A duguláselhárítás telefonszáma

Mosdó duguláselhárítás házilag

Mosdó duguláselhárítás házilag
Mielőtt nekiesnénk a mosdónk házilagos duguláselhárításának, először is feltétlen győződjünk meg hogy a lefolyócsonk tisztaságáról, valamint a szifonunk átjárhatóságáról ! Ha ott nem találkozunk jelentősebb szennyeződéssel, akkor szereljük össze szakszerűen a szifont, különösen a tömítésekre vigyázva. (tipikus probléma szokott lenni, a fültisztító pálcika, fogkrémes kupak, hajszál kupac és mosószer maradványok)

Szódabikarbóna és ecet a dugulások ellen.
Szódabikarbóna és ecet a dugulások ellen.

Először próbálkozhatunk az olcsó és környezetbarát (lakásunkban is megtalálható szerekkel)  – mint egy adag trisót,  szódabikarbóna vagy ecet + meleg víz.  Ha ezek már csődöt mondtak. Ekkor már jöhetnek a különféle bolti lefolyó tisztítószerek, (Tiret, szi-ti, vix, kékcsoda, búvár, MR.muscle. stb…  melyek közül van a ami már pár száz forintos áron is beszerezhető, de hallottam már több ezer forintos termékről is. Ezek csak lehetőségek, mi szakemberek egyiket sem javasoljuk, mert beleköthetnek a szifonba vagy a lefolyócsőbe!

Ezen szerek valamelyikét öntsünk egy éjszakára a lefolyóvezetékbe és hagyjuk egészen reggelig, majd másnap egy nagy lábas forró vízzel öblítsük le.  Természetesen a gyártó is meghatározhatja a pontos felhasználás módot, akkor tartsuk be azt.  És most jöjjön a klasszikus módszer, a pumpálás. Itt nagyon fontos a duguláselhárító pumpa kiválasztása. Ez legyen lágy anyagból készült, szilikon gumi fejes típus. Ha csak nem komoly problémáról van szó általában adott a sikerélmény. Amennyiben a házi praktikák már nem váltak be: hívja Budapesti duguláselhárító szakembereinket.

Amennyiben a mosdó dugulás-elhárítás házilag így mégsem sikerült volna tovább is próbálkozhatunk. Ekkor persze nem éppen kellemes mutatvány vár ránk és szükséges némi kézügyesség is.

A szifon tisztítással legtöbbször már el háríthatjuk a dugulást, de érdemes a már túlságosan megereszkedett flexibilis gégecső lógást is csökkenteni az ideális szintre, valamint az összes alkatrész tisztaságáról. Megpróbálhatjuk még a slagos tisztítást is, tehát helyezzük nyomás alá a mosdó lefolyórendszerét. Amennyiben ez sem segített, akkor már csak a csőgörényes (spirálos) duguláselhárítás jöhet szóba.  Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

 A dugulás előtt

Eldugult mosdó kagyló.
Eldugult mosdó kagyló.

A dugulás után

Eldugult mosdó kagyló a duguláselhárítás után.
Eldugult mosdó  a duguláselhárítás után.

Kiemelt Budapesti kerületek ahol duguláselhárítást, csatornatisztítást és vízvezeték szerelést vállalunk: IV.  VI.  X.  XVIIXVIII.  XIX.  XXIII.  kerület. A legjobb házi praktikák a makacs dugulások ellen. Ha ezt a cikket elolvassa nagyon hálás lesz nekünk. Ezek a kipróbált pénztárca kímélő trükkök már nagyon sok háztartásban segítettek.

5/5 - (3 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma