Vízkő, mint a dugulás okozója?

Vízkő, mint a dugulás okozója?
Sok évtizedes tapasztalat alapján kijelenthetem, hogy a vízkő lerakódás egy átlagos háztartásban csak a legritkább esetekbe okolható a dugulások kialakulásáért. Inkább beszélhetünk húgykövesedésről… na ez viszont a fajanszok és szifonok élettartamát megpecsételheti. Azt is tudhatjuk, hogy egy megfelelő vízmennyiséggel (6-9 liter) öblítő WC. csésze vagy piszoár nem fog elvízkövesedni (húgykövesedni). Fontos a rendszeres karbantartás is. WC. csészénél hetente érdemes vízkő oldóval vagy valami klóros áttisztítani a fajanszot. Piszoároknál ugyan így érdemes elvégezni a karbantartást, valamint 1-2 havonta a piszoár szifonjában lévő lerakodásokat is ki kell tisztítani.

Nagy igénybevételnek kitett piszoárok szifonját évente érdemes cserélni + a vízkőoldó szert is sűrűbben kell alkalmazni. Lakótelepeken jött egy időben divatba a víztakarékos félfordítós WC. szelep, na ezzel a szerkezettel pár év alatt ki lehet végezni egy WC. csészét. Az a pár deci víz amit spórolás gyanánt ráengedünk a pisilésre az nem fogja átöblíteni a csésze szifonját. Az emberi vizeletben, oldott formában lévő ásványi anyagok (kalcium, magnézium, stb…) a felelősek a keményem lerakódásokért, szűkületekért. Piszoárok szifonja (csigaszifon) sokszor már nem is tisztítható, hanem cserélni kell.

Érdekesség képen megemlíteném, hogy láttam már 60 éves WC-csészéket is tökéletesen üzemelni. Az hogy ilyen sokáig bírta, két dolgot feltételez: megfelelő mennyiségű az öblítő víz mennyisége, valamint heti rendszerességgel át van tisztítva vízkőoldóval vagy valami hasonló de környezetbarátabb vegyszerrel.

Szakértő kollégáink, bontás nélküli duguláselhárítást tudnak végezni a piszoárok eldugult vezetékein is. ezen kívül, mosogató, padló összefolyó, WC. és kézmosó vezetékek szakszerű duguláselhárítását is vállaljuk. Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Tippek és tanácsok, hogyan szüntessük meg otthonunkban a dugulást házilag.

Vízkő, mint a dugulás okozója?
3 5 100%