Vízszivattyúzás pincéből és garázsból

A duguláselhárítás telefonszáma

Vízszivattyúzás pincéből és garázsból. Napjainkban egyre gyakoribb jelenség az özönvíz szerű esőzés és egyéb időjárási anomáliák, amik nagy mennyiségű csapadékkal járnak. Az alulméretezett csatornahálózatok ezt a hirtelen megjelenő és hatalmas vízmennyiséget már nem képesek elvinni, így az alsóbb szinten elhelyezkedő ingatlanok (mélygarázsok, pincék, szuterén üzletek és lakások) a csatornahálózatból is az utcáról érkező csapadék hatására víz alá kerülhetnek. A helyzet azért is alakulhat ki, mert nem minden ingatlanban van beépítve visszacsapó szelep, ami megakadályozná az esővíz vagy szennyvíz betörést a csatorna hálózatból.

Nagy mennyiségű csapadék

Milyen esetekben van szükség a szennyvíz szivattyúzásra?

1. csapadékvíz betörés csatornahálózaton keresztül
2. csapadékvíz betörés ajtón, ablakon keresztül
3. szennyvíz betörés dugulás következtében
4. szennyvíz betörés csatornacső törés miatt
5. nyomócső törés az ingatlanban

Vállalkozásunk többféle szivattyú típussal dolgozik, annak függvényében, hogy honnan és mekkora mennyiségű vizet kell kiszivattyúzni az ingatlanból. Amennyiben a műszaki lehetőségek engedik teljesen szárazra tudjuk szivattyúzni a területet. Vállalkozásuk Budapest összes kerületében és Pest megye teljes területén vállalja a vízzel elárasztott pincék, raktárak, irodák, műhelyek, garázsok, szuterének és aknák szennyvíz és vízszivattyúzását.

Víz szivattyúzás pincéből

Ha szennyvíz került a pincébe

Amennyiben nem a nagy mennyiségű esővíz vagy víznyomócső törés az oka a beázásnak, hanem szennyvíz vagy csapadékkal kevert szennyvíz árasztotta el az ingatlant, akkor is tudunk segíteni, mert olyan nagy teljesítményű szennyvíz szivattyúkat használunk, ami minden darabos (WC. papír, nedves törlő, ételmaradék) szennyeződést is el tud távolítani. Szennyvízbetörés és nyomócső törés esetén se várjon arra hogy, majd magától kiszárad a helyiség, a legjobb azonnal kiszivattyúztatni a vizet, hogy nem keletkezzenek károk az épületben.

Víz szivattyúzás pincéből

A vízszivattyúzás eszközei

A szakemberek az adott vízmennyiség és helyszín függvényében dönthetik el, hogy benzines vagy elektromos szivattyúkat fognak alkalmazni. Az azonban elmondható, ha komolyan mennyiségű csapadékvíz vagy szennyvíz kiszivattyúzásáról van szó csak ipari szivattyúkat lehet bevetni. A szivattyúzás folyamatát nagyban segít, ha a mélyen fekvő helyiség valamely irányba lejt, vagy úgy nevezett zsomb van kialakítva.

Az elektromos szivattyúk első sorban, kisebb tömegű víz esetén vethetők be és ott ahol nem alkalmazhatóak a benzines szivattyúk a kipufogó gáz miatt. Napjainkba már rendelkeznek a szivattyús szakemberek olyan nagy teljesítményű elektromos szivattyúkkal, amik a nagy tömegű kevert szennyvizet is képesek gyorsan eltávolítani a garázsból, pincéből. A benzines szivattyúk alkalmazása ott lehetséges ahol szabad térbe el tudjuk vezetni a mérgező kipufogó gázt vagy nagyon jól lehet szellőztetni.

A benzines szivattyúk hatékonyságáról

Általában elmondhatjuk a benzines vízszivattyúk a leghatékonyabb eszközök a szivattyúzásnál, mivel a szivattyút erő robbanó motor hajtja, és a nyomott oldalra nagy átmérőjű 3 vagy 4 colos tömlők csatlakoztathatóak. Az igazán komoly benzines szivattyúk akár 1000-1500 liter/perc szivattyúzási teljesítményre képesek. Ilyen eszközökkel akár percek alatt kiszivattyúzható egy vízzel elöntött garázs. A megrendelőnek akkor sem kell kétségbe esnie, ha a helyiségbe nem lehet benzin motoros szivattyút alkalmazni és még áram vételi lehetőség sincs, mert áram fejlesztő aggregátorral is rendelkezünk amit valahol a szabadban telepítünk és onnan elektromos vezetéken juttatjuk el a szükséges áramot a nagy teljesítményű, ipari elektromos szivattyúhoz.

