Lefolyótisztítás sósavval

A duguláselhárítás telefonszáma

Lefolyótisztítás sósavval otthon. Ma már a háztartásokban előforduló lefolyódugulások ellen számtalan különféle vegyi tisztítóanyag kapható az áruházak polcain. Választhatunk folyékony lefolyótisztító szerek és a granulátumok sokaságából melyek ára akár pár száz forinttól a több ezer forintig is terjedhet. Azt viszont nem szabad szem elől tévesztenünk, hogy sok esetben bár valóban hatékonyak ezek a szerek, de rendkívül mérgezőek is egyben. A dugulás elhárítás folyamán érdemes először is kipróbálni a különféle házi módszereket, ( szódabikarbóna, ecet, trisó ) ám itt is figyelni kell. Ezt a cikket feltétlen érdemes elolvasni: lefolyó és csatorna duguláselhárítás házilag.

Háztartási sósav

Bár a lefolyótisztítás sósavval sokak által kedvelt megoldás, hiszen egy nagyon régi módszer, ami mégis kifejezetten hatékony, ha csak nem komoly problémáról van szó, mégis épp oly káros tud lenni, mint a modern tisztító szerek legtöbbje. A sósav képes ugyanis feloldani a szerves anyagok okozta dugulást, azt viszont tudni kell, hogy bizonyos típusú lefolyóvezetékeket is megmarhat.

Ez főleg a régi típusú lefolyócsövekre igaz: eternit, beton, ólom. Háziasszonyok és épületkarbantartók elmondásából kiderül, hogy a sósavval történő tisztítás csak a piszoárok vízkövesedésének (húgykő) eltávolítására alkalmazzák. A sósavazás, elképesztően büdös gázok, gőzök fejlődésével jár, feltétlen szellőztessen. Napjainkban viszont már egyre több a környezettudatos termék, így ha nem szeretné mérgezni környezetét és kockáztatni egészségét, akkor is megtalálhatja a természetes anyagokból készült praktikus megoldásokat és elkerülheti, hogy a lefolyótisztítás sósavval történjen. Tehát a sósavat inkább csak a fajanszon lerakódott húgykő és vízkő eltávolítására használjuk. A tisztítás közben folyamatosan szellőztessünk és használjunk védőszemüveget és gumikesztyűt.

Ha a házi praktikák és vegyszerek nem segítettek, akkor hívjon duguláselhárító szakembert.

Nagyon fontos:
Ha sósavval dolgozunk, más tisztítószert ne öntsünk hozzá, különösen ne hypot, mert klórgáz szabadul fel. A klórgázból pár belélegzés is maradandó károsodást okozhat, vagy halált. Sósav=hidrogén-klorid, képlet: HCl. Hypo=nátrium-hipoklorit, képlet: NaClO.

Fizikai és kémiai tulajdonságok:
Alak: folyékony
Szín: színtelen
Szag: szúrós szagú
Forráspont: kb. 85 C

WC., mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhany, kád duguláselhárítása gépi technológiával, garanciával, kedvező áron Budapest minden kerületében. Woma dugulás elhárítás, csatorna mosatás, magasnyomású csatorna tisztítás, gyorsan. Kiemelt kerületek –  Budapest –  6. 7. 10. 19. 20. 22. 23. kerület. Tisztelt Látogató, amennyiben fix áras duguláselhárításra van szüksége Budapest területén, hívjon és segítünk. Itt még sok hasznos infó a lefolyó tisztításról.

4.2/5 - (34 votes)