Csatornatisztítás Budapest és Pest megye

A duguláselhárítás telefonszáma

Csatornatisztítás Budapesten és Pest megyében rövid határidővel, garanciával. Vállalkozásunk Budapest összes kerületében és Pest megye településein, vállal csatornatisztítást, szakszerűen, nagy teljesítményű ipari gépekkel, higiénikusan. Legyen szó kültéri, beltéri dugulásokról vagy csatornatisztításról – a problémát megoldjuk. Womás magasnyomású csatornamosatás – Woma rendszerű csatornatisztítóval. A következő pár sorban a kültéri, (udvari) nagyobb átmérővel rendelkező (110mm és 500 mm közötti) csatornák tisztításáról adunk ismertetőt.

Hol van szükség csatornatisztításra?

1. Udvari alapvezeték eldugulása esetén.
2. Nagyobb átmérővel rendelkező mélygarázsban futó lefolyóknál.
3. Pincében fótó lefolyó vezetékeknél.
4. Társasházi gerinc vezeték dugulásánál.
5. Termelő üzemek (élelmiszeripar) beltéri lefolyóinál.
6. Eldugult csatornaaknák tisztításánál.
7. Talaj alatt lévő esővíz gyűjtő vezetékeknél.

1. Mikor válik szükségessé a csatornatisztításra?

Röviden, akkor amikor eldugult a csatorna. Azonban a csatornatisztítás fogalma arra utal, hogy nem a beltérben lévő kisebb átmérőjű lefolyókkal van baj, hanem a kültérben lépett fel a dugulás, tehát az udvari szakaszon lévő nagy átmérővel rendelkező csatorna valamely pontja dugult el. Gyakran itt már nem elég a hagyományosnak mondott spirálos, csőgörényes technológia. Na ilyen esetben van szükség a magasnyomású csatorna mosatásra, más néven, Woma csatornamosóra.

2. Hogyan történik a csatornatisztítás?

A csatornatisztítás a szennyvízrendszer karbantartásának fontos része és folyamata, amelynek célja a csatornahálózatban keletkezett szennyeződések és akadályok eltávolítása. A csatornatisztítási folyamat két módszerrel történhet: mechanikus csatornatisztítás és hidrodinamikus csatornatisztítás (ez a magasnyomású vizes tisztítás). A csatornatisztítás leghatékonyabb módja a nagynyomású vizes mosatás. A módszer kíméletes és hatékony. A csatornamosó lehet mobil, tehát szállítható és a vizet a rendszerből nyeri vagy saját víztartállyal rendelkező csatornamosó kocsi. Hatékonyság tekintetében, minden képen a saját víztartállyal rendelkező Woma kocsi a győztes. Itt akár 100 liter/perc bepumpált vízmennyiségről is szó lehet, 120 báros víznyomás mellett.

Woma tartálykocsi - csatornatisztítás

3. Milyen eszközökkel dolgozik a csatornatisztító szakember?

A mechanikus csatornatisztítás során a szakemberek speciális eszközöket használnak, például csatorna kamerákat, robotokat, csőtisztító spirálokat és egyéb mechanikus szerszámokat a csatorna megtisztításához. A spirál az akadályokat és a szennyeződéseket forgatási mozgással távolítja el a csatornából, míg a robotok és kamerák segítségével pontosan lokalizálják az eltömődéseket és az akadályokat a csatorna belsejében.

Nagy teljesítményű WOMA csatornamosó

4. A csatornamosó működése

A teljes csatornaszakasz optikai vizsgálatára csak akkor van lehetőség, ha előzőleg a csatorna teljesen meg lett tisztítva. Ezért a csatornakamerázás előtt gyakra történik magasnyomású csatorna tisztítás. A hidrodinamikus csatornatisztítás (más néven womás csatornamosatás) során magas nyomású vízsugarat használnak a csatorna tisztítására. A magas nyomású vízsugár segítségével a szakemberek az összes szennyeződést és lerakódást eltávolítják a csatornából. Ez a módszer gyors, hatékony és környezetbarát megoldást kínál a csatornák eltömődésére.

