A duguláselhárítás telefonszáma

Légbeszívó szelep

A légbeszívó szelep egy kifejezetten fontos gépészei elem a lefolyók esetében. Az ára a súlya és a mérete is jelentéktelen,  de az otthoni higiénia megőrzésében nagy szerepet játszik.  Egyrészt a lefolyóvezetékben keletkező vákuum kiküszöbölésére, kiegyenlítésére,  másrészt a csatornagázok,  laktérbe kijutásának megakadályozására szolgáló szelep. Szakembereink sokszor tapasztalják, hogy az új építésű ingatlanokba is beépítésre került a légbeszívó szelep. Főként a mosogató alatt találkozhatunk vele. A beépítés gyakori oka, hogy nem tökéletes a lefolyás a mosogató hálózatában. Sajnos ez szomorú tény és egyértelműen arra utal, hogy alul lett méretezve a rendszer vagy rossz a lejtés a csatorna hálózatnak.

Légbeszívó szelep
Légbeszívó szelep

Hol kell a légbeszívó szelepeket alkalmazni?
A légbeszívó szelepet érdemes minden földszintesnél magasabb épületben használni, ahol a felső szinten is van vizes helység, de természetesen a földszintes építményeknél is alkalmazható, ám itt túl nagy szerepe nincs, ha hibátlan a kivitelezés. Ejtő vezetéken kell elhelyezni, lehetőleg a legfelső WC feletti ágban. Egy tapasztalt mesteremben a légbeszívó szelepet könnyedén eltudja helyezni úgy, hogy az bármely lakásban megállja a helyét.

Beépítés előtt viszont minden esetben jól meg kell fontolni, hogy hol is funkcionál leghatékonyabban. Földszintes épületekben is gyakran kerül utólagos beszerelésre, főként  a gyenge lefolyású  mosogatók csövére.

legbeszivo-szelep

Hogyan működik a légbeszívó szelep?
A légbeszívó szelep amennyire hasznos, a működése annyira egyszerű. Működés közben a vákuum hatására megemelkedik egy kis gumi membrán melynek segítségével jut a levegő a csatornahálózatba, ezáltal megelőzve a beépített bűzelzárók kiürülését. A vákuum kiegyenlítődése után viszont azonnal visszazár, hogy a csatornaszag véletlenül sem tudjon kiszökni. A szerkezet különösebb karbantartást nem igényel, de idővel a gumimembrán elöregedhet és cserére szorul.

Hol kapható a légbeszívó szelep?

Budapesten, Pest megyében és az ország számos vízvezeték szerelvény szaküzletében. Sőt manapság sokan az interneten vásárolják meg ezt a szerelvényt. Az árak nagyon változatosak: 5000 és 15000 Ft. között mozognak.

A starng szellőző és légbeszívó szelep beépítésével kapcsolatosan keresse Budapesti és Pest megyei vízvezeték szerelő kollégáinkat. Tanács adás és szerelés Budapesten.

A duguláselhárítás telefonszáma