Piszoár szifon fajták és a piszoár eldugulása

A duguláselhárítás telefonszáma

Piszoár szifon fajták és a piszoár eldugulása
Piszoároknál kétféle szifon megoldás létezik: külső és belső (rejtett) szifon. A hagyományos külső szifon könnyen szerelhető és tisztítható a fajansz leszerelése nélkül is. Hátránya viszont az hogy a rongálásoknak is ki van téve. Áruk: 1500 és 2500 Ft. környékén mozog. Anyagát tekintve korábban a krómozott fém kivitelek volta divatba, de mivel a piszoárokat sűrűn sósavazta a takarító személyzet ezért ezek elég hamar szétroncsolódtak. A 80-as évektől jöttek divatba a műanyag szifonok és manapság már szinte csak ezeket árusítják. A külső szifon könnyebben karbantartható és cserélhető, mint a fajansz belsejébe rejtett típus.

A rejtett piszoár szifonok, sokkal esztétikusabb külsőt kölcsönöznek egy piszoárnak, mivel nem látszanak.  Áruk: 3500 és 6000 Ft. környékén mozog. A tisztítását és a cseréét viszont csak szakember tudja elvégezni, mert a piszoár levételével jár együtt és a szerelésnél a vízbekötés alkatrészeire is figyelni kell. A rejtet szifonon nincs mit szerelgetni, mert egy darabból készült. A rejtett piszoár szifonokat  és a külső piszoárszifonokat is illik vízkő (húgykő) mentesíteni 1-2 havonta. A művelet sósavval vagy vízkő oldóval is elvégezhető.

A piszoár szifonok élettartama (húgykövesedés) tekintetében a legfontosabb az ideális öblítővíz beállítása. a vízöblítés lehet fotocellás, tartályos, nyomógombos és ne akarjunk a vízzel spórolni. Minimum 1-2 liter legyen az öblítő víz mennyisége, különben folyamatos dugulás fog fellépni.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Mosogató, WC, összefolyó, kézmosó, fürdőkád és fővezeték dugulás megszüntetése gyorsan, tisztán, garanciával. Hétvégén is dolgozunk. Az oldalon sok tippet és tanácsot olvashat, hogyan szüntetheti meg otthonában a dugulást házilag.

5/5 - (3 votes)