Piszoár duguláselhárítása

A duguláselhárítás telefonszáma

Ha létezik gusztustalan dolog a duguláselhárító szakember munkájában, akkor ez az… Általánosságban elmondható, hogy sajnos csak a legvégső stádiumban kérik a megrendelők a segítségünket. Ilyenkor a szakember két dologra készülhet fel: vagy a piszoár szifonja vagy a fali csőszakasz van eldugulva.  Gyakran minden el van dugulva.

Piszoár duguláselhárítás
Piszoár duguláselhárítás

Mitől dugulhat el egy piszoár?

Első sorban a vizeletből kicsapódó ásványi anyagoktól. Ez az úgynevezett húgykő. Nagy forgalmú irodákban és kereskedelmi egységekben gyakori probléma még a rengeteg bedobott idegen anyag (csikk, rágógumi, szemét, papír).

Leszerelt piszoár
Leszerelt piszoár

Hogyan lehet késleltetni a piszoár eldugulását?

Bőséges öblítővízre van szükség. Sajnos a takarékos piszoárszelepek által biztosított vízmennyiség ehhez kevés. Ezért napi szinten 1-2 vödör vízzel is szükséges átöblíteni a rendszert. Ezen kívül a rendszeres szifon ürítés és a sósavas vízkőmentesítés is hasznos lehet. Ezen kívül érdemes szűrőt is elhelyezni a piszoár lefolyójába.

Piszoár szifon
Piszoár szifon

Mit tehet a szakember az eldugult piszoárral?

Szakszerűen lebontja a fajanszot a falról. A szifont kitisztítja vagy újra cseréli. Duguláselhárító berendezéssel áttisztítja a lefolyórendszert, majd mindent visszaszerel és beüzemeli a rendszert. Sajnos a piszoárok lefolyórendszerébe lerakódott rengeteg húgykő nagyon büdös, ezért jó gyomor szükséges a piszoár vezeték duguláselhárításához.

Piszoárok
Piszoárok

De mitől olyan gusztustalan a duguláselhárítás művelete?

Első sorban a borzalmas szagoktól, melynek forrása a piszoár szifonjában és lefolyójában felgyülemlett húgykőtől. Egy ilyen munka után le kell fertőtleníteni és mosni a duguláselhárító spirált, a berendezést és a védőkesztyűt is.

Piszoárok fajtái

A piszoárokról általánosságban

A piszoárok olyan fontos, de gyakran figyelmen kívül hagyott elemek a közterületi és középületi mosdókban, amelyek kényelmét csak akkor ismerjük fel, amikor valamilyen probléma merül fel, például a dugulás. A piszoárok többféle formában és anyagokból készülhetnek, azonban mindegyikük alapvető funkciója az emberi vizelet elvezetése.

Az első típus az ún. falhoz rögzített piszoár, amely falra szerelve helyezkedik el, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen használják anélkül, hogy szükség lenne ülőke használatára. A második típus a padlóra helyezett piszoár, mely talajszinten van elhelyezve, és magasabbra van emelve, így kényelmes pozícióban használható. Egy másik népszerű típus a fali piszoár, amely a falon belül rejtve van, és így egy letisztultabb, modern megjelenést kölcsönöz a mosdónak.

A piszoárok nagy előnye, hogy víztakarékosak és környezetbarátak, hiszen kevesebb vizet fogyasztanak, mint a hagyományos WC-k. Emellett könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak, így higiénikusabbá teszik a mosdókörnyezetet. Azonban fontos figyelembe venni, hogy a piszoárok is hajlamosak lehetnek a dugulásra, amely egy gyakori probléma a használat során.

A dugulás okai között szerepelhetnek például az eldugult vezetékek, a túlzott papírfogyasztás vagy a nem megfelelő anyagok leöblítése. A dugulások elkerülése érdekében fontos rendszeresen karbantartani és tisztítani a piszoárokat, valamint ügyelni arra, hogy csak a számukra kialakított anyagokat öblítsük le.

 

A piszoárokról pár dolog, amit érdemes tudni

Felépítés: A piszoárok általában fali szerkezetek, amelyek alatt csőrendszer fut, hogy a vizeletet elvezessék. Ez a csőrendszer lehet összeköttetésben a többi szaniterberendezéssel, például a WC-kkel.

Dugulások okai: A piszoárok dugulása leggyakrabban olyan anyagok miatt következik be, amelyek a csövekbe kerülnek, és azokat elzárják.

Ilyen anyagok lehetnek például

  • Vizeletkövesedés vagy szennyeződés, ami idővel lerakódik a csőfalakra.
  • Papír vagy higiéniai termékek, amelyek nem oldódnak fel könnyen és eltömíthetik a csöveket.
  • Szennyezett ruhadarabok vagy egyéb tárgyak, amelyek véletlenül a piszoárba kerülnek és elakadhatnak a csövekben

Piszoár dugulások megelőzése

A piszoárok dugulásának megelőzése érdekében fontos, hogy a felhasználók csak az arra kijelölt anyagokat helyezzék el bennük, és ne engedjenek le olyan tárgyakat vagy anyagokat, amelyek eltömíthetik a csöveket. Rendszeres karbantartás, például tisztítás és ellenőrzés is segíthet megelőzni a dugulásokat. Amikor dugulás alakul ki a piszoárok lassabban ürülnek ki.

Rozsdamentes piszoárok

Porselán piszoárok

Duguláselhárítás Budapest – Fix áron – 1 órán belül. Non-stop ügyfélszolgálat. WC., piszoár, bidé, mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhanytálca, fürdőkád duguláselhárítás, szakszerűen, garanciával. További hasznos tippek és tanácsok is olvashatóak az otthoni duguláselhárítással kapcsolatosan. Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

Eldugult piszoár
Eldugult piszoár
5/5 - (1 vote)