A duguláselhárítás telefonszáma

Nagynyomású vizes tisztítás

Nagynyomású vizes tisztítás házilag
Az otthoni duguláselhárításnak van még egy pár eszköze, ha az egyik leghatékonyabb módszer,  a barkácsáruházakban beszerezhető kézi spirál (csőgörény) csődöt mondott.  Számos eszköz létezik mellyel nagyobb nyomást lehet  létrehozni.  Az egyik az egyszerű szívó-nyomó eszköz amelyik segítségével a hengerben lehet a vizet felszívni, majd nagyobb nyomás alá helyezni és visszanyomni az eldugult rendszerbe így sokszor hatékonyan megszüntethető a dugulást, akár házilag. Sajnos itt is elmondható, hogy az 1-2 ezer forintos eszközöktől soha ne várjunk akkora teljesítményt mint  az ipari célszerszámoktól.

Hobbi pumpa - nem sokat ér
Hobbi pumpa – nem sokat ér

Ez hobbi színvonalú a pumpa leginkább a mosogató szifonok és mosdó szifonok dugulásának megoldására alkalmas. Tehát a fővezetékben fellépő komolyabb dugulások elhárítására teljesen alkalmatlan. Az igazat megvallva sokszor a hagyományos WC. pumpa hatékonyabbnak bizonyult. A nagynyomású vizes tisztítás egyik nem túl drága eszköze (pár tízezer Ft.) az autómosásra kifejlesztett magasnyomású berendezések. Kezelése egyszerű és duguláselhárító tömlő is kapható hozzá. Ekkor a közüzemi vízhálózat nyomását a többszörösére lehet növelni és azt így porlasztva változó sugár formájában a tisztítandó felületre vihetjük.

mosato-magasnyomasu

Ezekhez a berendezéshez tisztítószer is adagolható a hatékonyság fokozása érdekében, sőt vannak vízmelegítő berendezések is.  Amit nem tudunk növelni az víz hozam, talán ez a legnagyobb korlátja a víz tartályos profi berendezésekhez képest.

Komolyabb dugulás esetén már bevethetjük a nagynyomású vizes tisztításra kifejlesztett, szerkezetet.  Például a Karcher csőtisztító készletét mely 7,5 – 20 méter hosszban kapható. A hosszabb csővel már a komolyabb kültéri problémák is megoldhatóak.nagynyomasu-tisztitoEldugult csövek és lefolyók megtisztításához ajánlott. A hátrafelé  irányuló magasnyomású sugár a csövön áttolja a tömlőt és feloldja a blokádokat. Folyamatos jelzés és jelzőgyűrű mutatja a tömlő előrehaladását a csőben. Flexibilis minőségi tömlő a tökéletes tisztításhoz: textilfonattal erősítve, a csőben történő optimális mozgásért extra rövid rézfúvókával, tömlő-törésvédelemmel és réz csatlakozással a hosszú élettartam biztosításához. Alkalmas KÄRCHER hobbi magasnyomású mosókkal beltéren és kültéren. A gyártó szerint kezelésük semmilyen szakértelmet nem igényel. Ezt a berendezést viszont csak olyan vezetékszakaszoknál alkalmazhatjuk, amelyek könyökhajlatán át tudjuk vezetni a speciális tömlőt.  Tehát túl vékony csöveknél nem alkalmazható. Komolyabb csatorna szakaszok tisztítására keresse profi csatorna tisztító vállalkozásunkat.

karcher-tisztito

Érdemes megjegyezni, hogy szétmállott eternit és beton csöveknél, omladozó aknák tisztításánál  csak óvatosan, mert nagyobb kárt is okozhatunk a nagy nyomású vízzel.

>>>Képek <<<

És egy valóban professzionális hordozható magasnyomású duguláselhárító berendezés a Rothenbergertől. Sajnos ez egy nagyon drága eszköz, így csak a profi duguláselhárító szakemberek használják. Duguláselhárítás olcsón, bontás nélkül, fix áron Budapesten.

rothenberger-csatornamoso-gep

3.9/5 - (10 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma