A duguláselhárítás telefonszáma

Visszacsapó szelep beépítése

Visszacsapó szelep beszerelése, beépítése.
Emeleti és földszinti lakásban élő emberek nem is sejtik, hogy milyen kellemetlen helyzetbe kerülhetnek a mélyebb szinten lakó embertársaik.  Felhő szakadáskor,  amikor az utcai csatornák már nem képesek elnyelni a lehullott nagy mennyiségű csapadékot – fordul elő, hogy a mélyebben fekvő (pinceszinti, alagsori és szuterén) ingatlanok vizes helyiségében esővíz vagy esővízzel kevert  szennyvíz tör be.

visszacsapo-szelep (3)

kgsz - visszacsapo-szelep

A jelenség a padlóösszefolyó,  zuhanyzó és WC.. csészéknél jelentkezhet. Általában nem csak vissza szivárgásról van szó, hanem akár özönvíz szerű, (több száz vagy ezer liter) gusztustalan, trutymós lé ömlik be az otthonokba.

Egy szemléletes videó,  hogy mit is okozhat a visszacsapószelep hiánya.

A visszacsapó szelepet ennek a kellemetlen jelenségnek a kiküszöbölésére találták ki. A szakszerű beépítéshez feltétlen hívjunk vízvezeték szerelő szakembert.  Akkor sem kell „mélyebb fekvésű” otthonunk biztonságáról lemondani,  ha a ház központi, vagy udvari aknájába utólag már nem megoldható a visszacsapó szelep beszerelése, ugyan is van lehetőség a lakótér vizesblokkjában is az utólagos beépítésre.  Általában a WC. környékére szokták beszerelni,  sajnos bontással jár az utólagos beépítése. A szelep KG. anyaga rendkívül szívós, de  benzol, benzin vagy aceton tartalmú szennyvíz szállítására nem alkalmas.

Visszacsapó szelepek
Visszacsapó szelepek

A visszacsapó szelep működési elve:

Ha az utcai csatornarendszerből visszaáramlik a felgyülemlett a szennyvíz az ingatlan csatornarendszere felé, akkor a visszacsapó szelep lezár,  így útját állja a betörő esővíznek és szennyvíznek.  A szelep házába beszerelt billenő csappantyú csak az ellenirányú szennyvízáramlásnál zár le,  és csak akkor nyit ki újból,  ha az ellentétes  víznyomás megszűnt  az utca irányából.  Az automatikus és tökéletes működéshez szükséges, hogy a szelep nyitott állásban legyen.

visszacsapo-szelep

Beszerelése és karbantartás:

A visszacsapó szelepet  aknába vagy szabadon szerelve,  jól hozzáférhetően kell beépíteni, hogy bármikor szerelni és tisztítani lehessen.  Beépítésénél  ügyelni kell a helyes folyásirányra és a megfelelő szintezésre(lejtésre).    A szelep  tisztítása előtt fordítsuk a zárókart, zárt állásba óvatosan bontsuk meg a zárófedél csavarkötéseit, majd ellenőrizzük a tömítőgumi és a mozgó alkatrészek állapotát. Repedés, szakadás törés esetén cseréljük ki a sérült alkatrészeket.  Összeszerelés után figyeljünk, hogy a kart nyitott állásba állítsuk.  A visszacsapó szelepet nagy esőzés esetén, teljesen le lehet zárni a kar segítségével.

visszacsapo-szelep (2)

Sajnos a beépített szennyvíz visszacsapószelep ellenére is felléphetnek otthonunkban dugulások. Ilyenkor is tudunk segíteni, mert rendelkezésünkre állnak olyan eszközök melyek segítségével el tudjuk hárítani a fellépő dugulásokat. Amennyiben fix áras duguláselhárításra van szüksége Pest megye területén, hívjon és segítünk.

csokamera-es-dugulaselharitogep

Gyakran merül fel olyan kérés is a a megrendelők részéről, hogy a hátsó kifolyású WC. csésze mőgé kerüljön beépítésre a csatorna visszacsapó szelep. Amennyiben ez műszakilag megoldható (tehát van elég hely), akkor ez is egy lehetséges megoldás lehet, hogy megvédjük az alacsonyan fekvő ingatlant (pince, szuterén) a nagyobb esőzések alkalmával betörő szennyvíztől.

Visszacsapószelep a WC. mögött
Visszacsapó szelep a WC. mögött


A csatorna visszacsapó szelepek főbb jellemzői:

Leggyakoribb csatorna átmérők: : 110 mm, 125mm, 150mm, 200mm, 250mm.
A szerelvények átlagos beépítő hossza : 300mm és 450mm között van.

A visszacsapószelep anyaga ellenáll a sós víznek, alkoholnak, savaknak, lúgoknak, szulfátoknak, agresszív gázoknak és az összes háztartási tisztítószernek. Visszacsapó szelep beépítése Budapesten és Pest megyében. Pince, alagsor és szuterén helyiségekben lévő lefolyóvezetékekre történő visszacsapószelep beépítése.  Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

Tisztelt Látogató

Amennyiben profi duguláselhárító szakemberre lenne szüksége, akkor keresse bizalommal felkészült csapatunkat. Minden egy helyen: csatornatisztítás duguláselhárítás, csatornás kamerázás, womás duguláselhárítás, helymeghatározás, vízvezeték szerelés, csatorna építés és javítás. 25 év tapasztalat a Budapesti lakosok szolgálatában. amennyiben Ön Pest megyében lakik, akkor is rövid időn belül segítenek szakembereink. Duguláselhárítás Budapest – 30 nap garanciával. Ügyfélszolgálatos kollégánk a hét minden napján rendelkezésre áll. Budapesti duguláselhárító csapatunk pontos megjelenéssel tiszta munkavégzéssel és korrekt árakkal áll rendelkezésre a hét minden napján.

3.9/5 - (33 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma