A duguláselhárítás telefonszáma

Konyhamalac

Konyhamalac
A konyhamalac egy olyan konyhai eszköz, melynek az a feladata, hogy az ételhulladékokat ledarálja, melyek ezután apró, finom szemcsék formájában leengedhetők a szennyvíz vezetéken keresztül. Nagy előnye a konyhai szerves hulladék mennyiségének jelentős csökkentése, valamint általa megszűnik a szerves hulladékokból eredő kellemetlen szag is. Tévhit, hogy a konyhamalac a dugulások állandó forrása.  Amerikában, már 50 éve használják, és semmi gond vele.

In-Sink-Erator konyhamalac

A konyhamalac beszerelése előtt viszont figyelembe kell venni a lefolyó cső méreteit is, nem minden esetben ajánlott használata. Amennyiben a lefolyó szerelésekor figyelembe vették a csatornavezeték méretezését, ami megfelel a konyhamalac igényeinek, (63-50-40 mm átmérőnél beépíthető, ennél kisebb csőátmérőnél nem) úgy különösebb fennakadás nélkül üzemeltethetjük ezt a praktikus eszközt, tehát nem kell dugulástól tartani, lefolyórendszerünk az extrémebb terheléseket is tolerálja.

Fontos tudni, hogy az ételdaráló sok zsiradékot és szerves üledékanyagot juttat napi rendszerességgel a konyhai ágvezetékbe, így egy alul méretezett lefolyó nem képes feladatát hosszútávon ellátni. Ez pedig előbb-utóbb dugulások kialakulását eredményezi.

Ha konyhamalacot akarunk használni, akkor minimum 50 mm-es lefolyóvezetéke ajánlott, de némely esetben akár 63 mm-es vezeték használata is indokolt lehet. Egy meglévő 40 mm-es mosogató kiállás esetében tehát nem feltétlen ajánlott a konyhamalac.

Magyarországon kb. 20 éve jött divatba ez a szerkezet, de többsége a mai napig kifogástalanul működik. Semmi karbantartást nem igényelnek. Ami probléma lehet vele, hogy az évtizedek alatt elrohad a burkolata. Konyhamalac vezeték duguláselhárítás Budapesten.

Ez a konyhamalac, motorikusan még működött volna, de a burkolata sajnos elrohadt.

Kiemelt helyek ahol duguláselhárító szakembereink még dolgoznak:
Duguláselhárítás XVIII. kerület
Duguláselhárítás XIX. kerület
Duguláselhárítás XXIII. kerület
Duguláselhárítás Szentendre
Duguláselhárítás Kistarcsa

4.5/5 - (26 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma