A sietős vízvezeték szerelő

A duguláselhárítás telefonszáma

Zuglóban történt, hogy fővezeték duguláshoz lettünk riasztva. A tulajdonos kétségbe esve tájékoztatott minket, hogy a nem rég felújított csatorna hálózata (alig 3 napja) el van dugulva és gyakorlatilag semminem megy le. Családi házról beszélünk, ezért először a kültéri szakaszt vizsgáltuk át. Tényleg…. új 125 mm KG csövek vannak beépítve, még tisztító idom is van az egyenes szakaszon a kertben, de bele nézve oda már semmilyen víz nem érkezik meg a lakásból.

A munkáról

A beltérben szerencsénk volt, mert a falra szerelt Geberit rendszerű WC. csésze is szakszerűen volt felszerelve, így pillanatok alatt le lehetett kapni. A duguláselhárító gépet beindítva és a spirált adagolva, kb. 10 méterig jutottunk, ott azonban végérvényesen megállt az eszköz, mintha falnak ütköztünk volna. Éreztem, hogy itt más lesz a probléma és nem dugulásról van szó. Kérdezzük a tulajdonost, hogy nem volt itt régen valami tisztító akna vagy fordító akna? A tulaj erre a homlokára csap….. dehogy nem, csak nem láthattuk, mert rajta áll a kocsival a fedelén.

Meg van az akna

Na gyorsa letolatott az autóval róla, láttam, hogy ott van a fordító akna fedele, így már derűsebb is lettem, mert szinte biztos voltam benn, hogy a csatorna felújítással kapcsolatos problémáról lehet szó. És úgy is volt… a fordító akna lemez fedelét felnyitva egy gyönyörűen felújított, kicementezett aknát láttunk aminek a lakás felőli oldalán nem volt „lyuk”. Természetesen volt kifolyó cső, csak a vízvezeték szerelő mester ideiglenesen le vak dugózta amíg az aknába dolgozott, hogy nehogy vizet kapjon a az akna alján a friss cementezés. Egyébként tökéletes munkát végzett csak elfelejtett kivenni a vakdugót a csatornacsőből másnap. Így 3 nap után teljes dugulás alakult ki a fővezetékben.

Lefolyócső dugó
Lefolyócső dugó

A dugót egy hosszú szárú pajszerral kellett kiügyeskedni, mire mint az özönvíz indult meg a feltorlódott szennyvíz. Tanulság: nem árt ellenőrizni az átadott csatorna szakaszt, hogy meg érkezik-e a víz a kapunál lévő utolsó aknához.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyébenfix áron, garanciával.

5/5 - (2 votes)