A duguláselhárítás telefonszáma

Csatorna kamerázás

Kamerás csatornavizsgálat – csőkamerás vizsgálat

Kamerás csatornavizsgálat
Csatornakamerázás Budapesten és Pest megye területén a legkorszerűbb eszközökkel. Dokumentált (videó felvétel és fotó) csatornavizsgálat, bontás nélkül 40-250 mm átmérőjű csövekben, akár 100 méter hosszú szakaszon. Ha már nem tudnak segíteni a duguláselhárító szakemberek, vagy csatornatörésre, gyökérbenövésre lehet gyanakodni, akkor csak a csatornakamerázás jöhet szóba. Az eszköz segítségével felderíthetővé válik minden, a lefolyórendszert érintő probléma. Ezen felül még légvezetékek és közműalagutak vizsgálatához is alkalmas.

Mikor ajánlott az optikai csatornadiagnosztikai vizsgálat
– folyamatosan visszatérő dugulások
– csatorna törések és sérülések
– gyökérbenövések és talajmozgások
– nagyobb csatorna szakasz átépítések után

Kiemelt települések ahol kamerás csatornavizsgálatot végzünk
Budapest teljes területe, Dunakeszi, Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, Mogyoród, Veresegyház, Göd, Gödöllő, Vác, Fót, Isaszeg, Maglód, Gyömrő, Vecsés, Gyömrő, Gyál, Monor, Gomba, Felsőpakony.

Kamerás csatornavizsgálat és csőkamerás diagnosztika
A csatornaszakaszokat vagy akár az egész csatornahálózatokat, akár bontás nélkül is meg lehet vizsgálni a legkorszerűbb csatorna vizsgáló berendezésekkel. Alapvetően a csatorna és lefolyóhálózatok állapotfelmérésénél alkalmazzák a duguláselhárító és vízvezeték szerelő szakemberek leggyakrabban. Ezen felül a profi berendezések egy csomó extra szolgáltatással is fel vannak szerelve, úgy mint, méterszámláló, lejtés mérő, önbeálló giroszkópos kamera fej, ledes világítás és az eszköz képes fotót és videót is készíteni a későbbi dokumentációhoz. Csapatunk első sorban Budapest területén dolgozik, de Pest megyében is vállalunk csatorna kamerázást.

Budapesti panoráma az Erzsébet-híd és a Gellért hegy látképével
Budapesti panoráma az Erzsébet-híd és a Gellért hegy látképével

Gyakran használják még duguláselhárító szakemberek is a csőkamerát a visszatérő dugulások felderítésénél. A dugulásokat általában építési hibák okozzák, de rengeteg más dolog is történhet egy lefolyórendszerrel. Például csatornatörés, csatorna süllyedés, gyökérbenövés.

A kamerás csatornavizsgálat menete
Első lépésként, ha lehetséges akkor a szakember átmossa vagy kitisztítja a csatorna szakaszt, erre azért van szükség, mert bizonyos sérüléseket, csak kitisztított csatornahálózatban lehet diagnosztizálni. Majd berendezés kezelő szakember, keres egy olyan pontot a csatornaszakaszon, ahol behelyezheti a kamerafejet. Ezután a flexibilis, de masszív berudalóval irányítja a kamerafejet a vizsgálandó lefolyó szakaszba. Ezután jön a hiba megállapítás és a felvétel képi rögzítése.

Csatorna kamera típusától függően lehet fekete-fehér vagy színes kijelzős a berendezés. Van kis méretű kijelzővel rendelkező kézben tartható típus és van nagy, színes kijelzővel rendelkező típus is. A nagy monitoron sokkal látványosabb észlelhetők a csatorna belsejében lévő dolgok (törés, repedés, gyökér, építési törmelék, stb). A csatorna kamerázás a megrendelő bevonásával történik, hogy a szakemberrel együtt beszéljék meg és értékeljék a tapasztaltakat.

A csatornakamerák akár 40 mm.-es lefolyó hálózatban is tudnak dolgozni, feltéve, olyan sok iránytörés, hogy a kis méretű (15-20 mm.) kamerafej ne tudjon elfordulni a csőben. A kisebb kamerafejek a mosogató vezetékek kamerázásához alkalmasak.

A WC. lefolyók (általában 110 és 125 mm.) kamerás csatornavizsgálatához, már masszívabb berudalóval rendelkező és nagyobb kamerafejjel rendelkező berendezésre lesz szükség. Ezek a kamerafejek általában 35-50 mm.-es méretűek. Ezek a kamerarendszerek már 30-50 méter hosszú szakaszt is képesek megvizsgálni.

Az igazi nagyágyukat a csatornakamerás szakemberek a fővezetékeken, gerincvezetékeken, alapvezetékeken vetik be. Ezek a kamerák már 160 és 300 mm. közötti csatornahálózatok vizsgálatára is alkalmasak lehetnek, akár 80 méter hosszban is. Az igazán nagy átmérőjű csatornák esetén (500-1000mm) már önjáró, távirányítós csatornakamera bevetése szükséges, nagy képátfogójú kamerával ellátva.

Vállalkozásuk helymeghatározással is foglalkozik, erre akkor lehet szükség, ha nincs semmiféle tervrajz a föld alatt lévő csatorna rendszer helyéről. A speciális helymeghatározó eszköz segítségével felderíthető a csatorna helye és irány.

Az érdekes videóba azt láthatjuk mit lát a csatorna kamera a cső belsejében. A csatorna kamerázásnak akkor van értelme ha a vizsgálandó csatorna szakaszt nem lepi el a szenny lé, mert akkor nem lát tökéletesen a kamera. A vizsgálati módszer első sorban a törések,  sérülések,  repedések,  gyökérbenövések felderítésére a legalkalmasabb. Amennyiben csatornakamerázásra lenne szüksége: hívja Budapesti duguláselhárító szakembereinket: Duguláselhárítás Budapest.

A csatornakamera a legnagyszerűbb segítség a vízvezeték szerelőknek, kéményeseknek, és csatornázási szakembereknek.  Csatorna kamerázással foglalkozó szakembereink a legkorszerűbb: Rothenberger, Rems és Rigid csőkamerákat alkalmaznak. A csatorna kamera egy olyan speciális diagnosztikai eszköz ami teljesen víz és szenny álló, mely lehetővé teszi a szakmailag képzett és gyakorlott szakember számára az összes hiba feltárását a vizsgált szakaszon. A későbbi kielemzés céljából a online felvételek adathordozóra is menthetőek. (DVD lemez, USB vagy SD kártya). Amennyiben segítségre van szüksége, hívja duguláselhárító szakembereinket: Duguláselhárítás Budapesten – olcsón, bontás nélkül, fix áron.

Kiemelt Budapesti kerületek ahol csatornakamerázást, duguláselhárítást, csatornatisztítást és vízvezeték szerelést vállalunk: IV.  VI.  X.  XVIIXVIII.  XIX.  XXIII.  kerület. Természetesen a felsorolt kerületeken kívül is gyorsan megjelennek duguláselhárító szakembereink.

És egy pár fotó arról, hogy mit lát a csatorna kamera:

5/5 - (9 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma