A duguláselhárítás telefonszáma

Mosogató és mosdó szifon bekötése házilag

Mosogató és mosdó szifon bekötése házilag
Mivel a szem elől rejtve vannak, a szifonok állapotával nem sokat törődünk. A mosogatót, mosdót rendszeresen tisztítjuk, odafigyelünk rájuk, ám az egyik legfontosabb alkatrészük létezéséről a legtöbbször csak akkor veszünk tudomást, amikor valami probléma van vele. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mosogató és a mosdó lelke a szifon. Hiba csillog-villog a fürdő és a konyha, ha a szifonban eresz, csepeg vagy dugulás van benne, mit sem ér a legdrágább mosdó vagy mosogató sem.

Régi mosogató szifon

Amikor cserére kerül sor, nem feltétlen szükséges szakembert hívni, mivel ez a művelet házilag is elvégezhető. Az új szifon kiválasztásánál arra érdemes odafigyelni, hogy könnyen szétszerelhető legyen, így karbantartása, legalább félévenként esedékes tisztítása is egyszerűen megoldható. Házilagos tisztításnál és szerelésnél jó megoldás a minőségi műanyag szifon beszerelése és ez a mosdónál is igaz. A szifon cseréje nem bonyolult művelet, bátran álljunk neki! Ha még nem csináltunk ilyet, akkor esetleg hívjunk inkább vízvezeték szerelő szakembert.

A technikai részletek mellett azonban az is fontos, hogy milyen anyagú (anyagminőségű) szifont választunk. Ha a mosogató szifon beszerelésről van szó, akkor nem kétséges, csak a műanyag jöhet szóba. Kézmosó szifon azonban létezik krómozott fémből és műanyagból is. A krómból készült változatok jóval mutatósabbak, különösen szabadon álló mosdóknál szebb látványt nyújt, azonban a menetes csatlakozások jóval hajlamosabbak az vízkövesedésre. A mosogatószifonok beépítésénél szakemberek a régebbi búraszifon helyett ma már mindenhova a csőszifon beépítését javasolják, amiben a víz akadálytalanul, megállás nélkül haladhat tovább és viheti magával a szennyeződéseket, amik így nem tudnak lerakódni.

A bekötésekor leginkább a menetekre és a tömítésekre érdemes odafigyelni. Ezek a könnyen sérülő alkatrészek (lapos tömítések, kúpos tömítések), ha egy kicsit deformálódnak, már nem lesznek vízzáróak, aminek a folyamatos szivárgás lesz a vége. Az új szifon megvásárlásához két fontos adatra lesz szükségünk, a mosdó vagy a mosogató kifolyójának a faltól való távolságára, valamint a szennyvízhálózat csatlakozó lefolyó átmérőjére. Amennyiben szükséges, toldó és szűkítő elemeket is beszerezhetünk.

Mosogató duguláselhárítás Budapesten
Mosogató duguláselhárítás Budapesten

A szifonokhoz a tömítések minden esetben tartozékok, de jobb, ha a csomag tartalmát még a bekötés megkezdése előtt ellenőrizzük, nehogy munka közben derüljön fény az esetleges hiányosságra.
Az elemek rögzítésekor a tömítések pontos elhelyezésére és az elemek pontos illeszkedésére figyeljünk oda. Ne húzzuk túl a szifon meneteit, főleg ha a vékony finom menetet látunk, mivel könnyen megszakadhat, megsérülhet és használhatatlanná válhatnak. A legjobb házi praktikák a makacs dugulások ellen. Ha ezt a cikket elolvassa nagyon hálás lesz nekünk. Ezek a kipróbált pénztárca kímélő trükkök már nagyon sok háztartásban segítettek.

 

Ez egy egyszerű mosogató szifon
Ez egy egyszerű mosogató szifon

 

Rossz megoldások a mosogató szifon bekötésére:

Duguláselhárítás · Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

Pest megyei települések ahol rövid határidővel dolgozunk!
Csomád
Dunakeszi
Fót
Gödöllő
Isaszeg
Kerepes
Kistarcsa
Nagytarcsa
Pécel
Vecsés
Üllő

Tisztelt Látogató

Amennyiben profi duguláselhárító szakemberre lenne szüksége, akkor keresse bizalommal felkészült csapatunkat. Minden egy helyen: duguláselhárítás, csatornás kamerázás, womás duguláselhárítás, helymeghatározás, vízvezeték szerelés, csatorna építés és javítás. 25 év tapasztalat a Budapesti lakosok szolgálatában. amennyiben Ön Pest megyében lakik, akkor is rövid időn belül segítenek szakembereink. Duguláselhárítás Budapest – 30 nap garanciával. Ügyfélszolgálatos kollégánk a hét minden napján rendelkezésre áll. Budapesti duguláselhárító csapatunk pontos megjelenéssel tiszta munkavégzéssel és korrekt árakkal áll rendelkezésre a hét minden napján.

4.4/5 - (13 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma