A duguláselhárítás telefonszáma

Dugulás a WC.-ben

Dugulás a WC.-ben
A dugulás bárhol is történik nagyon bosszantó tud lenni, ám a dugulások egyik legsürgősebben megoldandó fajtája a WC. csésze és WC. vezeték eldugulása, hiszen minden otthonban vagy vállalkozásban, napi szinten erre van a legnagyobb szükség.  Bármikor is történik a dugulás – rosszkor jön.

WC. duguláselhárítás Budapest
WC. duguláselhárítás Budapest

A dugulások kialakulásának egyik legtipikusabb oka a  figyelmetlenség és a víz spórolás.  A most divatos víztakarékos WC. -tartályok egy öblítésre körülbelül csupán annyi vizet szánnak, hogy a WC. -csésze csúnya tartalma gyorsan eltűnjön, de hogy ezek után már mi történik, arra nem gondoltak ezen típusú toalettek tervezői. Annak érdekében, hogy az öblítés valóban átmossa az egész rendszert,  a tartály beépítési magasságától függően legalább 7-10 liter vízre lenne szükség, azaz igazából a takarékos megoldás háromszorosára volna szükség a hatékony szennyvíz öblítés érdekében.

Dugulás a WC. csészében
Dugulás a WC. csészében

Egy átlagos háztartásban mégis csak ritkán van csak szükség a fürdőszobai lefolyók,  a csatornák tisztítására, a dugulás a wc-ben nem sűrűn jelentkezik,  ellentétben a konyhával.  A házi módszereket tekintve:  WC. duguláselhárítását először is érdemes megpróbálni pumpával,  meleg vízzel  – vegyszerrel, viszont nagyon kevés esélyünk van megoldani a problémát. Ha nem megy, akkor mindenképpen kérjük a szakember segítségét, mielőtt még nagyobb kárt okoznánk, mint amennyi valójában felmerült.

WC. duguláselhárítás Budapesten
WC. duguláselhárítás Budapesten

A dugulás a WC.-ben több ok miatt is kialakulhat.
Oka lehet,  a régi csészék elvízkövesedett belső felülete, melyen megtapad a WC. papír és így azt elkezd felgyülemleni. Probléma lehet emellett még a csővezeték alul méretezése és a rosszul beállított lefolyó vezeték lejtése is.

Dugulás a WC.-ben. Higiéniás törlőkendő okozta dugulás.

Dugulás persze akkor is kialakulhat, ha túl kevés a lejtés vagy ha épp ellenkezőleg túl nagy a lefolyó vezeték lejtése, ugyanis ebben az esetben az öblítővíz túl gyorsan elfolyik és emiatt a csőben marad a papír. A dugulás a WC.-ben mégis legtöbbször figyelmetlenség miatt alakul ki, a beleesett WC. illatosító kosarak, törlőkendők,  étel-maradékok következtében.

Dugulás a WC.-ben. Higiéniás törlőkendő okozta dugulás.

Érdemes a WC. csésze vásárlása esetén is érdemes figyelni, olcsó, akciós csészét ne vegyünk, hiszen egy wc csésze akár több évtizedig is  szolgálhat.  Fontos –  kerüljük a wc. csésze beépítésénél az excenteres megoldásokat, ha csak lehet az alsó kifolyású WC. csésze  direktbe legyen bekötve a 110 mm-es vezeték kiállására.

Nedves törlő okozta dugulás a WC.-ben
Nedves törlő okozta dugulás a WC.-ben

Mivel a dugulás a wc-ben, általában valami idegen tárgy miatt alakul ki a, duguláselhárító vegyszerek és a legtöbb házi módszer hatástalan, így érdemes jól odafigyelni és inkább elkerüli a szakembert. Ha karban szeretnénk tartani csészénket, akkor havonta egyszer fél flakon vízkőoldó egy éjszakára, majd 1 nagy vödör víz. De a legfontosabb, hogy ne spóroljunk az vízöblítéssel.

A duguláselhárító szakemberek ilyen duguláselhárító gépekkel dolgoznak.

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás, woma dugulás elhárítás, dugulás megszüntetés – non-stop Budapesten és Pest megyében, olcsón garanciával, modern duguláselhárító eszközökkel és duguláselhárító gépekkel.

Profi duguláselhárító eszköz
Profi duguláselhárító eszköz

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Tippek és tanácsok, hogyan szüntessük meg otthonunkban a dugulást házilag.

4.6/5 - (7 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma