WC. öblítő szelep

A duguláselhárítás telefonszáma

WC. öblítő szelep – Schell nyomógombos és félfordítós fajták
A WC. leöblítését nem csak tartállyal lehet megoldani, hanem öblítő szeleppel is. Ez jóval helytakarékosabb megoldás, ugyanakkor a vízfelhasználást is csökkenthetjük vele. A WC. öblítő szelepeknek több fajtája létezik több minőségi gyártó kínálatában – pl. Schell, Mofém, melyek többnyire azonos elven működnek.

WC. öblítő szelep

Ha nincs tartály WC.-hez, akkor öblítő szelep van, ami kiáll a falból, és vagy félfordítós karral vagy nyomógombbal van ellátva. Ezek vezető gyártója a Schell, mely különböző szelepeivel elegánsabb megoldást kínál a WC. leöblítésére, mintha tartályt szerelnénk fel. A félfordítós karral ellátott típus a hagyományosabb változat, melynél a felhasználni kívánt víz mennyiségét a kar elfordításával tudjuk szabályozni. A modernebb kivitel az automata működésű, nyomógombos WC. öblítő szelep, melynél az öblítés előre meghatározott vízmennyiséggel történik. A gomb megnyomása után kis idővel magától elzáródik.

Schell WC. öblítő szelep

A WC. öblítő szelepeket lehet falon kívülre, de az újabb változatoknál már falon belülre is szerelni. Az utóbbi esetben a tápvezeték a falba kerül és burkolat mögé van elrejtve, csak a szelep látszódik a falon kívül. Ezek karbantartását jobb vízvezeték szerelő szakemberre bízni. Sokan net tudják, de a piszoárok leöblítését is nyomógombos öblítőszelepek látják el leggyakrabban.

Mofém nyomógombos WC. öblítő szelep

A Schell nyomógombos és félfordítós WC. öblítő szelepeit 1-6 bar nyomásra tervezték, így olyan helyeken nem javasolt a használatuk, ahol eleve alacsony a víznyomás. Ezért panelházakban például nem célszerű alkalmazni őket, mert a WC. leöblítése velük csak nehézkesen vagy egyáltalán nem lesz megoldható megfelelő nyomás hiányában. Negatívumként említhető, hogy a csekély mennyiségű öblítővíz miatt, ami a Schell WC. öblítő szelepekre kifejezetten jellemző, a WC. könnyebben elvízkövesedhet. Az elvízkövesedett WC. csészékben, pedig sokkal gyakrabban lép fel a dugulás.

Természetesen a WC. öblítő szelep is meghibásodhat. Ezt a folyamatos víz szivárgás jelzi a WC. csészében. Egy jól funkcionáló öblítő szelep zárt állapotban nem engedheti át a vizet. Ha mégis szivárgást tapasztalunk, a szelep cseréje szükséges.

Vízvezeték szerelés Budapesten –  Megbízható vízvezeték szerelő Budapesten
Csőtörések javítása, lefolyórendszerek javítása, mosogatók és mosdók cseréje, csaptelepek csere. WC. tartályok és WC. csészék cseréje, mosogató gépek és mosógépek bekötése. Sarokszelepek, sarokcsapok, főelzárók cseréje, kerti csapok és fagytalanítók javítása és cseréje. Komplett vízvezetékrendszerek és csatorna hálózatok kiépítése. Lefolyó tisztítás bontás nélkül, gépekkel.

Duguláselhárítás és csatornatisztítási Budapesten

Duguláselhárítás III. kerület – Óbuda
Duguláselhárítás IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer
Duguláselhárítás XVII. kerület – Rákoscsaba, rákosliget és Rákoskeresztúr
Duguláselhárítás XVIII. kerület – Pestszentlőrinc és Pestszentimre
Duguláselhárítás XIX. kerület – Kispest
Duguláselhárítás XXIII. kerület – Soroksár

3.5/5 - (8 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma