A duguláselhárítás telefonszáma

Dugulások kialakulása

A csatorna és lefolyó rendszerekben fellépő dugulások kialakulásának főbb okai és következményeik. Kültéri dugulás – dugulások kialakulása
Csapadék elvezető rendszerek, kerti folyókák, aknák és udvar összefolyóknál a dugulást a belemosódó por, sóder, föld, sár valamint a falevelek és faágak okozzák. Ezért a megfelelő fedelek rácsok mindig legyenek a helyükön, és időnként tisztítsuk azokat. Nagyra növő, jelentős gyökérzetet fejlesztő fák csatorna nyomvonalra ültetését is érdemes megfontolni, mert a későbbiekben biztos gondunk lesz vele – (gyökér benövések, rosszabb esetben megnyomja a csatornát, így a lejtés szög megváltozik).

Elgyökeresedett csatorna szakasz
Elgyökeresedett csatorna

A közmű csatorna bekötéssel nem rendelkező ingatlanok fő problémája, az udvari emésztők és szennyvíztartályok szintjének folyamatos ellenőrzése, sokszor ez már rutin feladattá válik, de ha az ember elfelejti idejében kiszippantatni az emésztőt gond van. Az aknába bevezető csőszájat eléri a kommunális szenny, és az visszatorlódik, lerakódik és dugulást okoz. Ezen kültéri vezetékek tisztításánál nem midig hoz sikert a hagyományos spirálos technológiával történő duguláselhárítás, még az igen vastag spirálok esetében sem, különösen a nagyon hosszú szakaszoknál (20 – 50 méter). Sokkal hatásosabb a magasnyomású mosatás, ( ismertebb nevén Womázás) így nem csak az eltömődés lesz átvágva, hanem az egész rendszer átmosásra kerül és megszűnik a dugulás.

Csatorna kamera

Mosogató dugulás, mint a leggyakoribb dugulás egy háztartásban:
– vékony vagy túl vastag keresztmetszetű lefolyócső
– hosszú szakasz (15-20 méter)
– rossz lejtés
– túlzott mosogatószer felhasználás
– kevés meleg víz felhasználás
– víz takarékos mosógép és mosogatógép rákötés a konyhai szakaszra

Fontos információk a garancia vállalásról!
A garancia vállalás csak a szakszerűen kivitelezett és sérülés mentes lefolyórendszerekre vonatkozik. Kültéri és beltéri csatorna szakaszokon elvégzett duguláselhárításnál csak akkor tudunk garanciát vállalni az elvégzett munkára, ha sérülés mentes a lefolyórendszer teljes szakasza.

Mikor nem érvényes a 30 napos garancia?
Szakszerűtlenül kiépített vagy a szabványtól eltérő, nagyon hosszú lefolyórendszereknél. Alulméretezett átmérőjű vagy sok derékszögű iránytöréssel rendelkező lefolyórendszereknél. Tisztító szemek vagy a tisztítóakna hiánya a kültéri lefolyóhálózatban, csatorna süllyedés, csatorna törés, gyökérbenövés, bekötött építőanyag maradványok. Kihangsúlyozzuk: a nedves törlőkendő használata a folyamatosan visszatérő dugulások legfőbb okozói, ilyenkor elveszik a garancia.

 

És egy tanulságos videó az eldugult csatornahálózatokról:

Beltéri dugulás – dugulások kialakulása
A WC csésze szinte soha nem dugul el magától, kivéve, ha már legalább 20 éves, és elvízkövesedett, így a garat belső átmérője jelentősen leszűkült. A viszonylag kis vízhozamú, ezért gyenge átöblítő képességű szelepek és víztakarékos tartályok fő problémája, hogy épp csak leviszik a szennyvizet, de nem mossák el, így szinte mindennapos használatban van a WC pumpa. A WC csésze és vezetéke általában a beleesett illatosító, esetleg komplett tekercs WC papír, valamint idegen tárgyaktól (Női dolgok, pelenka, törlőkendők) dugul el.

Elzsírosodott csőszakasz
Elzsírosodott csőszakasz

Mosogatók vezetékeinek dugulását legfőképp az indokolatlanul sok mosogatószer használata okozza. Amennyiben ez párosul a – spóroljunk a meleg vízzel – szemlélettel kész a baj. Szerencsére a szemcsés súroló porok ( Például : VÍM ) kimentek a divatból, amik igen gyakran okoztak problémát. Érdekes, ahol kisméretű (10 literes) vízmelegítő tartályok biztosítják a konyhai mosogatáshoz szükséges meleg vizet, sokkal sűrűbben van szükség duguláselhárításra.

szennyvizakan-tisztitas-1

szennyvizakna-tisztitas-2

Tisztítás előtt és tisztítás után

Nyilvánvaló, hogy a csekély meleg víz hozamú vízmelegítők nem képesek a folyamatos, folyóvizes mosogatásra. Kádak, mosdó, zuhanytálcák vezetékei legtöbbször a sok vegyi anyagtól (habfürdők, mosószerek, hajzselé stb.) és a hosszú hajszálaktól, állatok szőrszálaitól, valamint az esetleg belevezetett mosógép ürítőcsőből származó ruhafoszlány, por, szennytől dugul el.

Eldugult csatorna
Eldugult csatorna

A különböző műanyagból készült lefolyó szűrök használata is csak a darabos szenny felfogására szolgáljon, hiszen a gyártók sem építik be fixen a mosdókba, mosogatókba, mert alapvetően a gyors vízáramlásra van szükség a lefolyórendszer átöblítéséhez. Rendszeres karbantartással, (szifonok tisztán tartása, forró vizes átöblítés) hosszú időre mellőzhetjük a duguláselhárító szakembert.

Nem tértem ki a szerkezeti problémákból, alul méretezett csőátmérőkből, valamint a rosszul beállított lejtésszögekből származó dugulásokra. Hiszen az ilyen esetekben a duguláselhárítás csak bizonytalan ideig segít, a végleges megoldás a lefolyócső cseréje jelenti.Duguláselhárító gép - Ridgid

Specialitásunk az épületen belüli dugulások elhárítása.
Mosogatók és kézmosók vezetékeinek tisztítása. Kád, zuhanytálca és padlóösszefolyó dugulás elhárítása. Wc dugulás megszüntetése. Alap és strang vezetékek dugulás elhárítása, esővezetékek és szennyvíz aknák szakszerű tisztítása. Gyökér vágás és csatorna mosatás. Szagtalanítás és fertőtlenítés a munka elvégzése után. Gyors segítséget nyújtunk társasházaknak, vendéglátó egységeknek és mindenfajta vállalkozásnak, üzletnek.

A duguláselhárító szakemberek ilyen duguláselhárító gépekkel dolgoznak a konyhában.

Womás csatorna tisztítás Budapesten
Budán, Belvárosban, Zuglóban, Rákospalotán, Angyalföldön, Újpesten, Szentmihályon. Ezen területeken duguláselhárító szakembereink rövid határidőn belül megjelennek.

Duguláselhárító gép - Ridgid - dobba szerelt

Fix árak, garancia, tiszta munkavégzés.
Dugulás elhárítás hétfőtől- vasárnapig.

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás, woma dugulás elhárítás, dugulás megszüntetés – gyorsa Budapesten és Pest megyében, olcsón garanciával, modern duguláselhárító eszközökkel és duguláselhárító gépekkel. Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Tippek és tanácsok, hogyan szüntessük meg otthonunkban a dugulást házilag.

Ezek a mosdók ipari létesítményben vannak, a csőhálózat falon kívül fut. Hiába jó a csőátmérő, ha a csövek lelógása túl nagy, így hamar kialakul a lerakódás.

Mosdó vezeték dugulás
Mosdó vezeték dugulás

Iskola példája látható a dugulás kialakulásának. Ilyen vékony csőre nem szabad gravitációba rákötni a WC. csészét. Kizárólag daráló egység beiktatásával fog hosszú távon is működni.

Trehány, szakszerűtlen munka
Trehány, szakszerűtlen munka

Vastagból vékonyba… ez a rossz szerelés.

Jó tanácsok a duguláselhárítótól:

1. Mosogató gépünkbe használjuk folyékony mosogatószert.
2. Kézi mosogatásnál soha ne használjunk balzsamos, fehér színű mosogatószert.
3. Padló összefolyónkat és szifonjainkat legalább 3-6 havonta takarítsuk ki.
4. A WC. csésze nem szemetes, ezért soha ne dobáljunk bele ételmaradékot.
5. Műanyag WC. illatosítót ne használjunk, mert könnyen lecsúszhat és hatalmas dugulást okozhat.
6. Zuhanytálcánk és fürdőkádunk lefolyócsonkját havonta ellenőrizzük és tisztogassuk.
7. Apró lyukú műanyagszűrőt csak indokolt esetben használjuk, mert csökkenti a lefolyó öntisztulását.
8. Vékonyabb a vízben jobban oldódó toalettpapírt használjunk, ami nem tud csomókba összeállni.
9. Lefolyóinkat havonta tartsuk karban: a legjobb az ecetes – forró vizes átöblítést.

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Konyhai (mosogató), fürdőszobai (WC., fürdőkád, zuhanytálca, mosdókagyló, padló összefolyó, piszoár) és kültéri (szennyvízakna, alapvezeték, tisztítóakna) dugulásának megszüntetését vállaljuk az alábbi Pest megyei településeken: Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Szentendre, Szada, Sződ, Telki, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház. Budapesten: II. kerületben, III. kerület, XII. kerület, XVI. kerületXX. kerület.

Budapest · Kerületek · Pest megye

 

4.4/5 - (29 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma