Víztakarékos WC. tartály

A duguláselhárítás telefonszáma

Víztakarékos WC. tartály
A formája és beépítése teljesen mindegy, (alsó, felső, monoblokk, Geberit, stb…) hiszen napjainkban,  szinte minden WC. tartály víztakarékos megoldást is kínál. Vagy külön gomb szolgál erre vagy a meghúzás,  megnyomás erejével szabályozható az öblítővíz mennyisége.  A víz spórolás előnyeit felesleges ismertetni,  mert pénztárcánkon fogjuk érezni.

Víztakarékos WC. tartály

Azonban: a WC. dugulások egyik leggyakoribb kiváltó oka, az elégtelen öblítővíz mennyiség. Tehát ne akarjunk minden esetben spórolni a vízzel. Csak kis dolgokhoz elég a kis víz  (bár előbb utóbb így is el fog vízkövesedni, húgy kövesedni a csésze garatja) a nagy dolgokhoz,  és  intenzív papírhasználathoz szükség van az öblítő tartály teljes vízhozamára. (általában ez tartálytól függően 6-9 liter)

Geberit WC. tartály

A dugulás a WC.-ben több ok miatt is kialakulhat.
Oka lehet a régi WC. csészék elvízkövesedett belső felülete, melyen megtapad a WC. papír és így azt elkezd felgyülemleni, a probléma okozója lehet az indokolatlan víz spórolás is. Gond lehet emellett még a csővezeték alul méretezése és a rosszul beállított lefolyó vezeték lejtése is.

Dugulás persze akkor is kialakulhat, ha túl kevés a lejtés vagy ha épp ellenkezőleg túl nagy a lefolyó vezeték lejtése, ugyanis ebben az esetben az öblítővíz túl gyorsan elfolyik és emiatt a csőben marad a papír. A dugulás a wc-ben mégis legtöbbször figyelmetlenség miatt alakul ki, a beleesett wc illatosító kosarak, törlőkendők, étel-maradékok következtében. Ha már kialakult a dugulás, lefolyótisztító szerekkel kár is kísérletezni. Érdemes a csésze vásárlása esetén is figyelni, olcsó akciós csészét ne vegyünk, hiszen egy WC. csésze akár több évtizedig is szolgálhat. Fontos, kerüljük a WC. csésze beépítésénél az excenteres megoldásokat, ha csak lehet az alsó kifolyású WC. direktbe legyen bekötve a 110 mm-es vezetékbe.

Beépített WC. tartályok szakszerű szerelése Budapest területén, garanciával, gyorsan.

5/5 - (2 votes)