A duguláselhárítás telefonszáma

Mosogató és mosdó szifon bekötése házilag

Mosogató és mosdó szifon bekötése házilag
Mivel a szem elől rejtve vannak, a szifonok állapotával nem sokat törődünk. A mosogatót, mosdót rendszeresen tisztítjuk, odafigyelünk rájuk, ám az egyik legfontosabb alkatrészük létezéséről a legtöbbször csak akkor veszünk tudomást, amikor valami probléma van vele. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mosogató és a mosdó lelke a szifon. Hiba csillog-villog a fürdő és a konyha, ha a szifonban eresz, csepeg vagy dugulás van benne, mit sem ér a legdrágább mosdó vagy mosogató sem.

Régi mosogató szifon

Amikor cserére kerül sor, nem feltétlen szükséges szakembert hívni, mivel ez a művelet házilag is elvégezhető. Az új szifon kiválasztásánál arra érdemes odafigyelni, hogy könnyen szétszerelhető legyen, így karbantartása, legalább félévenként esedékes tisztítása is egyszerűen megoldható. Házilagos tisztításnál és szerelésnél jó megoldás a minőségi műanyag szifon beszerelése és ez a mosdónál is igaz. A szifon cseréje nem bonyolult művelet, bátran álljunk neki! Ha még nem csináltunk ilyet, akkor esetleg hívjunk inkább vízvezeték szerelő szakembert.

A technikai részletek mellett azonban az is fontos, hogy milyen anyagú (anyagminőségű) szifont választunk. Ha a mosogató szifon beszerelésről van szó, akkor nem kétséges, csak a műanyag jöhet szóba. Kézmosó szifon azonban létezik krómozott fémből és műanyagból is. A krómból készült változatok jóval mutatósabbak, különösen szabadon álló mosdóknál szebb látványt nyújt, azonban a menetes csatlakozások jóval hajlamosabbak az vízkövesedésre. A mosogatószifonok beépítésénél szakemberek a régebbi búraszifon helyett ma már mindenhova a csőszifon beépítését javasolják, amiben a víz akadálytalanul, megállás nélkül haladhat tovább és viheti magával a szennyeződéseket, amik így nem tudnak lerakódni.

A bekötésekor leginkább a menetekre és a tömítésekre érdemes odafigyelni. Ezek a könnyen sérülő alkatrészek (lapos tömítések, kúpos tömítések), ha egy kicsit deformálódnak, már nem lesznek vízzáróak, aminek a folyamatos szivárgás lesz a vége. Az új szifon megvásárlásához két fontos adatra lesz szükségünk, a mosdó vagy a mosogató kifolyójának a faltól való távolságára, valamint a szennyvízhálózat csatlakozó lefolyó átmérőjére. Amennyiben szükséges, toldó és szűkítő elemeket is beszerezhetünk.

A szifonokhoz a tömítések minden esetben tartozékok, de jobb, ha a csomag tartalmát még a bekötés megkezdése előtt ellenőrizzük, nehogy munka közben derüljön fény az esetleges hiányosságra.
Az elemek rögzítésekor a tömítések pontos elhelyezésére és az elemek pontos illeszkedésére figyeljünk oda. Ne húzzuk túl a szifon meneteit, főleg ha a vékony finom menetet látunk, mivel könnyen megszakadhat, megsérülhet és használhatatlanná válhatnak. A legjobb házi praktikák a makacs dugulások ellen. Ha ezt a cikket elolvassa nagyon hálás lesz nekünk. Ezek a kipróbált pénztárca kímélő trükkök már nagyon sok háztartásban segítettek.

Ez egy egyszerű mosogató szifon
Ez egy egyszerű mosogató szifon

Duguláselhárítás · Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

Pest megyei települések ahol rövid határidővel dolgozunk!
Csomád
Dunakeszi
Fót
Gödöllő
Isaszeg
Kerepes
Kistarcsa
Nagytarcsa
Pécel
Vecsés
Üllő

4.4/5 - (13 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma