Duguláselhárítás kerti slaggal egyszerűen!

A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárítás kerti slaggal. Ha már mindenen túl vagyunk… Akkor jöhet a slagos megoldás. Amennyiben dugulás alakult ki a konyhai lefolyónkban és már minden házi praktikát bevetettünk (trisó, szóda-bikarbóna, kóla, csőgörény, stb.), na akkor érkeztünk el a még házilagos módszernek mondható, de nagyon hatékony módszerhez.

Mi szükséges a slagos duguláselhárításhoz?

Első sorban, slag, más néven kerti locsolótömlő. A kertes ház tulajdonosoknak sokkal egyszerűbb a dolguk, mert a kerti slag is kéznél van és a kerti csap is. A társasházi lakás tulajdonosoknak egy kicsit problémásabb az ügy, de ott sem lehetetlen – majd erre is kitérek.

Akkor lássuk a dolgok menetét

Amennyiben a szifon leszerelésén már túl vagyunk, és szabaddá tettük a fali lefolyót, akkor készítsük elő a kerti slagot. A slagos duguláselhárítás igazából két személyes munka, ezért valamelyik családtagunkat állítsuk a kerti csap mellé, halló távolságba.

Most dugjuk be a slagot a mosogató lefolyóba, olyan mélyen amennyire csak tudjuk (egy fél méter már elégséges), majd egy törölközővel, vagy konyharuhával jól tömítsük be a lefolyó és a slag körüli rést. Szóljunk a vízfelelősnek, aki a kerti csapnál áll, hogy jöhet a víz nyomás. Előbb érdemes óvatosan megnyitni, majd emelni a nyomást. Ilyenkor természetes, hogy feltelik vízzel a lefolyó rendszer a dugulás miatt.  A törölköző is, át fog nedvesedni, de ez is természetes. Tartsuk csak erősen a slagot a lefolyóban és szorítsuk masszívan a törölközőt a lefolyó nyakánál.

Mi történhet?

Két eset lehetséges, egyszer csak elkezd szörcsögni a lefolyó, majd jól hallhatóan megszűnik a dugulás és megindul a víz áramlás, a másik eset,  hogy már lehetetlen eltömíteni a lefolyót és sajnos elkezd ömleni a lefolyóból a víz és nem szűnik meg a dugulás. Ilyenkor fejezzük be a műveletet és hívjunk, duguláselhárító szakembert.

A társasház tulajdonosok is tudnak azért slaggal dugulást elhárítani. Már kapható az a konyhai adapter, amit a mosogató lefolyóra lehet csatlakoztatni. Fontos, hogy nagyon jól csatlakoztassuk fel a mosogató csaptelepre az adaptert, hogy ne lökje le a víznyomás, ha dugulást akarunk megszüntetni. És egy fotó a szerkezetről.

Szempontok ahhoz, hogy sikert érjünk el

Megfelelő víznyomás álljon rendelkezésünkre. Képesek legyünk hermetikusan lezárni a slag és a lefolyó csatlakozását. A lefolyócső  a falazatba fixen legyen beépítve (gipszkarton falban vitt függesztett lefolyó széteshet a nyomás hatására!). És végezetül: nem csatlakozhat más lefolyó a víznyomás alá helyezett lefolyó szakaszra, mert akkor a feltöltött víz valahol más lefolyóból fog visszaömleni.

És végül egy profi cucc, amit a vízvezeték szerelők és duguláselhárító szakemberek használnak. A szerkezet a mosogató alatt lévő sarokcsapra szerelhető fel. Átalakítható menetes adapterrel, alkalmazkodva a sarokcsap méretéhez.  A lefolyócsatlakozó is rendelkezik, szűkítővel és fel lehet bővíteni is a lefolyócső méretéhez alkalmazkodva.

Duguláselhárítás Budapest – 1 órán belül – A legolcsóbban!✔️ a I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. kerületben. A XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és Pest megye területén is 2 órán belül megjelennek szakembereink. A csatorna dugulások dugulások specialistája. Duguláselhárítás Budapest és Pest megyébe – fix árak. Mosogató, WC. duguláselhárítás, összefolyó, kézmosó, fürdőkád és fővezeték dugulás megszüntetése gyorsan, tisztán, garanciával. Hétvégén is dolgozunk. Az oldalon sok tippet és tanácsot olvashat, hogyan szüntetheti meg otthonában a dugulást házilag.

Milyen kérdésekre merülhetnek fel a duguláselhárításkor?

Mi van eldugulva – mosdó, mosogató, fürdőkád, összefolyó, WC?
Mióta áll fenn a dugulás a lakásban, üzletben, irodában?
Mik a dugulásra utaló jelek – lassan folyik le a víz, kellemetlen szagok?
Milyen otthoni próbálkozások voltak – lefolyótisztító, csőgörény, slag ?
Milyen csőátmérőben keletkezett a dugulás?
Az ingatlan melyik részén alakult ki a dugulás?
Ha a fővezeték dugult el, van e tisztítóakna, csatornafedél?
Melyik időpont lenne a legideálisabb, ha menne a szakemberek?

Kerületek, ahol gyorsan megjelennek munkatársaink

Duguláselhárítás I. kerület – Vár kerület
Duguláselhárítás II. kerület – Rózsadomb
Duguláselhárítás III. kerület – Óbuda
Duguláselhárítás XI. kerület – Újbuda és Kelenföld
Duguláselhárítás XII. kerület – Krisztinaváros és Hegyvidék
Duguláselhárítás XVII. kerület – Rákoscsaba, rákosliget és Rákoskeresztúr
Duguláselhárítás XVIII. kerület – Pestszentlőrinc és Pestszentimre
Duguláselhárítás XIX. kerület – Kispest
Duguláselhárítás XXIII. kerület – Soroksár

5/5 - (2 votes)