5. Csatornatisztítás házilag

Az udvaron lévő főcsatorna dugulásának megszüntetése nem egyszerű feladat. Csak akkor tudunk sikert elérni, ha a dugulás lágy és elérhető távolságban van a behatolási (tisztító akna) ponttól. Eszközeink is korlátozottak, mivel nincsenek drága duguláselhárító gépeink. Amit viszont megtehetünk, hogy a csatorna akna szájánál megpróbáljuk fellazítani a dugulást, mert gyakran itt van csak összegyűlve a trutymó. A másik megoldás, ha már a csatornában vana dugulás az, bedugjuk a slagot a lefolyóba, amennyire csak tudjuk és ráengedjük a víznyomást. Ha csak egy kicsit is megindult a dugulás, akkor sok vödör víz beöntése is jó szolgálatot tehet.

Videó, amikor a csatornamosó dolgozik

Mindkét módszer hatékonyan tisztítja a csatornákat és megszünteti a szennyvízrendszerben keletkező problémákat, mint például a dugulásokat, a kellemetlen szagokat és a csatornában lévő akadályokat. Azonban a választott módszer attól függ, hogy milyen típusú probléma áll fenn a csatornában. A csatornatisztítás mindkét módszere nagyon fontos a szennyvízrendszer hatékony működésének biztosítása érdekében.

Budapest és a Duna folyó
Budapest és a Duna folyó

Amiben segíthetünk

Családi házak és társasházak, lefolyórendszerében fellépő alkalmi, vagy visszatérő jellegű dugulások megszüntetésében. Legyen az kültéren vagy beltérben. Ilyenkor az egyszerűbb spirálos módszertől a nagy teljesítményű ipari csatornamosó kocsi bevetésére is szükség lehet. Ezen felül csatorna kamerázást és nyomvonal meghatározást is vállalunk.

Beltérben

Eldugult WC-k, mosdók, mosogatók, fürdőkádak, zuhanyzók, padlóösszefolyók, piszoárok valamint klímavezetékek dugulásának megszüntetését vállaljuk. Első sorban Budapesten dolgoznak profi duguláselhárító szakembereink, de Pest megyében is vállalunk munkát.

Csatornatisztítás Budapest
Csatornatisztítás Budapest

Kültérben

Esővezetékek, udvari folyókák, garázs összefolyók, aknák és strang vezetékek tisztítását vállaljuk. Igény esetén gyökértelenítést és ipari csatorna tisztítást is vállalunk.

A kültéri dugulások okai

 • csatorna lejtési probléma
 • idegen tárgyak a csatornába
 • begyökeresedett csatornahálózat
 • elzsírosodott lefolyórendszer
 • esőbemosódás, hordalékok

A beltéri dugulások okai

 • túlzott mosogató felhasználás
 • vékony csőátmérők
 • sok könyök és forduló
 • nem megfelelő zsíroldó hatású mosogatószerek
 • rossz lejtési szögek
 • ételmaradékok

Miért válasszon minket?

Jól képzett csatornatisztító szakemberek
Igény esetén vízvezeték szerelőt is biztosítunk
Ár-érték arányos munkavégzés
Garancia vállalás az elvégzett munkára
Pontos megjelenés, tiszta munkavégzés

Csatornatisztítási szolgáltatási területeink – Budapesten

Csatornatisztítás I. kerület – Vár,
Csatornatisztítás II. kerület – Rózsadomb
Csatornatisztítás III. kerület – Óbuda
Csatornatisztítás XI. kerület
Csatornatisztítás XII. kerület
Csatornatisztítás XXII. kerület – Budafok

Össze – vissza tákolt lefolyórendszer – a dugulás kialakulása szinte biztos!

Womás duguláselhárítás – csatornatisztítás Womával

Woma csatornatisztítás
Woma csatornatisztítás

Duguláselhárítás és csatornatisztítási Budapesten

Duguláselhárítás I. kerület – Vár kerület
Duguláselhárítás II. kerület – Rózsadomb
Duguláselhárítás III. kerület – Óbuda
Duguláselhárítás XI. kerület – Újbuda és Kelenföld
Duguláselhárítás XII. kerület – Krisztinaváros és Hegyvidék
Duguláselhárítás XVII. kerület – Rákoscsaba, rákosliget és Rákoskeresztúr
Duguláselhárítás XVIII. kerület – Pestszentlőrinc és Pestszentimre
Duguláselhárítás XIX. kerület – Kispest
Duguláselhárítás XXIII. kerület – Soroksár

Csatornatisztítási szolgáltatási területeink – Pest Megyében

Csatornatisztítás: Albertirsa, Aszód, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Duguláselhárítás Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagykáta, Nagykőrös, Nagymaros, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Ráckeve, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Sződ,  Tököl, Törökbálint, Tura, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház, Visegrád, Zsámbék

5/5 - (5 votes)