» » » Miért ne vegyünk olcsó csőgörényt?

Miért ne vegyünk olcsó csőgörényt?

A duguláselhárítás telefonszáma

Miért ne vegyünk olcsó csőgörényt?
Nagyon röviden kifejtve: mert nem fogjuk tudni a dugulást elhárítani, sőt… de azt majd később. Egyetlen létjogosultsága van csak a barkácsáruházakban kapható duguláselhárító csőgörénynek. A kis csőátmérővel rendelkező (32mm) kézmosó vezetékekben lerakódott hajszálak eltávolítására lehet alkalmas, de csak 1-2 méteres szakaszig. Mi a jellemzője ezeknek az egy-két ezer forintos eszközöknek? Sajnos pont egy rossz dolog jellemzi őket: gyenge minőségű acél, mely sem anyagminőségében, sem használhatóságában nem olyan mint egy professzionális duguláselhárító spirál. Mivel kézzel kell tekerni-forgatni, nem tud hatékony lenni, mint a komoly fordulaton pörgő ipari csőgörények. Sajnos annyira gyenge, edzetlen az acéljuk, hogy többnyire már az első használatnál elhajlanak, megcsavarodhatnak vagy eltörhetnek.

És találtam is egy jópofa videót a HErBY néven futó videó bloggertől, aki egy masszív padlóösszefolyó dugulást próbál elhárítani egy barkácsboltban beszerezhető 10 méteres csőgörénnyel. Már előre elárulom, mindent elkövetett, de nem sikerült neki a dugulást. A feltételezése, hogy a dugulás 10 méteren túl van, nem helyes. A dugulás az összefolyó és a WC. csésze között van de ez a kézi eszköz alkalmatlan lekaparni a cső faláról a lerakódást. Sajnos hiányzik a fordulatszám és a nyomaték, amit az ipari gépek állítanak elő.

De a valós veszély csak most jön. A lefolyó csőbe betolva, hajlamosak a visszafordulásra, megcsavarodásra, na ilyenkor baj van, mert az is lehet, hogy bent ragadnak a csőbe. Sajnos heti szinten kapom a telefonokat, hogy drága mester segítsen már kiszedni a beszorult spirált a lefolyócsőből. De nincs az a szakember aki megkockáztatná, hogy utána ereszen egy drága ipari spirált, hogy az is beszakadjon. Ilyenkor vagy kijön rángatva, vagy ki kell bontani a csőszakaszt, ahova beszorult az olcsó, vacak csőgörény. Összegzésül, ha már megvettük, csak nagyon óvatosan használjuk, finoman centiről-centire tolva, és ha megakad, azonnal húzzuk vissza. És most bemutatok két barkács kategóriájú csőgörényt. Azt hiszem nem lesz nehéz kitalálni, hogy a kettő közül melyik lehet a komolyabb.

Használhatatlan csőgörény.
Használhatatlan csőgörény
Használható csőgörény
Használható csőgörény

Hasznos tanácsok a csőgörény használatához:

De ha mégis megvettük a barkácsáruházban kapható olcsó csőgörényt akkor így csináljuk: a csőgörény használatához érdemes segítséget szereznünk, mert ez általában kétemberes feladat. Ne feledkezzünk meg a kesztyűről és a védőszemüvegről sem! Szereljük le a szifont majd a spirál végét vezessük be óvatosan a lefolyóba, miközben társunk az óramutató járásával megegyező irányba tekeri a kart, hogy a spirál a lefolyóban egyre előrébb haladhasson. Mozdulataink legyenek finomak és óvatosak, mert a spirál könnyen bennszakad a lefolyóban. Ne rángassuk, ne erőltessük se előre, se hátra, inkább menjünk biztosra. Ide-oda mozgassuk és. Ha érezzük, hogy megfeszül vagy megakad, addig húzzuk ki a lefolyóból, amíg még lehetséges.

Duguláselhárítás Budapesten – fix áron, gyorsan, olcsón. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

WC. – mosdó – mosogató duguláselhárításának eszköze az ipari duguláselhárító gép.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak Budapesti duguláselhárító szakembereink:
1. Spirálos (csőgörényes) duguláselhárítás
2. Magasnyomású csatorna mosatás (woma)
3. Vízvezeték szerelés
4. Fertőtlenítés
5. Fűtésszerelés
6. Kamerás csatorna vizsgálat

Duguláselhárítás · Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

A duguláselhárítás telefonszáma