A ki nem fizetett burkoló esete

A duguláselhárítás telefonszáma

A XIII. kerület legfelkapottabb, Duna parti lakóparkjában történt meg az eset. A megrendelő hölgy hangja már a telefonbeszélgetés során sem volt túl megnyerő. Arról számolt be, hogy a frissen felújított penthouse lakásának konyhájában dugulás van és nem folyik le a mosogató lefolyó. A helyszínre érve egy kb. 200 nm-es fantasztikus teraszos Dunára néző, tető szinti lakásba érkeztünk meg. Gyönyörűen felújított konyha fogadott minket, mind a konyhabútor a világítás és az összes burkolat új volt.

Minden rossz, de miért?

A hölgy arról számolt be, hogy a lakást most vette és több millió forintos, teljes felújításon esett át a lakás, (megjegyzem 2 éves volt az épület, tehát nem hiszem hogy erre feltétlen szükség volt) de több dolog sem működik. Kérdeztem mi nem működik, a válasz az volt, hogy a konyhai lefolyó is el van dugulva és a csaptelep és mosogatógép sem kap vizet. A munkának nekikezdve, a duguláselhárító gép rövid időn belül erőlködni kezdett, majd a spirál is megállt. Visszahúzva a spirált, hamar konstatáltam, hogy tele van fugázó anyaggal a lefolyócső. És a vadi új sarok csapok elzárói pedig le vannak törve. Gyönyörű mediterrán burkolat a falakon és gránit burkolat volt a padozaton, alatta padlófűtés, ezért a hatalmas költségekkel járó bontásról hallani sem akart a tulajdonos.

Ezután kérdeztem a hölgyet… a burkolókkal és a vizessel minden rendben volt? A válasz az volt, hogy nem, de nincs kedve részletezni. Oké… mondom a hölgynek, azonban baj van, mert tele van a cső csemperagasztóval és fugázó anyaggal, beszélni kellene a burkolókkal, hogy adjanak magyarázatot (itt már sejtettem, hogy nem véletlenül került nagy mennyiségű fugázó anyag a lefolyóba és a sarokcsapok se véletlenül lettek megrongálva). Mire ő nagyon ideges lett…. és azt mondta, hogy már nem tudja elérni őket, mert nem veszik fel. Mivel a lefolyót így, szakszerűen kitisztítani nem lehetett, összepakoltunk és elköszöntünk.

Hogy is van ez?

A lépcső házban a liftre várva a szomszéd kijött, mert hallotta a zörgéssel járó munkálatainkat és szóba elegyedtünk. Hamar kiderült, hogy ez a szomszéd, figyelemmel kísérte az új szomszéd felújítási projektjét és a mesterek panaszkodását is végig hallgatta. Elmondta, hogy a hölgy „elfelejtette” kifizetni a burkolókat, és a vízvezeték szerelőket is…. és nem csak a munkadíjat, hanem a beépített anyagok egy részét sem. Így már nem csodálkoztam, hogy a mesterek sajátságos módon vettek revansot az elmaradt munkadíjért. Tanulság: ki kell fizetni a megrendelt munkát, mert így járhatunk.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyébenfix áron, garanciával.

4.6/5 - (5 votes)