A duguláselhárítás telefonszáma

Vízvezeték dugulás

Vízvezeték dugulás
A vízvezeték dugulás esetében legtöbbször a nem szakszerű kivitelezés jelenti a a legfőbb gondot, a dugulás kialakulását. A visszatérő dugulások esetében tehát mindenképpen cserélni kell a vezetéket, ami által a probléma orvosolható.  A dugulás oka persze lehet egy gondatlan szerelési idom vagy idegen tárgy a nyomóvezetékben. ( szög, csavar, csempedarab) Ilyenkor a klasszikus, gépes duguláselhárítás nem jöhet szóba.

perlator
Perlator – szűrő, porlasztó

Leggyakrabban csak a csaptelep szűrője (a perlator) dugul, vízkövesedik el.

szuros-sarokcsap
Vízvezeték dugulás – sarokcsap, beépített szűrővel

Ennél komolyabb a helyzet, ha a sarokcsap szűrője dugul el, de egy csavarhúzó és fogó segítségével ez is kitisztítható.Sokszor okozhat problémát az utólag beszerelt vízszűrők  és szűrőrendszerek eltömődése is. A szakszerűtlen nem hozzáértő beszerelés tehát kellemetlen perceket is szerezhet a lakók számára, a másik problémaforrás az elöregedett lefolyórendszer is. Ebben az esetben ugyan is, a korrodált, vízköves csőhálózatból „plakkok” válnak le melyek dugulást okoznak valamelyik könyökben vagy elzáró idomnál., sajnos itt is a  csőcsere a legjobb megoldás.

 Duguláshoz vezet továbbá az idegen anyagok vagy tárgyak bekerülése a  vízvezeték rendszerbe,  ezek általában a csőhálózat karbantartás során kerülnek  a rendszerbe. (Rozsda a csőfalról, vízkő, tömítő anyagok, kóc) Itt a szűrők alkalmazása leghatékonyabb megoldás.

Amennyiben vízvezeték cserére lenne szüksége, keresse Budapesti és Pest megyei vízvezeték szerelő csapatunkat. Igazából látható hát, hogy egy kis odafigyeléssel és rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetőek az egyszerűbb vízvezeték dugulás. Amennyiben duguláselhárító szakemberre lenne szüksége keresse Budapesti duguláselhárító kollégáinkat.

5/5 - (2 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma