A duguláselhárítás telefonszáma

Szennyvízakna tisztítás – csatorna akna tisztítás

A szennyvíz és csatorna aknákról:
Egy ingatlannál nagyon fontos a megfelelő méretű tisztító és fogadó aknák megléte. Sok ingatlan tulajdonos nem is tud róla, hogy a kertjében van ilyen akna, mert vagy le van burkolva vagy növényzet takarja. Az szennyvízakna megléte sokszor, csak dugulás esetén válik fontossá. Alapvetően egy kertes ingatlan esetén minimum egy csatorna aknának kell lennie. A szennyvízakna általában a telekhatárnál az az ingatlanon belül helyezkedik el.

Easyloc RX nyomvonal meghatározóA képen egy profi nyomvonal meghatározó berendezés látható: Easyloc RX nyomvonal meghatározó.

A fordító és tisztító aknákra akkor van szükség, ha az épületben található vizesblokk, messze vagy nem vonalban helyezkedik el. Ezen tisztító aknák nagy szolgálatot tehetnek dugulások esetén, mivel nem a lakásból kell tisztítani az eldugult vezetéket. A megfelelő csőátmérő esetén spirálos és womás csatornatisztítás is szóba jöhet. A szabványos szennyvíz és tisztító aknák fektetési mélységét és méretét építésügyi szabvány írja elő.

A kültéri dugulások kialakulásáról:
Csapadék elvezető rendszerek, kerti folyókák, szennyvízaknák és udvar összefolyóknál a dugulást a belemosódó ( por, sóder, föld) valamint a nyomvonalhoz közeli fák gyökerei és falevelek okozzák. Ezért a megfelelő fedelek rácsok mindig legyenek a helyükön, és időnként tisztítsuk azokat. Nagyra növő, jelentős gyökérzetet fejlesztő fák csatorna nyomvonalra ültetését is érdemes megfontolni, mert a későbbiekben biztos gondunk lesz vele – (gyökér benövések, rosszabb esetben megnyomja a csatornát, így a lejtés szög megváltozik). Ezen kívül, a rossz állapotú tégla aknák és csatorna csövek elöregedése (beomlás, törés) is okozhat dugulást.

És egy fotó sorozat egy szennyvízakna tisztítás folyamatáról.

szennyvizakna-ttisztitas (4)
A tisztító akna szemrevételezése

1. A tisztító akna szemrevételezése (katasztrofális dugulás, több hónapos cucc…..)

szennyvizakna-ttisztitas (5)
Közelebbről még tragikusabban fest a helyzet.

2. Közelebbről még tragikusabban fest a helyzet.

szennyvizakna-ttisztitas (1)
Ásással sikerült a kapunál lévő aknát megtalálni.

3. Ásással és kutatással sikerült a kapunál lévő aknát megtalálni.

szennyvizakna-ttisztitas
Itt nagy a baj

4. Itt is nagy a baj, tele van földdel és beton törmelékkel (vizet ez már régen nem kapott)

szennyvizakna-ttisztitas (3)
Ez jött ki a két aknából… elképesztő…

5. Elképesztő, de ez a hatalmas kupac jött ki a két aknából…

szennyvizakna-ttisztitas (2)
És így néz ki a csatorna a tisztítás után.

6. És így néz ki a csatorna a tisztítás után.

Duguláselhárítás Budapesten – 1 órán belül – garanciával. Lefolyótisztítás Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Fertőtlenítés Budapesten és Pest megyében. Womás csatorna mosatás és csatornakamerázás. Amennyiben a házi duguláselhárító praktikák már nem váltak be: hívja Budapesti duguláselhárító szakembereinket: Duguláselhárítás.

Szennyvízakna tisztítás – csatorna akna tisztítás
1 5 100%