A duguláselhárítás telefonszáma

Lefolyótisztítás trisóval

Lefolyótisztítás trisóval

A trisó – nátrium-foszfát vagy trinátrium-foszfát. A foszforsav nátriummal alkotott sója, fehér színű, kristályos szerkezetű, legtöbbször por alakú kiszerelésben kapható anyag.  A vegyület leggyakoribb felhasználója a vegyipar és az élelmiszer ipar.  Magas tisztító és zsíroldó hatását használhatjuk ki a háztartásunkban.

Háziasszonyok elmondásából kiderült, hogy első sorban mosógép és mosogatógép belső tisztítására valamint lefolyóvezetékek vízkőtelenítésére és zsírtalanítására  használják ezt a kereskedelmi forgalomban is olcsón (280-350 Ft.) beszerezhető vegyszert.  Esetleg kisebb, elzsírosodásból fakadó mosogató szifon dugulás elhárítására is alkalmas még. A komolyabb lefolyótisztításra nem alkalmas a trisó.

triso-dugulas
Lefolyótisztítás és duguláselhárítás trisóval

A mosógép és mosogatógép zsírtalanításhoz (szagtalanításához) 250 gramm trisót tegyünk a gépbe és legalább a 60-70 fokos programot indítsunk el. Amennyiben továbbra is kellemetlen szagokat áraszt a gép, sajnos nem lesz elég a trisó, most már jöhet a másik házilagosan bevethető szer a citromsav. De az már egy másik fejezet.

Mosogatónk és kézmosónk vezetékének karbantartáshoz legalább egy éjszakára hagyjuk dolgozni a trisót. Pár kanál trisó, majd 1-2 liter forrásban lévő víz a lefolyóba. Dugózzuk le a lefolyónkat, hogy az elegy gőzei is dolgozni tudjanak. Kis szerencsével a kisebb dugulások meg szűnhetnek. Sajnos WC. dugulás és komolyabb mosogató dugulások esetén hatástalan szernek bizonyult a trisó. Háziasszonyok elmondásából kiderült, hogy a trisó az egyik legjobb házilagos lefolyó tisztító és  dugulás elhárító szer, melyet bevethetünk a makacs dugulások ellen.

Azonban, a már kialakult konkrét duguláselhárításra nem alkalmas, mivel a trisó nem rendelkezik azzal a fehérje lebontó és roncsoló képességgel mint a lúgok és savak. Ezért is hívják szelíd tisztítószernek. Tisztelt Látogató, amennyiben fix áras duguláselhárításra van szüksége Budapest területén, hívjon és segítünk.

Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Lefolyótisztítás házilag

4.3/5 - (27 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma