WC. tartályok típusai

A duguláselhárítás telefonszáma

WC. tartályok típusai
A WC. tartályokat alapvetően két nagy csoportba sorolhatjuk be: a falon kívüli és a falon belüli tartályok csoportjába. Az utóbbi megoldás egyre divatosabb, de hagyományosnak még mindig a falon kívül elhelyezett WC. tartályok mondhatók, melyek esztétikumban elmaradnak ugyan a falba rejtett változatoktól, de megvannak a maguk előnyei.

A falon belül elhelyezett WC.-tartályok nincsenek szem előtt és hasznos helyet sem foglalnak el, így egyszerre tetszetős és praktikus megoldások. A falba történő beépítés a legmodernebb módszer a WC. tartály elhelyezésére. Ez egy tartó keret segítségével történik, az egészet pedig a burkolat rejti végül el. Amennyiben a wc folyni kezdene, egy előre kialakított szerelőnyíláson keresztül bontás nélkül is megoldható a javítás ezeknél a tartály típusoknál. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a falba rejtett tartályok szerelés eleve többe kerül, és általában az alkatrészeik is drágábbak, mint a hagyományos tartályoké.

Beépített WC. tartály

A falon kívül elhelyezett tartályoknak több típusa van. A felső elhelyezésű tartályok, melyek lehetnek szigeteltek és szigetelés nélküliek. Ezek nagyon egyszerű kivitelezésű, műanyag tartályok, melyek a WC. csészénél jóval magasabban, általában 2 méteres magasságban helyezkednek el. Kis keresztmetszetű csövön nagy mennyiségben áramlik belőlük a víz a WC. csészébe, de a tartály lassan töltődik újra. Működési elvük egyszerű, meghibásodási lehetőségeik ennek megfelelően nem igazán vannak.

Ha mégis elromlanak, könnyen és olcsón szerelhetők. Hátrányuk viszont, hogy velük az öblítés zavaróan hangos, illetve a szigetelés nélküli változatok kívülről párásodhatnak, a víz pedig lecsepeghet róluk. A szigeteléssel ellátott változatoknál a párásodás nem jelentkezik, de minden egyéb jellemzőjük azonos a szigetelés nélküli, felső elhelyezésű tartályokéval.

Beépített WC. tartály

Az alsó elhelyezésű WC. tartályok közelebb vannak a WC. csészéhez, készülhetnek műanyagból vagy porcelánból vagy kerámiából. Ez utóbbiak a monoblokkos tartályok, melyek többnyire a WC. csészével együtt vásárolhatók meg. A tartály közvetlenül a WC. csészén található, tehát nem csővel csatlakozik hozzá. Ennek köszönhetően ezek a típusok stílusosabbak, jobban illenek egy szépen kialakított fürdőszobába. Hátrányuk azonban, hogy ha elromlanak, alkatrészeiket csak borsos áron szerezhetjük be.

A műanyagból készült alsó elhelyezésű WC. tartályok azonban alacsonyabb árkategóriát képviselnek. A tartály ebben az esetben egy nagyobb átmérőjű csővel csatlakozik a WC. csészéhez, a felhasználni kívánt víz mennyiségét pedig általában szabályozhatjuk rajta. A tartály pillanatok alatt újra töltődik. Meghibásodás esetén könnyen javíthatók, alkatrészeiket is olcsón meg lehet vásárolni. Negatívuma ennek a WC. tartály típusnak, hogy sok helyet vesz el a térből, mivel a WC. tartály alsó elhelyezkedése miatt a WC. csészét a faltól előbbre kell elhelyezni. Így a WC. körül a takarítás is körülményesebb, kevésbé higiénikus megoldás. Bármilyen WC. tartályt építünk be otthonunkba, egy szempontot tartsunk mindig szem előtt: nem éri meg a legolcsóbbat választani, mert gyakrabban fog meghibásodás fellépni. Duguláselhárítók szempontjából nézve, a nagy vízkapacitású típusok ajánlottak.

Beépített WC. tartály

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Mosogató, WC, kád, zuhanytálca, mosdókagyló, padló összefolyó, piszoár dugulásának megszüntetését vállaljuk az alábbi Pest megyei településeken: Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Szentendre, Sződ, Telki, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház.

Duguláselhárítás Budapest – garanciával – fix áron

Budapest · Fix árak · Házilag · Szótár

5/5 - (3 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma