» » » Miért ne vegyünk olcsó csőgörényt?

Miért ne vegyünk olcsó csőgörényt?

A duguláselhárítás telefonszáma

Miért ne vegyünk olcsó csőgörényt?
Nagyon röviden kifejtve: mert nem fogjuk tudni a dugulást elhárítani, sőt… de azt majd később. Egyetlen létjogosultsága van csak a barkácsáruházakban kapható duguláselhárító csőgörénynek. A kis csőátmérővel rendelkező (32mm) kézmosó vezetékekben lerakódott hajszálak eltávolítására lehet alkalmas, de csak 1-2 méteres szakaszig. Mi a jellemzője ezeknek az egy-két ezer forintos eszközöknek? Sajnos pont egy rossz dolog jellemzi őket: gyenge minőségű acél, mely sem anyagminőségében, sem használhatóságában nem olyan mint egy professzionális duguláselhárító spirál. Mivel kézzel kell tekerni-forgatni, nem tud hatékony lenni, mint a komoly fordulaton pörgő ipari csőgörények. Sajnos annyira gyenge, edzetlen az acéljuk, hogy többnyire már az első használatnál elhajlanak, megcsavarodhatnak vagy eltörhetnek.

És itt látható egy nagy teljesítményű ipari duguláselhárító gép

De a valós veszély csak most jön. A lefolyó csőbe betolva, hajlamosak a visszafordulásra, megcsavarodásra, na ilyenkor baj van, mert az is lehet, hogy bent ragadnak a csőbe. Sajnos heti szinten kapom a telefonokat, hogy drága mester segítsen már kiszedni a beszorult spirált a lefolyócsőből. De nincs az a szakember aki megkockáztatná, hogy utána ereszen egy drága ipari spirált, hogy az is beszakadjon. Ilyenkor vagy kijön rángatva, vagy ki kell bontani a csőszakaszt, ahova beszorult az olcsó, vacak csőgörény. Összegzésül, ha már megvettük, csak nagyon óvatosan használjuk, finoman centiről-centire tolva, és ha megakad, azonnal húzzuk vissza. És most bemutatok két barkács kategóriájú csőgörényt. Azt hiszem nem lesz nehéz kitalálni, hogy a kettő közül melyik lehet a komolyabb.

Használhatatlan csőgörény.
Használhatatlan csőgörény
Használható csőgörény
Használható csőgörény

Hasznos tanácsok a csőgörény használatához:

De ha mégis megvettük a barkácsáruházban kapható olcsó csőgörényt akkor így csináljuk: a csőgörény használatához érdemes segítséget szereznünk, mert ez általában kétemberes feladat. Ne feledkezzünk meg a kesztyűről és a védőszemüvegről sem! Szereljük le a szifont majd a spirál végét vezessük be óvatosan a lefolyóba, miközben társunk az óramutató járásával megegyező irányba tekeri a kart, hogy a spirál a lefolyóban egyre előrébb haladhasson. Mozdulataink legyenek finomak és óvatosak, mert a spirál könnyen bennszakad a lefolyóban. Ne rángassuk, ne erőltessük se előre, se hátra, inkább menjünk biztosra. Ide-oda mozgassuk és. Ha érezzük, hogy megfeszül vagy megakad, addig húzzuk ki a lefolyóból, amíg még lehetséges.

Duguláselhárítás Budapesten – fix áron, gyorsan, olcsón. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

WC. – mosdó – mosogató duguláselhárításának eszköze az ipari duguláselhárító gép.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak Budapesti duguláselhárító szakembereink:
1. Spirálos (csőgörényes) duguláselhárítás
2. Magasnyomású csatorna mosatás (woma)
3. Vízvezeték szerelés
4. Fertőtlenítés
5. Fűtésszerelés
6. Kamerás csatorna vizsgálat

Duguláselhárítás · Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

A duguláselhárítás telefonszáma