos szerepet kap az intézményekben és az igényes otthonokban.

Duguláselhárítás utáni fertőtlenítés

Szennyvízbetörés utáni fertőtlenítés

A alacsonyan fekvő ingatlanok csatornarendszerénél szokott előfordulni szennyvízbetörés, ilyenek a szuterének, pincék, mélygarázsok. Az óriási esőzések alkalmával, megtelnek az utcai csatornák, majd elkezd visszafelé áramlani a lakóingatlanok mélyebb pontjai felé. Ha nincs visszacsapó szelep, menthetetlenül betör a szennyvíz. Sajnos az esővízzel kevert szennyvíz rendkívül büdös és fertőzés veszélyes. Pincék, szuterének, mélygarázsok lefolyóhálózatába feltétlen építtessünk be csatorna visszacsapó szelepet. A visszacsapó szelep automatikusan működésbe lép, ha visszaáramlást érzékel a csatornahálózatból.

Szennyvízbetörés utáni fertőtlenítés

Mi a fertőtlenítés menete?

Első lépés, a nedvesség eltüntetése és minden darabos szennyeződés fel takarítása. Ezután a szakember, megfelelő védőfelszerelés alkalmazása mellett – permet szóró technológiával – a folyékony fertőtlenítő és szagtalanító anyagot a padozatra és a szennyezett lábazatra permetezi. A fertőtlenítő anyag semleges illatú és nem hagy foltot ezért a leöblítése nem szükséges. Az alkalmazott korszerű fertőtlenítő és szagtalanító anyagok a kellemetlen szagokat megszünteti. A felhasznált anyag környezetbarát. A hatás kifejtésének időtartalma, általában 10 percen belül megtörténik. Nem toxikus, nagy hatású, környezetkímélő, további takarítást nem igényelnek.

A fertőtlenítés egyéb tulajdonságai

Baktericid, fungicid hatású – gyors és hatékony. Amennyiben úgy ítéli meg a szakember, akár több alkalommal is átmehet egy-egy különösen szennyezett felületen. A dugulás utáni fertőtlenítés után általában már egy óra elteltével használható is a fertőtlenített terület, ami a tökéletes száradás után, egy egyszerű mosószeres vízzel könnyedén le is lemosható.

Fertőtlenítés duguláselhárítás után

Szolgáltatás ajánló

Most extra szolgáltatásként tudjuk ajánlani a duguláselhárítás utáni fertőtlenítést és szagtalanítást. Ha mi végezzük a duguláselhárítást akkor a vizesblokk a munka befejeztével azonnal használatba is vehető. Eltávolítjuk a szennyeződéseket a lefolyórendszerből és a kellemetlen szagok megszüntetéséről is gondoskodunk. Lakáson kívül és épületen belüli dugulásokat is géppel, bontás nélkül oldjuk meg. Képzett szakembereink a legkorszerűbb fertőtlenítő szerekkel vállalják, szennyvízbetörés után, csatorna duguláselhárítás után és esővíz betörés utáni fertőtlenítést és szagmentesítést. Kizárólag, kórházi minőségű, klór mentes, környezetbarát fertőtlenítő szereket alkalmazunk. A felhasznált fertőtlenítő szerek, garantáltan elpusztítanak minden kórokozót, gombát, vírust, baktériumot.

És egy videó a szennyvízbetörésről a WC. lefolyóban

Az szennyvizek ipari fertőtlenítése

A szennyvíz fertőtlenítése fontos lépés a víztisztítási folyamatban annak érdekében, hogy a kibocsátott víz ne jelentsen kockázatot az emberi egészségre vagy a környezetre. A szennyvíz fertőtlenítésére számos módszer létezik, az alkalmazott módszer a víz minőségétől, a kibocsátási előírásoktól és a rendelkezésre álló erőforrásoktól függ. Az alábbiakban ismertetjük a legfontosabb módszereket.

1. Kloráció:
Mivel: A klór hatékonyan elpusztítja a baktériumokat és más mikroorganizmusokat.
Hogyan: Klórgáz vagy klórvegyületek (pl. nátrium-hipoklorit) adagolása a szennyvízbe.

2. Ózonáció:
Mivel: Az ózon erős oxidáló hatású és hatékonyan elpusztítja a mikroorganizmusokat.
Hogyan: Ózon generálása és beinjektálása a szennyvízbe.

3. UV-fertőtlenítés:
Mivel: Az UV-sugárzás elpusztítja a baktériumok és vírusok DNS-ét, megakadályozva szaporodásukat.
Hogyan: UV-lámpák használata a szennyvíz áramlásának területén.

4. Klóramin képződés:
Mivel: A klóraminok szerves vegyületek, amelyek antimikrobiális hatással rendelkeznek.
Hogyan: Ammónia és klórozó vegyületek hozzáadása a szennyvízhez.

5. Hidrogén-peroxid kezelés:
Mivel: A hidrogén-peroxid erős oxidálószer, amely elpusztítja a mikroorganizmusokat.
Hogyan: Hidrogén-peroxid adagolása a szennyvízbe.

Ezek a fertőtlenítő módszerek kiegészíthetik egymást, és a megfelelő módszert vagy módszereket a helyi előírások, a szennyvíz összetétele és más körülmények határozzák meg. A szennyvíz kezelése szakemberek bevonását igényli, és a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében szigorú ellenőrzésre van szükség.

Milyen fertőtlenítő szert használunk?

Első sorban  Brilliance®  termékeket használjuk.
Baktericid: teljes
Fungicid: teljes
Virucid: teljes
Terméktípus: PT2, PT4
Hígítás: baktericid 1% 5 perc, fungicid 3% 15 perc, teljes virucid 2,5% 5 perc

Fertőtlenítő szerek

Hol vállalunk fertőtlenítést?

Lakásokban, üzletekben, sport létesítményekben, raktárházakban, irodaházakban, ipari csarnokokban, vendéglátói egységekben, hivatalokban és minden egyéb intézményben.

5/5 - (4 votes)