Eldugult a kád, mit csináljak?

Eldugult a kád, mit csináljak?
Azért egy-két dolgot mi magunk is megtehetünk az eldugult fürdőkád otthoni duguláselhárításánál. Most azokat a módszereket foglaljuk össze, amelyek a beépített kád megbontása nélkül alkalmazhatóak. Fontos tudni, hogy mitől dugult el a lefolyó. Nézzük egy egyszerűbb esetet, amikor csak egy “szimpla” dugulásról van szó. A szimpla kád lefolyó dugulás alatt értsünk egy normál használatból származó dugulást. Ilyen esetben tusfürdő, sampon, hajbalzsam, szőr, bőr kombója okozhatja a szifon vagy a lefolyórendszer dugulását.

A legfontosabb, hogy nem szabad a lefolyót szétszedni, mert a szifon tömítés elmozdulhat vagy a szifon leeshet és garantált, hogy vízvezeték szerelőre lesz szükségünk. Amivel kezdjük a duguláselhárítást: csipesszel szedjük ki a hajszálakt a lefolyócsonkból, ezután finoman megpumpálhatjuk a forróvízzel feltöltött rendszert. Ha ez nem vált be még két dolgot tehetünk: slaggal, vagy a zuhanycsővel közvetlenül a lefolyóba vezetjük a hálózati víznyomást, de a túlfolyót érdemes egy ronggyal teljesen lezárni, hogy a víznyomás tudjon érvényesülni.

Nagyon sokszor sikerrel szokott járni a művelet. És végezetül, maradnak a bolti lefolyó tisztítószerek. Főleg a gél állagú folyékony szereket javaslom, mert kisebb kockázattal jár az alkalmazásuk. Hogy mi a kockázat? Sajnos a szilárd halmazállapotú lefolyótisztító granulátumok nagy százalékkal beleköthetnek a szifonba, amennyiben nem tudják, feloldani a dugulást.

Amennyiben, lakásfelújításból származó idegen anyagok kerültek a kád lefolyórendszerébe (festék, csemperagasztó, cement) kár is kísérleteznünk, mert lehetetlen az otthoni módszerekkel sikert elérnünk. Ebben az esetbe profi duguláselhárító szakembert kell hívnunk.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Mosogató, WC, összefolyó, kézmosó, fürdőkád és fővezeték dugulás megszüntetése gyorsan, tisztán, garanciával. Hétvégén is dolgozunk. Az oldalon sok tippet és tanácsot olvashat, hogyan szüntetheti meg otthonában a dugulást házilag.

Eldugult a kád, mit csináljak?
3 5 100%