Sérült csatorna cseréje

A duguláselhárítás telefonszáma

Sérült csatorna cseréje
Csatornatörés esetén mielőbb hívjunk szakembert, akinél biztos kezekben tudhatjuk otthonunk vízellátását és aki hathatós segítséget tud nyújtani ahhoz, hogy a lehető legkevesebb kárral ússzuk meg a történteket. Ha a víz megjelent a házban vagy akár a csatorna kültéri szakaszán, ne késlekedjünk, hiszen itt szó szerint minden perc számíthat a pénztárcánknak.

A szivárgó vagy feltörő víz minden esetben egyértelmű jele a csatorna sérülésének, de kellemetlen csatornaszag is figyelmeztethet minket arra, hogy baj van. Első lépésben a vizet kell elzárni, hogy a rendszert mentesítsük a nyomás alól – ezt még a szakember kiérkezése előtt is megtehetjük. Ha különböző módszerekkel sikerült pontosan behatárolni a probléma helyét, és a duguláselhárító vagy vízvezeték szerelő szakember dönt arról, hogy a csatorna javítható-e (pl. béleléssel, ragasztással) vagy cserére lesz-e szükség.

Előfordulhat, hogy csak a meghibásodott elemeket, idomokat kell cserélni – pl. gyökérbenövés, repedések, törések vagy a tönkrement illesztések miatt -, de sajnos fennáll egy rosszabb eshetőség is, hogy nagyobb szakaszon kell végrehajtani a sérült csatorna cseréjét.

Régi csatornahálózat esetében ez utóbbi mindenképpen javasolt a későbbi meghibásodás elkerülése érdekében. Miután ez megtörtént, még akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy minden megfelelően fog működni, hiszen a víz képes kijátszani még a legnagyobb odafigyeléssel dolgozó szakembert is. Éppen ezért kell próbát végezni, újra megnyitni a vizet és ellenőrizni, hogy a javított szakaszon nincs-e szivárgás. Amennyiben a szivárgás már nem áll fenn, bízhatunk abban, hogy a napjainkban alkalmazott PVC csövek hosszú évtizedekig helyt fognak állni és megkímélnek minket a szennyvízcsatorna újabb cseréjétől.

Amennyiben ingatlanában bármilyen rendellenességet tapasztal a csatornahálózat környékén ( folyamatos dugulás, nedvesedés, kellemetlen szagok, beázás, penészedés) akkor ne késlekedjen. Keresse csatornaszerelésben jártas munkatársainkat. Csatorna felújítás, javítás Budapesten és Pest megyében

A régi eternit és vas lefolyók szakszerű cseréjén és felújítása. A kültérben és a beltérben is dolgozunk. Akár kéz erővel akár gépesített árok ásást is vállalunk. Ezen kívül vállaljuk a meglévő csatornaszakaszok szakszerű duguláselhárítását Budapest és Pest megye teljes területén.

 

 

4.4/5 - (10 votes)