A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárító spirál

Duguláselhárító spirál vagy más néven csőgörény – de mi is az ?
A csőgörény nem egy titokzatos lény vagy egy kultikus tárgy. Se szeri se száma a szakmai és népies elnevezéseknek, de tulajdon képen mind ugyan arra a szerkezetre utal. A lefolyó vezetékek tisztításra alkalmas egy, vagy több darabból álló  (gépi spirálok esetén) tetszőleges hosszúságúra toldható duguláselhárító spirálra.

Elnevezések:
1. Csőgörény
2. Csőkígyó
3. Csőpatkány
4. Csőtisztító spirál
5. Csatorna spirál
6. Lefolyótisztító spirál

dugulaselharito-spiralok (5)

Egyszerű kézi duguláselhárító spirál – kurblis tekerővel

Két fő csoportot fontos megkülönböztetnünk, kézi spirálok és gépi spirálok. Anyagukat tekintve igen jó minőségű, többnyire rozsda tűrő, hőkezelt rugóacélból készülnek.

Kézi duguláselhárító (lefolyótisztító spirál) spirál:

Könnyen beszerezhető, többnyire barkácsáruházak polcain megtalálható eszköz, melyet barkácsoló kedvűek használhatnak. Általában lefolyótisztító spirált 5m –  10m méteres hosszban árulják, vastagságuk 3-10 mm között változik. Ezen spirálok főleg a kisebb átmérőjű csövek és lefolyók tisztítására, karbantartására hivatottak. Folyamatos tekeréssel, mozgatással, oldhatjuk fel a lerakódott dugulást a cső faláról.

dugulaselharito-spiralok (27)Kézi spirál – kurblis tekerővel

Fontos megjegyezni, hogy használhatóság tekintetében, a dobban elhelyezett típus a jó választás, még ha drágább is. Ez a szerkezet nem fog összekunkorodni munka közben, és a tokmányból adagolva tudjuk adagolni a csőbe a spirált. Amennyiben fúrógépet is lehet rászereli a dobra még jobb eredményt érhetünk el.

A videóban ez egyszerű kézi csőgörényt és  a professzionális duguláselhárító spirált láthatjuk működés közben.

Csak lebeszélni tudok mindenkit a 2-3 milliméterméter vastag spirálok megvásárlásáról. Ezek ugyan is csak játékszerek. Az égvilágon semmire nem jók, csak bosszúságot okoznak. Keressük inkább a 6-10 milliméterméter vastagságú merevebb darabokat, és ha lehet akkor a dobba szerelt kivitelben. Ezek már egészen jól használhatóak. Viszont jóval drágábbak.

dugulaselharito-spiralok (10)

Fúrógépe csatlakoztatható típus.

dugulaselharito-spiralok (19)

Fúrógépe csatlakoztatható típus.

spiral-dugulas-kezi

És egy érdekes “öszvér” – kézi hajtású, de gépi spirál.

A budapesti duguláselhárító mester telefonszáma

Megemlítést érdemel még az a speciális vezetőszáras kézi spirál, mely a WC. dugulások megszüntetésénél lehet hasznos, segítségével megoldhatjuk a kisebb dugulásokat, anélkül, hogy könyékig összetrutymóznánk magunkat.

Kézi duguláselhárító spirál, WC. dugulásokhoz.
Kézi duguláselhárító spirál, WC. dugulásokhoz.

Gépi lefolyótisztító és duguláselhárító spirálok:

Nagyobb átmérőjű csöveknél alkalmazott eszközök, melyeket szakemberek használnak. Mint, mosogató, padlóösszefolyó,  WC. vezeték,  strang vezeték,  csapadékvíz elvezető, és fővezetékek.  Itt a kézi erővel való tekerés már nem hatékony és egyben megoldhatatlan. A vastagabb (12-38 mm) spirálokra már különböző speciális fejek is csatlakoztathatók.  Mint egyenes fej,  visszavezető fej,  buzogány fej,  gyökérvágó fej,  kaparó fej,  lándzsa fej,  stb…

dugulaselharito-spiralok (2)

Gépi spirál

dugulaselharito-spiralok

Különböző spirál fejek: lándzsa, flexibilis, gyökérvágó, buzogány

A legmegfelelőbb célszerszám kiválasztása a duguláselhárító szakember feladata. A gépi spirál fajtákról 4 félét érdemes megemlíteni: normál, erősített, dobspirál, és a magasnyomású tömlővel kombinált. A spirálok anyaga igen jó minőségű rugóacél. Gyakorlatilag bármilyen hosszig toldható, a probléma függvényében. A gépi spirálok hatékonyságának titka (az olcsó kézi spirálokkal szemben) a motoros és irányváltós hajtás, a magas fordulat, a kiváló minőség és a komoly átmérő.

Láncos és kaparó fejek
Láncos és kaparó fejek
Gyökérvágó fejek
Gyökérvágó fejek
Vágófejek
Vágófejek

A kézi és gépi csőspirálok méreteik és alkalmazási területeik:

1.  8-10 mm -es spirál – 32 mm. vezetékbe
2. 16 mm -es spirál – 40-100 mm. vezetékbe
3. 22 mm -es spirál – 100-250 mm. vezetékbe
4. 32 mm -es spirál – 250-400 mm. vezetékbe

Ennél nagyobb csőátmérőkben kizárólag a magasnyomású mosatás (WOMA duguláselhárítás) hozhat eredményt, dugulás esetén.

Aki nem kíván duguláselhárító szakemberre költeni, gépkölcsönzőből is kikölcsönözhet duguláselhárító gépet, de a borsos letéti díjra készüljön fel. És egy jó tanács:  amennyiben hosszabb kültéri problémát szándékozunk megoldani, sok szál spirált (20 méter)  kérjünk, mert hallottam már róla, hogy a kölcsönzős csak  10 métert adott  a géphez.

dugulaselharito-spiralok (1)

Szekcionált, normál és erősített spirálok.

Normál spirál: 2-5 méteres szálban kapható.
Erősített spirál: 2-5 méteres szálban kapható, belső műanyag erősítéssel, így jobban elviseli a csavaró igénybevételt.

Dobspirál: mérete nem változtatható, általában 20-50 méter van a dobban.
Forgatásnál a meghajtó tengelyen lévő dobbal együtt forog.

dugulaselharito-spiralok (23)Kézi mozgatású dobspirál

dugulaselharito-spiralok (14)

Motoros mozgatású dobspirál

Duguláselhárító spirál és lefolyótisztító spirál márkák, a teljesség igénye nélkül:

Rothenberger
Ridgid
Rems
Electric Eel

Meghajolt duguláselhárító spirál
Meghajolt duguláselhárító spirál

Egy kis magyarázat a képhez: még az ipari spirálok is deformálódhatnak, elakadnak. Jelen esetben a burkoló a megmaradt csempe ragasztót a mosogatóba öntötte, ahol bekötött, sajnos két nap múlva már a duguláselhárítás nem segített. Sajnos ki kellett bontani és újra cserélni a mosogató lefolyó, 3 méteres szakaszát.

Amennyiben bővebben is érdekli a téma,  látogasson el a Google képkeresőjébe  >>  Duguláselhárító spirálok

Kiemelt Pest megyei települések :

Duguláselhárítás Budapest – olcsón, garanciával – Belvárosban, Zuglóban, Rákospalotán, Újpesten,  Szentmihályon,  Angyalföldön,  Budán,  –  valamint a I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. kerületben.  A XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és Pest megye területén is 2 órán belül megjelennek szakembereink.  Non-stop ügyfélszolgálat.  A csatorna dugulások dugulások specialistája. Lefolyótisztítás, csatornatisztítás, woma dugulás elhárítás, dugulás megszüntetés – non-stop Budapesten és Pest megyében, olcsón garanciával, modern duguláselhárító eszközökkel és duguláselhárító gépekkel. Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

WC., mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhany, kád duguláselhárítása gépi technológiával, garanciával, kedvező áron Budapest minden kerületében. Woma dugulás elhárítás, csatorna mosatás, magasnyomású csatorna tisztítás, gyorsan. Kiemelt kerületek –  Budapest –  6. 7. 10. 19. 20. 22. 23. kerület.

Duguláselhárító spirál
6 4.3 86.67%

A duguláselhárítás telefonszáma