Víz szivattyúzás pincéből

Fertőtlenítés a szennyvíz szivattyúzás után

Amennyiben ne nyomóvíz csőtörés okozta a vízbetörést, hanem szennyvíz vagy kevert csapadékvíz, akkor a szivattyúzást követően feltétlenül szükség lesz a fertőtlenítésre is. Ezt szakértő csapatunk még a szivattyúzás napján el tudja végezni. A fertőtlenítés célja a környezetébe került kórokozók elpusztítása. A fertőtlenítő szerek amiket alkalmazunk nem toxikusak, nagy hatásúak és környezetkímélők.

Tulajdonságuk: baktericid, fungicid hatású és rendkívül hatékony. Ott ahol gyakori az ember jelenléte, feltétlen javasolt a fertőtlenítés. (szuterén lakás, teremgarázs, iroda, raktár) A fertőtlenítő szakember a vízszivattyúzást követően permet szóró technológiával folyékony fertőtlenítő és szagtalanító anyagot juttat a padozatra és a szennyezett lábazatra. A szer behatása rendkívül gyors, akár egy óra elteltével, használatba vehető a helyiség.

A Honda benzin motoros szivattyú – alkalmazunk

Ez a Honda motoros ipari zagyszivattyú akár több órás, megállás nélküli szivattyúzást is lehetővé tesz. Nem probléma a több tízezer liter eltávolítása sem. Nem érzékeny a darabos szennyvízre sem.

Műszaki adatok:
Csatlakozó csőátmérő: 4”
Emelési magasság: 26m
Teljesítmény: 7,1KW
Szállítási teljesítmény: 1640 liter/perc
Szemcseméret: 31mm
Szívási mélység: 8m

Honda vízszivattyú

Az ABS PIRANHA elektromos szivattyú – amit alkalmazunk

Ez az aprítókéses szennyvízszivattyú képes a szennyvízben lebegő nagyobb szennyeződések felszívására és ledarálására is. A szerkezet az aprítókések segítségével a nagyobb darab szennyeződéseket aprókra vágja majd így szállítja tovább. Ez a vízszivattyú kiválóan alkalmas az erősen szennyezett csapadékvíz vagy szennyvíz eltávolítására.

Műszaki adatok:
Feszültség: 220V
Szállítási teljesítmény: 500 liter/perc
Teljesítmény: 1,4KW
Szemcseméret: 30mm
Emelő magasság: 10m

Piranha vízszivattyú

Vízszivattyúzás és szennyvíz szivattyúzás Budapesten

Pince szivattyúzás I. kerületben, szennyvíz szivattyúzás II. kerületben, garázs szivattyúzás III. kerületben, vízszivattyúzás IV. kerületben, mélygarázs vízszivattyúzás V. kerület, szennyvíz szivattyúzás VI. kerület, garázs szivattyúzás VII. kerületben, pince szivattyúzás VIII. kerület, mélygarázs vízszivattyúzás IX. kerületben, vízszivattyúzás X. kerület, vízszivattyúzás XI. kerületben, pince szivattyúzás XII. kerület, szennyvíz szivattyúzás XIII. kerületben, pince szivattyúzás XIV. kerület, pince szivattyúzás XV. kerület, vízszivattyúzás XVI. kerületben, szennyvíz szivattyúzás XVII. kerületben, garázs szivattyúzás XVIII. kerületben, pince szivattyúzás XIX. kerület, garázs szivattyúzás XX. kerület, vízszivattyúzás XXI. kerület, garázs szivattyúzás XXII. kerület, pince szivattyúzás a XXIII. kerületben.

Duguláselhárítás és csatornatisztítási Budapesten

Duguláselhárítás III. kerület – Óbuda
Duguláselhárítás IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer
Duguláselhárítás XVII. kerület – Rákoscsaba, rákosliget és Rákoskeresztúr
Duguláselhárítás XVIII. kerület – Pestszentlőrinc és Pestszentimre
Duguláselhárítás XIX. kerület – Kispest
Duguláselhárítás XXIII. kerület – Soroksár

5/5 - (6 votes)