Légbeszívó szelep

A duguláselhárítás telefonszáma
A légbeszívó szelep egy kifejezetten fontos elem a lefolyók esetében. Az ára a súlya és a mérete is jelentéktelen,  de az otthoni higiénia megőrzésében nagy szerepet játszik.  Egyrészt a lefolyóvezetékben keletkező vákuum kiküszöbölésére, kiegyenlítésére,  másrészt a csatornagázok,  laktérbe kijutásának megakadályozására szolgáló szelep.

Hol kell a légbeszívó szelepeket alkalmazni?
A légbeszívó szelepet érdemes minden földszintesnél magasabb épületben használni, ahol a felső szinten is van vizes helység, de természetesen a földszintes építményeknél is alkalmazható, ám itt túl nagy szerepe nincs, ha hibátlan a kivitelezés. Ejtő vezetéken kell elhelyezni, lehetőleg a legfelső WC feletti ágban. Egy tapasztalt mesteremben a légbeszívó szelepet könnyedén eltudja helyezni úgy, hogy az bármely lakásban megállja a helyét.

Beépítés előtt viszont minden esetben jól meg kell fontolni, hogy hol is funkcionál leghatékonyabban. Földszintes épületekben is gyakran kerül utólagos beszerelésre, főként  a gyenge lefolyású  mosogatók csövére.

legbeszivo-szelep

Hogyan működik a légbeszívó szelep?
A légbeszívó szelep amennyire hasznos, a működése annyira egyszerű. Működés közben a vákuum hatására megemelkedik egy kis gumi membrán melynek segítségével jut a levegő a csatornahálózatba, ezáltal megelőzve a beépített bűzelzárók kiürülését. A vákuum kiegyenlítődése után viszont azonnal visszazár, hogy a csatornaszag véletlenül sem tudjon kiszökni. A szerkezet különösebb karbantartást nem igényel, de idővel a gumimembrán elöregedhet és cserére szorul.

A starng szellőző és légbeszívó szelep beépítésével kapcsolatosan keresse Budapesti és Pest megyei vízvezeték szerelő kollégáinkat. Tanács adás és szerelés Budapesten.

Légbeszívó szelep
4 4.8 95%