Eldugult a fürdőkád, mit csináljak?

A duguláselhárítás telefonszáma

A fürdőkád eldugulása elég problémás, mert fürdeni azért fontos. Azonban van egy-két dolog, amit magunk is megtehetünk az eldugult fürdőkád lefolyójával. Most azokat a lehetőségeket és módszereket foglaljuk össze, amelyek a beépített kád megbontása nélkül alkalmazhatóak. Fontos tudni, hogy mitől dugult el a lefolyó. Nézzük egy egyszerűbb esetet, amikor csak egy „szimpla” dugulásról van szó.

Mitől alakul ki a dugulás a kádban?

A fürdőkádkád lefolyó dugulás alatt értsünk egy normál használatból származó dugulást. Ilyen esetben a szappan, tusfürdő, sampon, hajbalzsam, szőr, bőr, haj egyvelege okozhatja a szifon vagy a lefolyórendszer dugulását. Amennyiben építőanyag (malter, festék, csemperagasztó) került a rendszerbe, csak duguláselhárító szakember fog tudni segíteni, de sajnos nagyon nehéz hozzáférni a kád lefolyórendszeréhez, különösen, ha beépített kádról van szó.

Beépített fürdőkád - szerelőablak nincs
Beépített fürdőkád – szerelőablak nincs

A legfontosabb, hogy nem szabad a lefolyót szétszedni!

Miért nem? Mert, ha szétcsavarozzuk a lefolyócsonkot, akkor a szifon tömítés elmozdulhat vagy rosszabb esetbe a szifon leeshet és garantált, hogy vízvezeték szerelőre lesz szükségünk. Amivel kezdjük a duguláselhárítást: csipesszel szedjük ki a hajszálakt a lefolyócsonkból, ezután finoman megpumpálhatjuk a forró vízzel feltöltött rendszert.

Ha ez nem vált be még egy-két dolgot tehetünk: az első a pumpálás, ezt úgy tegyük, hogy jó sok forró vizet engedünk a fürdőkádba, majd egy jó minőségű pumpával le-fel kezdjük pumpálni a lefolyót. Nagyon gyakran már ez is segít megindítani a dugulást.

Fürdőkád lefolyó pumpálás
Fürdőkád lefolyó pumpálás

Ezen kívül próbálkozhatunk slaggal, vagy a zuhanycsővel, ezt közvetlenül a lefolyóra szorítjuk, majd rákapcsoljuk a  hálózati víznyomást, de a túlfolyót érdemes egy ronggyal teljesen lezárni, hogy a víznyomás tudjon érvényesülni.

Egy házi megoldás: a dupla pumpás módszer

A lent látható videóban, egy kiforrott és remek megoldást láthatunk az eldugult fürdőkád dugulásának megszüntetésére. A két pumpa azért szükséges, mert így teljesen hermetizálni tudjuk a lefolyó rendszert, tehát a pumpálás nyomó ereje nem fog elveszni a kád túlfolyóján. Okos ötlet!

Nagyon sokszor sikerrel szokott járni a művelet. És végezetül, maradnak a bolti lefolyó tisztítószerek. Főleg a gél állagú folyékony szereket használata javasolt, mert kisebb kockázattal jár az alkalmazásuk. Hogy mi a kockázat? Sajnos a szilárd halmazállapotú lefolyótisztító granulátumok nagy százalékkal beleköthetnek a szifonba, amennyiben nem tudják, feloldani a dugulást.

Eldugult fürdőkád

A fürdőkád duguláselhárítás lépései

1. A lefolyócsonk alapos kitisztítása (csipesz, drót)
2. A kádat engedjük tele meleg vízzel.
3. Kezdjük el pumpálni a lefolyót, de a túlfolyót fogjuk be.
4. Használjunk folyékony lefolyótisztító szert.
5. Öntsünk 1 decilitert a lefolyóba, várjunk 1 órát.
6. Ezután forró vízzel mossuk át a lefolyót.
7. A kád lefolyócsonkot szétcsavarozni tilos.

Érdekes videó a zuhanytálca otthoni tisztításáról

Itt pedig egy egyszerű drót vállfából készült egy kampós kiszedő szerszám. A merev dróttal a lefolyócsonkban megakadt hajcsomókat lehet ügyesen eltávolítani. Sokszor már ez is elég, hogy megszűnjön a dugulás.

Amennyiben, lakásfelújításból származó idegen anyagok kerültek a kád lefolyórendszerébe (festék, csemperagasztó, cement) kár is kísérleteznünk, mert lehetetlen az otthoni módszerekkel sikert elérnünk. Ebben az esetbe profi duguláselhárító szakembert kell hívnunk. Azonban még az is lehet, hogy az aktuális szakaszt ki kell bontani!

Fürdőszobai dugulások berendezéseFürdőszobai dugulások megszüntetése, ipari duguláselhárító berendezésekkel.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Mosogató, WC, összefolyó, kézmosó, fürdőkád és fővezeték dugulás megszüntetése gyorsan, tisztán, garanciával. Hétvégén is dolgozunk. Az oldalon sok tippet és tanácsot olvashat, hogyan szüntetheti meg otthonában a dugulást házilag.

Akril kád dugulás
Akril kád dugulás

Az akril fürdőkád kád dugulás megszüntetésénél az oldalpanel eltávolítása szüksége, hogy a szakember hozzáférjen a lefolyórendszerhez és a szifonhoz. Érdemes óvatosan eljárni, nehogy megsérüljön a kád vagy az előtét panel.

Hol dolgozunk Pest megyében?

Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csomád, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Leányfalu, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa,  Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár,  Szada, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Szigetmonostor, Telki, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Zsámbék.

Ezen a fürdőkádon nincs szerelőablak, ha nagy a dugulás akkor sajnos bontani kell.
Ezen a fürdőkádon nincs szerelőablak, ha nagy a dugulás akkor sajnos bontani kell.

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben

Duguláselhárítás I. kerület, lefolyótisztítás a II. kerület, csatorna mosatás III. kerület, mosogató dugulás elhárítás IV. kerületben, padló összefolyó tisztítás V. kerület, kéz mosó szifon tisztítás VI. kerület, kád lefolyóvezeték duguláselhárítása a VII. kerületben, WC. dugulás elhárítás VIII. kerület, zuhany lefolyó tisztítás a IX. kerületben, csatorna kamerázás X. kerület, csatornaszag felderítés XI. kerületben, mosógép vezeték duguláselhárítás XII. kerület, lefolyó tisztítás a XIII. kerületben, csatorna tisztítás XIV. kerület, dugulások elhárítása XV. kerület, fertőtlenítés a XVI. kerület, szuez szifon és padlóösszefolyó tisztítás XVII. kerület, udvari folyóka dugulásának megszüntetés a XVIII. kerületben, womás duguláselhárítás XIX. kerület, esővezeték tisztítása XX. kerület, gyökérvágás és gyökértelenítés XXI. kerület, lefolyó karbantartás XXII. kerület, zsírtalanítás a XXIII. kerületben.

Ezek nagyon jó fajta pumpák, tökéletesen alkalmasak a fürdőkád dugulás megszüntetéséhez
Ezek nagyon jó fajta pumpák, tökéletesen alkalmasak a fürdőkád dugulás megszüntetéséhez
5/5 - (7 votes)