Lefolyótisztító granulátum és használata

A duguláselhárítás telefonszáma

A lefolyótisztító granulátum, mint elnevezéséből is következtethetünk rá, szilárd és szemcsés halmazállapotú,  dugulás megelőző és dugulás elhárító szer. Ezek a vegyszerek elsősorban a mosogató a kád a kézmosó és a zuhanytálca lefolyóvezetékében kialakuló lerakódások megelőzésére és megszüntetésére alkalmasak.  Összetételüket tekintve,  igen sokféle kapható a kereskedelemben.  A folyékony állagú lefolyótisztító szerekkel szemben, a granulátumok már igen kis mennyiségben is hatásosak lehetnek, tehát mindenképpen takarékosabb megoldás.

Hogyan használjuk?

Vizet engedve a lefolyótisztító granulátumra kémiai reakció lép fel, mely hatására magas hő és gázok keletkeznek, ez a folyamat az, mely meglazíthatja a keletkezett dugulást. Vigyázat a keletkező gázok belélegzése az egészségre rendkívül ártalmas lehet ! Teljesen felesleges a csomagoláson feltüntetett mennyiségnél nagyobb adagot önteni a lefolyóba, mert nem várható nagyobb hatás.  Fontos szabály még, soha ne öntsünk az eldugult lefolyóba különböző fajta lefolyótisztító granulátumot.

Népszerű lefolyótisztító granulátumok

1. SZI-TI lefolyótisztító granulátum – a konyhai dugulások ellen
A lefolyótisztítás és dugulás elhárítás kellékei.  Erős tisztítószer, mely bármely dugulással könnyedén végez. Alkalmas a kád, mosogató és mosdó,  szifonjainak tisztítására,  fertőtlenítésére. Az egyik legközkedveltebb és legrégebbi magyar termék.

sziti

2. Búvár lefolyótisztító granulátum
Az egyik leghatásosabb és legkedvezőbb áru termék. Sajnos ez is mint a többi lefolyótisztító szer igen kellemetlen szagokat áraszt működés közben. Használat közben erőteljesen szúrós szagot áraszt, és mérgező, így csak nyitott ablakok mellett szabad a lefolyóba önteni, gyerekektől pedig szigorúan el kell zárni.

buvar

3. Kék csoda lefolyótisztító granulátum
Nagy hatású lefolyótisztító. Az Eg-Gü lefolyótisztító gyors és megbízható. Pillanatok alatt megtisztítja a lefolyót a konyhai hulladéktól, papírtól, hajszálaktól, vattától, egyéb lerakódott szennyeződésektől. Állítólag a befagyott lefolyórendszert is átjárhatóvá teszi a felszabaduló magas hő következtében.

kek-csoda

4. A VIX lefolyótisztító granulátum
A lefolyók és szifonok tisztítására és dugulások elhárítására alkalmas. A szifonok, lefolyók beszűkült nyílásait, dugulásait megszünteti, fellazítja és tökéletesen átjárhatóvá teszi. Extra erős és gazdaságos! Gyártó:: Bábolna Bio.

vix

5. Tub.o.flo lefolyótisztító granulátum – konyhai dugulás
A hideg vízzel is használható Tub.o.flo lefolyótisztító granulátum, egy adagos kiszerelésben is kapható, mivel egy háztartásban csak ritkán van rá szükség ezért kedvelt a háziasszonyok körében. A kis golyócskákat csak öntsük be az eldugult lefolyóba, majd vizet rá. várjunk pár percet majd alaposan öblítsük át a rendszert.

Tub.o.flo

6. H022 lefolyótisztító granulátum – konyhai dugulás
Lefolyóvezetékek makacs dugulásainak elhárítására. Nagy zsíroldóhatású készítmény mely alkalmas,  fürdőszobai é és konyhai csőhálózatunk karbantartására. Rendszeres használatával hosszú időre biztosíthatjuk lefolyóink átjárhatóságát.

H022 lefolyótisztító

7. MR. MUSCLE Lefolyótisztító – konyhai dugulás
A Mr Muscle lefolyótisztító hatékonyan eltávolítja a konyhai és fürdőszobai lefolyókban keletkezett dugulásokat. A dugulás fölött felgyűlt vízen átfolyva eljut közvetlen a dugulásig. Baktériumölő hatású. Nem károsítja a lefolyó csöveket. A lefolyók folyamatos átfolyásának biztosítására ajánlott hetente kb. 250 ml-t használni.

mr-muscle

Hol kaphatóak a lefolyótisztító granulátumok?

A felsorolt lefolyótisztító granulátumok, Budapesten és az ország számos drogéria üzleteiben kaphatóak. Azonban érdemes a boltban érdeklődni, hogy melyik típust javasolják legjobban. Ezen kívül az interneten is lehet rendelni a webáruházakból., több csomag esetén éri csak meg, mert a szállítási költséggel is számolnunk kell. Az árak tekintetében is jelentős eltérés lehet.


Duguláselhárítás BudapestenA mosogató dugulások megszüntetésénél duguláselhárító szakemberek ilyen korszerű, nagy teljesítményű, ipari duguláselhárító gépekkel dolgoznak.

4.6/5 - (26 votes)