A duguláselhárítás telefonszáma

IKEA mosogató szifon

IKEA mosogató szifon
Rendkívül praktikus, tartós és könnyen összeszerelhető darab. Fogyasztói ára 3-4 ezer forint., attól függően, hogy 1 vagy 2 medencés mosogatóhoz kell. A szerelőcsomag tartalma: dugó, szűrőkosár, szűrő, tömítések, lefolyócső.

Előnyök:  kiváló műanyagból készült,  jól tűri a vegyszereket és a forróvizet.
Hátrány: a flexibilis bekötőcső gyakran túl hosszú az adott  lefolyó nyíláshoz és lelóg, ez feltámasztással vagy felkötéssel orvosolható,  azonban a flexibilis cső belső bordáiban így is lassan áramlik a víz, ezért szinte mindig megül a zsiradék és a mosószer.  Ezenkívül az „O”  gyűrűs kötések ha csepegőssé válnak, macerás a javításuk.

IKEA mosogató szifon
IKEA mosogató szifon

Sajnos a statisztika azt mutatja, hogy a konyhai mosogatódugulások jelentős százalékáért az IKEA mosogatószifon a felelős (ott ahol ez a típus van beszerelve). Egyrészt a bekötőcső belső bordáiban felhalmozód mosogatószer miatt, másrészt a „dupla szifon effektus” miatt. Tehát a szifonunkban alapból van egy tisztítható bűzelzáró szifon idom, de a hosszú bekötő cső lelógásából adódóan kialakulhat egy másik szifon hatás is. Ez a hatás jelentősen lecsökkenti az öblítővíz áramlási sebességét, lendületét – így mosogatószifonunk és lefolyórendszerünk öntisztuló képessége sem lesz jó. Amennyiben a gondos háziasszony még műanyag lefolyószűrőt is alkalmaz, ezzel még jobban csökkenti az átáramló vízmennyiséget, így  – tudtán kívül – de hozzájárul a kialakuló duguláshoz.

Tehát az IKEA mosogatószifon, egy rendkívül praktikus szerelvény, mert segítségével jól korrigálható a mosogató és a fali kiállás távolsága, de nagyobb odafigyelést igényel, mint a merev csöves egyenesvonalú szifonok.  Fél évente minden képen alaposan tisztítsuk ki szifonunk bűzelzáróját, valamint a flexibilis csövet. Amennyiben IKEA szifonunk van és dugulás lépett fel a mosogatónál, az esetek nagy részében csak a mosogatószifon dugult el. Tegyünk a mosogató alá egy vödröt, húzzuk ki a falból a flexibilis lefolyócsövet, majd tegyük a végét a vödörbe. Engedjük meg a meleg vizet majd a cső végét kezdjük el odaveregetni a vödör oldalához. Elképesztő dolgok fognak kimosódni belőle. Amennyiben van mód érdemes egy hagyományos mosogatószifonra cserélni ezt a szifont. Duguláselhárítás olcsón, bontás nélkül, fix áron Budapesten.

4.3/5 - (15 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma