A duguláselhárítás telefonszáma

Zuhanytálca dugulás

Mitől dugult el a zuhanytálca ?
Hajtól, sampontól, tusfürdőtől,  homoktól,  ruhafoszlánytól, szőrszálaktól, hajtól, bőrdarabokról. Azután ott van az a probléma is, ha egy vezetékre van kötve a konyhai mosogató lefolyó vezetéke és zuhany tálca lefolyó vezetéke. Ebben az esetben a közös lefolyó vezetékbe a konyhai zsiradékok találkoznak a zuhanyba belekerülő hajszálakkal és ilyen rendszer esetén sokkal hamarabb lesz dugulás. A zuhanytálca szifon tisztítása lehet egyszerű is és lehet bonyolult is.

Zuhanytálca dugulásÉs itt egy elrettentő fotó az említett dologról:

Zuhanytálca szifon tisztítása házilag
Először is tisztítsuk ki zuhanytálcánk hajfogó kosarát. Esetleg a zuhanycsövet vezessük a lefolyóba és adjunk rá maximális nyomást, hátha kimossa az eltömődést. Kísérletezhetünk még környezetbarát anyagokkal, úgy mint : forró víz, ecet, kóla, trisó, nátrium.hidroxid, szódabikarbóna, trisó vagy ipari lefolyótisztító szerekkel. Háziasszonyok elmondásából kiderült, hogy ezek az egyik legolcsóbb és legjobb házilagos lefolyó tisztító és dugulás elhárító szerek, melyet bevethetünk a makacs zuhanytálca és kád dugulások ellen.

zuhanytalca-akril

A kereskedelemben kapható pumpákkal és csőgörényekkel csak óvatosan járjunk el! Épített zuhanyzónál, ahol fix csövek vannak a betonban, ott bátran kísérletezhetünk a padlóösszefolyón keresztül történő tisztítással is.  Amennyiben viszont, akril zuhanytálcánk van, majdnem biztos, hogy vékony falú flexibilis lefolyócső van a zuhanytálca alatt. Durva pumpálásnál és spirálozásnál kiszakíthatjuk a vékonyka cső falát és bontás lehet a vége. Tanácsadásért hívja duguláselhárító szakembereinket:  duguláselhárítás Budapesten.

Zuhanytálca duguláselhárításÉpített zuhanykabin, itt lehet duguláselhárító gépeket használni, mert fix lefolyó van a födémben.

A fenti képen egy épített zuhanykabin, itt nyugodtan neki állhatunk házilag is a duguláselhárításnak. Vegyül le az összefolyó fedelét, majd alaposan tisztítsuk ki. A zuhany tusoló fejével alaposan mossuk át a rendszert, majd pumpáljuk meg jó erőse. Nem kell félni, hogy kárt teszünk, mert itt a lefolyórendszer az a betonba van beépítve, így nem fog szétcsúszni vagy sérülni.

Műanyag tálcás zuhanykabin, ha itt dugulás alakul ki, akkor bajban van a szakember is!

Na ez a tálcás zuhanykabin minden duguláselhárító szakember rémálma. Pumpálni nem lehet túl erősen mert a flexibilis lefolyó megsérülhet. Duguláselhárító spirált bevezetni nem lehet, mert a flexibilis lefolyó megsérülhet. Nagy általánosságban elmondható, hogy ki kell bontani a kabint, hogy szakszerűen hozzáférjünk a lefolyórendszerhez. Ha minden képen műanyagtálcás megoldást szeretnénk, akkor a leszerelhető homlokfalú típusú zuhanytálcát válasszuk, mert itt bontás nélkül is hozzáférhet a szakember a tálca alatt lévő lefolyókhoz.

A padlóösszefolyó és épített zuhany lefolyójának tisztítása, csapatunk egyik specialitása. Rendkívül gyorsan és tisztán dolgozunk. Szinte 100%-ban bontás nélkül el tudjuk hárítani a lefolyó dugulásokat Budapesten és Pest megyében.

Olcsó és jól használható pumpák. Ezeket minden háztartásnak érdemes beszereznie.

4.5/5 - (10 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma