A duguláselhárítás telefonszáma

Mosogató dugulás kialakulása

Mosogató dugulás kialakulása
Szinte már mindenféle dugulás kialakulását kitárgyaltunk az oldalon, de talán a leggyakoribb fajta dugulás a mosogatóban kialakuló dugulás és annak elhárítására vonatkozik. A cikkben szépen sorra vesszük a mosogatóban kialakuló dugulás összes lehetséges okát. Amennyiben több ok is fenn áll hamarabb lesz dugulás!

1. A mosogató gép
Igen, bármilyen hihetetlen, de a nem helyesen használt mosogató gép jelentősen hozzájárul a mosogató vezetékében keletkező dugulás kialakulásához. Itt több probléma is lehet. Először is az energia takarékosság jegyében egyre kevesebb vízzel (8-10 liter) mosogatnak egy teljes töltetet a legtakarékosabb mosogató gépek. Amennyiben nem elég magas a mosogatógép vízhőmérséklete hosszútávon ez is probléma forrása lehet. Ne akarjuk mindig a legalacsonyabb (ECO) fokozatban használni. Hetente legalább egyszer járassuk meg a gépet a legmagasabb hőfokon.

2. Rossz lefolyórendszer méretezés
Sajnos ez a leggyakoribb probléma, hogy rosszul lett méretezve a konyhai lefolyórendszer és ezzel nem csak csak a régi ingatlanoknál találkozhatunk, hanem a vadonat új társasházakban is. Mik a legfőbb méretezési és kivitelezési problémák: szabványtó eltérő csatorna lejtés, túl magas a fali csatorna kiállás, túlságosan vékony lefolyócső, rengeteg könyök, nagyon hosszú lefolyó szakasz.

3. Mosogató szűrő
Ne használjunk semmiféle utólagos műanyagszűrőt, mert nagyon jelentősen lecsökkenti a víz áramlását és lefolyórendszerünk valamint a mosogatószifonunk öntisztító képességét.

4. A rossz mosogató tálca
Itt a legfontosabb hiba a túlfolyó hiánya. Ez azért nagy hiba mert, ha nincs túlfolyó akkor a vízleeresztésnél vákuum fog kialakulni, ami lassítja a tökéletes vízáramlást. Ezt a hiányosságot csak mosogató tálca cserével vagy utólagos légbeszívó szelep beépítésével tudjuk kiküszöbölni.

5. A mosogatógép tabletta
Nagyon praktikus és egyszerű meg minden, de alacsony hőfokon történő használat melett lerakódásokat fog okozni a mosogató szifonban és a lefolyó rendszerben is. Ezért inkább javasolt a tabletta helyett a gépi folyékony mosószer alkalmazása.

6. A rossz szifon
Igen van ilyen, több fajta is. Márkákat direkt nem sorolok fel, de több gond is van a kereskedelmi forgalomban kapható szifonok egy részével. Például: az átmérő egyes helyeken túl keskeny, a szifon belső kialakítás rossz, mert torlódás léphet fel, sorjás kivitelezés, a flexibilis rész túl hosszú. Igen sokszor ezek az apróságok is számíthatnak.

Régi mosogató szifon

7. Rossz mosogató szer alkalmazása
Itt legtöbbször az alacsony zsíroldóképességgel rendelkező mosogatószerekre kell gondolni. Java részt ezek a balzsamos kézkímélő típusok azok amik leginkább lerakódásokat fognak képezni a mosogató szifonban és lefolyórendszerben. Ha tanácsot adhatunk az ideális mosogatószer kiválasztásában, akkor kerüljük a fehér, balzsamosakat, inkább az átlátszó (sárga) színű hígabb fajtákat keressük. Háziasszonyok még ezeket is hígítan szokták (1/3 arányban) és így is kiváló a zsíroldó hatásuk.

Amit érdemes beszereznünk: az egy jó minőségű pumpa. Ezt tudjuk használni a fürdőkádnál a mosogatónál, a zuhanytálcánál és a mosdónál is. Jellemzői: puha szilikon gumi az anyaga és tisztítható műanyag a nyele.

Duguláselhárítás fix áron – gyorsan, tisztán, garanciával!  – Budapesten és Pest megyében. Hétvégén és ünnepnapokon is dolgozunk. Garancia az elvégzett munkára. Amiben segíthetünk: mosogató, WC, padló összefolyó, mosdó, fürdőkád, zuhanytálca, piszoár, bidé, duguláselhárítás Budapest és Pest megye. Garanciát vállalunk a munkára, bontás nélkül dolgozunk, higiénikus munkavégzéssel.

Ez egy egyszerű mosogató szifon
Ez egy egyszerű mosogató szifon
5/5 - (5 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma