A duguláselhárítás telefonszáma

Szennyvíz átemelő szivattyúkról

Szennyvíz átemelő szivattyúkról
A szennyvíz átemelő szivattyúkat olyan esetekben alkalmazzák, mikor a szennyvizet egy alacsonyabban fekvő területről egy magasabban fekvő területre kell elvezetni, pl. alagsorból, pincéből, garázsból az utca szintjén lévő csatornahálózatba. Ilyenkor a gravitációs szennyvízvezetékek nem használhatók biztonságosan, hiszen a szennyvíz visszafelé áramolhat és folyamatos dugulás alakulhat ki a csövekben. Ezért van szükség az átemelő szivattyúra, mellyel megelőzhetjük a problémákat.

Ha a szennyvíz vezetékek egyes részei alacsonyabban fekszenek a többinél, a szennyvíz egy idő után ott feltorlódik és kiönt. Mondani sem kell, mennyi kellemetlenséggel jár, ha a szennyvíz elönti az ingatlant, és hogy milyen komoly költségei vannak ezután a helyreállításnak. Márpedig ennek a veszélye mindaddig fennáll, míg az átemelő szivattyú beépítésével – egyszeri költségen – a háztulajdonosok végleg meg nem oldják a szennyvíz biztonságos elvezetését.

A szennyvíz átemelő szivattyúk egyik legnagyobb előnye – pl. a vízszivattyúkkal szemben -, hogy nem csak a vizet, de az abban lévő darabos szennyeződéseket, törmeléket, homokot, ételdarabokat is képesek eltávolítani. Normál esetben egy stabilan rögzített, magas kopásállósággal rendelkező anyagból készült átemelő szivattyú elegendő, azonban azokon a helyeken, ahol tudni lehet, hogy a csövekbe nagyobb méretű hulladékok is belekerülnek – pl. éttermeknél -, szükség lehet darálós szivattyú beépítésére.

A szennyvíz átemelő szivattyúknak létezik háztartási és ipari használatra alkalmas, valamint kül- és beltéri változata is. Ezek között nagy különbségek vannak nem csak méret, de teljesítmény és a szükséges csőátmérő tekintetében is. Háztartások esetében a legideálisabb kültéri szennyvíz átemelőt választani, hogy a berendezése ne foglaljon hasznos helyet a lakásban. Amennyiben azonban nincs lehetőség a házon kívül elhelyezni, pl. kert, udvar hiányában, rendelkezésre állnak a beltéri szennyvíz átemelők. A választásnál azonban ennél több szempontot is figyelembe kell venni.

Elsősorban azt, hogy milyen típusú szennyvíz elvezetését szeretnénk megoldani. Fontos a szivattyúzni kívánt folyadék sűrűsége, hiszen ez alapvetően befolyásolja, hogy milyen teljesítményű és meghajtású berendezésre lesz szükség. Az is lényeges, hogy a folyadék mennyire lesz szennyezett és a benne lévő szennyeződések milyen mértékben koptatják a csöveket, hiszen ennek megfelelő tömítést és szerkezetet kell találnunk.

A szennyvíz átemelő szivattyú fő részei a szivattyúállomás, a kút, az emelőszivattyúk, szelepek, kábelkamra és az irányítótábla, melyben a riasztórendszer kap helyet. Hogy a szivattyú megfelelően működjön, elengedhetetlen a rendszeres karbantartása, hiszen minden lerakódó szennyeződés rontja működésének hatékonyságát. Ezért kell őket tisztítani, ami a beépítéshez hasonlóan szakember feladata. Az iszap- és zsírlerakódásokat speciális eszközökkel és tisztítógépekkel távolítják el a szivattyúról.

Érdemes korszerűbb kivitelben készült átemelő szivattyút választani, ami rendelkezik motorvédő vezérlőegységgel és komplex szintjeladóval. Az egyszerűbb változatok ugyanis nem jelzik a meghibásodást, így a lakástulajdonos már csak azt veszi észre, hogy a WC. -ből vagy a lefolyókból folyik vissza a szennyvíz a házba. Ilyenkor azonban a szivattyú már olyan mértékben meghibásodott, hogy javítása tetemes költségeket emészthet fel, nem szólva a lakás helyreállításáról. Az elektromos védelmi berendezéssel ellátott átemelő szivattyúkkal azonban mindez megelőzhető, hiszen időben figyelmeztetést kapunk az esetleges meghibásodásról.

Itt egy leégett szivattyú látható, ami soha nem lett karbantartva, kár érte!

Szolgáltatásaink Budapesten:
Átemelő szivattyúk cseréje. Bontás nélküli csatorna és lefolyó tisztítás. Fertőtlenítés és szagtalanítás.  Kamerás csatornadiagnosztika és szennyvízszivattyúzás nagy teljesítményű ipari szivattyúkkal. Vízvezeték szerelés.  Mosogató, kézmosó WC., padlóösszefolyó, fürdőkád, zuhanyzó, piszoár, szakszerű gépi  tisztítása. Womás csatornatisztítás épületen kívül, esőcsatornák és kültéri csatornahálózatok tisztítása.  Duguláselhárítás Budapest összes kerületében.

Fontos: átemelő szivattyúk javításával nem foglalkozunk!

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csomád, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Leányfalu, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa,  Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár,  Szada, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Szigetmonostor, Telki, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Zsámbék.

Budapest · Fix árak · Otthoni duguláselhárítás · Szótár

3.9/5 - (9 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma