A duguláselhárítás telefonszáma

A legjobb lefolyótisztító szerek

A legjobb (legnépszerűbb) lefolyótisztító szerek
Még a legnagyobb odafigyelés mellett is gyakori probléma lehet mosogató vagy a fürdőszobai a lefolyó eldugulása. A fürdőszobában és a konyhában a csövek nagy terhelésnek vannak kitéve, hiszen nap mint nap ételmaradékokkal, haj- és szőrszálakkal kell megbirkózniuk, a csövekben pedig a szappanos, mosogatószeres lerakódások okozhatnak nagy galibát. Megelőzni az effajta problémát csak nagy odafigyeléssel tudjuk, azonban annak már nagyobb a valószínűsége, hogy találunk olyan terméket a boltok polcain, melyeket hatékonyan vethetünk be még a makacsabb lefolyó dugulás ellen is.

Minden duguláselhárító szakember természetes azt mondja, hogy a szakszerű gépi tisztításra van szükség minden esetben, ha eldugult a lefolyó. Azonban, ha csak egy kisebb kézmosó vagy fürdőkád dugulásról van szó akkor megpróbálhatjuk a bolti vegyszerek bevetését is. Sajnos itt nincs egyhangú vélemény, mindenkinek más-más lefolyótisztító szerre esküszik. Most egy-két népszerű fajtát ismertetünk.

Ami talán furcsa lehet, hogy a kristályos, granulátum állagú lefolyótisztító szereket nem sorolunk fel, mert nagyon rosszak a tapasztalataink. Sajnos az derült ki, hogy a granulátumos lefolyó tisztítószer, ha nem oldja fel a dugulást, akkor gyakran beleköthet a szifonba vagy a lefolyócsőbe és bizony ez nagy gond, mert bontás lesz a vége. A folyékony lefolyótisztító, ha nem is segít, de legalább nem köt bele a csőbe. Nagyon fontos figyelmeztetés: minden lefolyótisztító szer erősen lúgos, maró vegyszer, a kézzel és a ruházattal érintkezve maró hatást fejt ki. Csak védőkesztyű használata mellett alkalmazzuk. A lefolyó tisztítás folyamata pedig szúrós szagú gázok fejlődésével zajlik le, ezért feltétlen szellőztessünk.

A legjobb (legnépszerűbb) lefolyótisztító szerek

Tiret lefolyótisztító szer
Nagyon erős, intenzív hatású készítmény. A Tiret professzionális termék, melyet szerves anyagok ellen vethetünk be a lefolyóban. Főleg a fürdőszobai lefolyók eldugulása ellen vethető be. Hatékony a baktériumok elpusztításában, így a bűzt is megszünteti. Nem szabad más készítményekkel együtt használni, alkalmazása pedig a veszélyes összetétele miatt fokozott óvatosságot kíván meg, védőkesztyű és szemvédő viselését. Használata műanyag és fém csöveknél is biztonságos.

HG lefolyótisztító szer
Folyékony lefolyó tisztítószer, melyet a vezetékekből áradó bűz és a dugulás ellen is bevethetünk. Hatóideje 30 perc, leöblítése hideg vízzel történik, de az első öblítést jó, ha többször is megismételjük langyos vízzel. Előnye, hogy a régi lefolyóvezetékekben sem okoz kárt, de makacs dugulás ellen érdemes többször is alkalmazni.

HG Duo: A gyártó szerint akkor is segít amikor más semmi más hozott megoldást. Speciális kétkomponensű technológiával működő HG Duo lefolyótisztító segítség nélkül egyedül, egyszerűen és hatékonyan tudja megszüntetni a legkülönbözőbb fajta makacs dugulásokat.  Nem igényel hígítást, így nem kell tartania a kifreccsenéstől. Attól függően, hogy a dugulás a konyha vagy a tisztasági helyiségek vezetékében van (ezzel kapcsolatban olvassa el előzőleg a használati utasítást), adagoljon óvatosan egy vagy két adagot az A palackból (lásd a palackon lévő jelet) az eldugult vezetékbe. Attól függően, hogy a dugulás a konyha vagy a tisztasági helyiségek vezetékében van (ezzel kapcsolatban olvassa el előzőleg a használati utasítást), öntsön óvatosan egy vagy két adagot a B palackból (lásd a palackon lévő jelet) az eldugult vezetékbe, és hagyja hatni egy órán át.

Mr. Muscle lefolyótisztító szer
Nemcsak a lefolyóban, de egyenesen a csatornában hat. A gyártó állítása szerint az egyik legerősebb készítmény, ami háztartások számára elérhető. Műanyag és fém csöveknél is használhatjuk, kárt azokban nem okoz, de erős vegyszerről lévén szó az egészségre igencsak ártalmas tud lenni. Amíg a sűrű állagú gél 25-20 perc alatt kifejti hatását, mindenképpen szellőztessünk a lefolyótisztítás folyamán!

Ecover Öko lefolyótisztító szer
Környezetkímélő termék, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Alkalmas a hajszálak, a papír, a szappanmaradékok és más szerves anyagok feloldására. Mivel ásványi összetételű, használat után a lefolyóban maradéktalanul lebomlik. Egyetlen hátránya hatóideje, ami ideális esetben 24 óra, ezt azonban ellensúlyozza, hogy nem ártalmas a környezetre. Kiválóan alkalmazható prevenciós célzattal is.

Brilliance lefolyótisztító szer
Végre egy magyar termék. Igen hatásos duguláselhárító szer, amely minden szerves (főként ételmaradékok) anyag által okozott lefolyó dugulással gyorsan felveszi a versenyt. Extra erős duguláselhárító, lefolyótisztító. Nem a legolcsóbb termék, de igen jók a felhasználók tapasztalatai.

Domestos lefolyótisztító szer
Kiváló fertőtlenítő és tisztító szer. A kézmosó, mosogató és kád dugulások specialistája. Negyed óra a behatási ideje, így a legtöbb konyhai és fürdőszobai lefolyóban keletkezett dugulást gyorsan semlegesítheti. Prevenciós célzattal is alkalmazható.

Melyik lefolyótisztító szerekkel próbálkozhatunk még:
Speeder lefolyótisztító
Well done lefolyótisztító
Sutter lefolyótisztító
Total lefolyótisztító lefolyótisztító
Ronett lefolyótisztító

Wildtornado, állítólag az egyik legerősebb lefolyótisztító

Wildtornado - lefolyótisztító
Wildtornado – lefolyótisztító

És egy új készítmény a  Wildtornado, állítólag az egyik legerősebb ipari lefolyótisztító. A Wish, Amazon vagy az Ebay internetes portálokon lehet beszerezni. Egyenlőre még nem láttam hazai forgalmazót. A promóciós videó elég jól sikerült, nem tudom, hogy valós dugulások esetén is ilyen sikeres lenne?

Senkit nem akarunk befolyásolni, mindenki döntse el maga, melyik reklámnak hisz a legjobban. A lefolyótisztítók közös tulajdonsága, hogy valamilyen lúgos bázisra épülnek – ez általában Nátrium-hidroxid. A többi csak dizájn és marketing.

Konyhai mosogatók és fürdőszobai dugulások eszköze a duguláselhárító gép.

Amennyiben komolyabb dugulás alakult ki a csatornarendszerben, mely a WC. vagy a fővezeték szakaszát érinti, akkor teljesen felesleges lefolyótisztító szerek alkalmazása, mert biztos, hogy nem fog segíteni. Itt ugyan is olyan nagy keresztmetszetű a cső és olyan nagy tömegű a felgyülemlett szennyeződés, hogy nem képes 1-2 flakon lefolyótisztító elhárítani a dugulást. Professzionális duguláselhárításra van szüksége? Hívja duguláselhárító szakembereinket:  Duguláselhárítás Budapest

4.3/5 - (71 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma