A bűzelzáró működése

A duguláselhárítás telefonszáma

Bármilyen szennyvíz elvezetésről van szó, szükség van bűzelzárásra. A cél, hogy a szifon bűzelzáró részében lévő vízzár megakadályozza a csatornarendszerből visszaáramló gázok útját. Vannak a szerkezetbe beépített bűzelzárók (WC. csésze) és vannak,  külső bűzelzárók  (mosógép, mosogató gép, mosogató,  villanybojler). A külső bűzelzárókon belül is  vannak,  falba épített (mosógép beépített szifon)  és vannak falon kívüli típusok (mosogató). Ha már túl van a lefolyótisztításon és a bűzelzáró felől kellemetlen szagokat érez, kérje duguláselhárító szakember tanácsát.

Padlóösszefolyó bűzelzáró - fürdőszobai összefolyó

Hogyan működik a bűzelzáró?

A bűzelzáró egy olyan épületgépészeti elem, mely megakadályozza a szennyvíz gázok és gőzök visszaáramlását a csatornahálózatból a helyiségbe. A bűzelzáró több funkciót lát, az egyik a víz leeresztés, a másik a bűz elzárás, a harmadik a karbantarthatóság.  A bűzelzáró azon az elven működik, hogy egy vízréteg van kialakítva a lefolyórendszerben. Ezen a leeresztett víz képes átfolyni, de a szennyvízszag nem képes visszaáramlani.  Tehát legyen szó beépített vagy külső bűzelzáróról a  szerkezetben lévő víz végzi a bűzzárást.

Hol van bűzelzáró?

Padlóösszefolyónál, mosogatónál, kézmosónál, mosógépnél, mosogatógépnél, WC.csészénél, fürdőkádnál, zuhanyzónál, kerti összefolyónál, stb.  Anyagát tekintve, fémből (kézmosó)  és műanyagból készülhet.  A bűzelzárók egyik legfontosabb típusa a padlóösszefolyó, mely több funkciót is ellát: a kád, kézmosó vagy zuhany vizét továbbítja a fővezeték felé, csőtörések és túlfolyások esetén biztonsági vízelvezetőként szolgál, valamint tisztítási pontot biztosít a a vizes helyiség csőszakaszaihoz.

Mosógép bűzelzáró szifon

Speciális bűzelzáró

Vannak olyan speciális esetek is, mint a mosógép falba épített bűzelzáró szifonja ahol egy plusz golyó is beépítésre került, mivel itt a mosógép szivattyú kinyomja a szifonból a bűzelzáró vizet. Ezen kívül az iparban, membrános, rugós és visszacsapó szelepes bűzelzáró szerkezetek is léteznek.

Falba épített bűzelzáró szifon

Amennyiben büdöset érez otthonában, főleg a  vizes helyiségekbe, egyáltalán nem biztos, hogy dugulás lépett fel. Valószínűbb hogy a bűzelzárás szűnt meg a WC. csészében, padlóösszefolyóban, zuhanytálcában, kézmosóban, vagy a mosogatóban. Kérje szakembereink véleményét a probléma megoldására. Duguláselhárítás fix áron Budapesten.

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben és Pest megyében. Felkészült szakemberek, higiénikus munkavégzés, fix árak. Duguláselhárítás otthon – házilag, tippek, tanácsok.

4.3/5 - (15 votes)