Az esőcsatorna eldugulásának okai

A duguláselhárítás telefonszáma

Az esőcsatorna eldugulásának okai
Több fajta dugulás is felléphet a csapadék elvezető rendszerünkben. A gyakoribb dugulás a tető alatt lévő nyitott szakaszon (ereszcsatorna) szokott keletkezni. Ez főként a a szél által hordott finom por, a tetőn vagy a csatornában megtelepedő moha és a falevelek elegyéből szokott kialakulni. Ezért nagyon fontos az ereszcsatorna rendszeres ellenőrzése és karbantartása. Amennyiben ez nem megoldható házilag, akkor hívjunk szakembert aki ezt 1-2 évente elvégzi.

Már az is nagy prevenciós előre lépés, ha a tető fölé nyúló, nagy lomb koronával rendelkező fákat nem engedjük a tető fölé nőni, így nem kell olyan sűrűn az esőcsatornát sem tisztítani. Léteznek úgynevezett esőcsatorna kosarak, melyek nem engedik a faleveleket bemosódni a csőbe. Ezek viszont igen gyakran feltelítődnek, így gyakran kell őket tisztítani.

A ritkább, de komolyabb probléma, ha a dugulás a függőleges szakaszban vagy a talaj alatti szakaszban lép fel. Ide majdnem biztos, hogy duguláselhárító szakember bevonása lesz szükséges. Amit házilag is megtehetünk, az a következő:  lefolyórendszer megnyitása után slaggal mossuk át az esőcsatorna rendszert. A talaj alatti szakasz eldugulása még a szakembereknek is fejtörést okozhat, pláne ha egy öreg sérülékeny csőhálózatról van szó. A dugulás összetétele lehet, sár, homok, falevelek, ágak, gallyak, cserép darabok.

Ezen dolgok elegye annyira be tud keményedni a csőhálózatba, hogy csak igen nagy szenvedéssel lehet eltávolítani. A talajban lévő csőhálózat tisztításának két módja létezik, a spirálos és a víznyomásos módszer. Az egyik módszer a  csőspirálos módszer, ezzel a kisebb (falevél, ágak, moha) dugulásokat lehet gyorsan megoldani. A komolyabb lerakódásokat és jobban összetömörült dugókat csak a másik módszer segítségéve, a Womás magasnyomású csatorna tisztítással lehet szakszerűen elhárítani.

Fontos:

Mi duguláselhárító szakemberek általában két fajta csapadékelvezető rendszerben kialakult dugulásban tudunk segíteni. Az egyik a lapos tető összefolyó esetében kialakult dugulás elhárításában. A másik a föld alatt lévő vízszintes szakaszban kialakult dugulás elhárításában. A lapos tetőn csak spirálos duguláselhárító gépeket alkalmazunk. A föld alatt lévő lefolyórendszert csatornamosó berendezéssel és duguláselhárító gépekkel tisztítjuk.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Mosogató, WC, összefolyó, kézmosó, fürdőkád és fővezeték dugulás megszüntetése gyorsan, tisztán, garanciával. Womás csatorna mosatás és csatornakamerázás.

5/5 - (2 votes)