Szennyvízcsatorna karbantartás

A duguláselhárítás telefonszáma

A szennyvízcsatorna karbantartásáról. A szennyvízcsatorna karbantartása nem csupán egy opció, hanem elengedhetetlen feladat. Nemcsak ipari épületeknél, de a háztartásokban is kell vele foglalkozni, hogy biztosra menjünk és ne akkor kapjunk a fejünkhöz, amikor a nagyobb kár már visszafordíthatatlanul bekövetkezett.

A dugulásoktól többnyire csak a házban tartunk, megfeledkezve arról, hogy a szennyvízcsatorna a házon kívül is halad. Sokszor pedig éppen itt alakulnak ki dugulások, akár a csövek elöregedése, akár a nem megfelelően kialakított vezetékrendszer miatt, melyekkel utólag már nem sok teendőnk van a helyreállításon kívül. Azonban a csatornába került szennyeződések felhalmozódása ellen sokat tehetünk, ha eleve odafigyelünk arra, hogy mit öblítünk le a lefolyókban, illetve, ha bizonyos időközönként – ideális esetben félévente – magas nyomással átmossuk a szennyvízcsatornát. Az erős vízsugár továbbgörgetheti, de akár szét is robbanthatja a csövet eltömítő lerakódásokat, megkímélve minket egy komolyabb dugulástól.

Már a szennyvízcsatorna beltérben futó szakaszainál kezdjük a karbantartást, hiszen a kettő csak együtt lesz működőképes. A mindennapi használat során fordítsunk figyelmet arra, hogy minél kevesebb zsír és nagyobb darabból álló hulladék kerüljön a lefolyókba. A szennyvízcsatornának ezeket a házban futó szakaszait rendszeresen átöblíthetjük forró vízzel, zsíroldó hatású ecettel és a lefolyókon használhatunk olyan szűrőket, melyek felfogják a szennyvízcsatorna számára terhet és veszélyt jelentő hulladékot, szennyeződést. Ezen kívül érdemes a szifonokat évente tisztítani, valamint vízkőoldót használni a WC. csésze karbantartására.

 

És itt lássunk, most 1-2 olyan PVC lefolyót, ahol a 30-40 év alatt kirakódott vízkő miatt, már a tökéletes tisztítás nem lehetséges. Ilyenkor a beszűkült csatorna szakasz cseréje fog csak megnyugtató megoldást hozni.

Az sem árt, ha néhány évente szakemberrel is átvizsgáltatjuk a szennyvízcsatornát, még akkor is, ha semmilyen rendellenességet nem tapasztalunk. Speciális eszközökkel a szakember képes felfedezni még időben az olyan problémákat, mint pl. a gyökérbenövés, a hajszálrepedések vagy a kezdődő lerakódások, és el tudja hárítani ezeket a veszélyeket, melyek idővel biztosan dugulást okoznának. A karbantartó duguláselhárítás, mindig gyorsabb és olcsóbb, mint amikor már nagy a baj és tényleges dugulást kell megszüntetni

Tőlünk nyugatabbra, az épületbiztosítás csak akkor működik, ha az időszakos lefolyókarbantartás megtörténik. Tehát a tulajdonosnak meghatározott időközönként duguláselhárító szakembert kell kihívnia, aki áttisztítja a lefolyórendszert. Így  csak a legritkább esetekben fog előfordulni a váratlan dugulás. Milyen berendezésekkel és műszerekkel dolgoznak a  Budapesti duguláselhárító szakemberek: WOMA rendszerű csatorna mosó, motoros spirálos duguláselhárító gép, nagy teljesítményű szivattyú, nyomvonal meghatározó és csatorna kamera.

Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag · Szótár

5/5 - (2 votes)