Lefolyótisztítás citromsavval – házilag?

A duguláselhárítás telefonszáma

Lefolyótisztítás és duguláselhárítás citromsavval – házilag. És ismét egy filléres, vízkőoldó és  lefolyó tisztítószerre szeretném felhíni a figyelmet. De mi is az ? A citromsav : – oxi-trikarbalilsav – szerves sav.  Képlete: C6H8O7.   Vízben jól oldódó,  gyenge,  szerves sav,  mely szobahőmérsékleten fehér kristályok formájában fordul elő. A termék teljesen környezetbarát vízkőoldó, és sok szempontból jobb mint az ecet és trisó.  Kiskereskedelmi ára 500 Ft./ 500gr. Ez a természetes sav, minden fajta felület – kőagyag, fém, csempe, műanyag – vízkőtelenítésére alkalmas. Szagtalaníthatjuk és kitisztíthatjuk vele a mosogatógépet, mosógépet, vízkőtelíthetjük a kávéfőzőt és a teafőzőt.

Lefolyótisztítás és duguláselhárítás citromsavval
Lefolyótisztítás és duguláselhárítás citromsavval

Lefolyótisztítás citromsavval, hogyan?

Tisztítsuk ki a mosogató lefolyó csonkját.

1. Az eldugult lefolyóba tegyünk egy teáscsészényi citromsavat.

2. Öntsünk rá egy pohár vizet és dugózzuk le a lefolyót, hogy a sav gőzei dolgozni tudjanak.

3. Hagyjuk egy félórát hatni a szert.

4. Folyassunk bőséges forró vizet a lefolyóba.

A citromsavas otthoni lefolyótisztítás elsősorban a kisebb, a szifonokat érintő  dugulásokra korlátozódik. Egyébként, háziasszonyok elmondásából kiderült, hogy a citromsav is az egyik legjobb házilagos lefolyó tisztító és vízkőoldó szer, melyet bevethetünk a makacs dugulások ellen. Duguláselhárítás bontás nélkül, fix áron Budapesten.

A citromsav tulajdonságai

A citromsav egy természetes sav, amely gyümölcsökben, például a citromban, lime-ban és narancsban található meg. Ezt a savat gyakran élelmiszerekben, italokban, háztartási tisztítószerekben és kozmetikumokban is használják. Itt vannak a citromsav tulajdonságai:

  1. Savasító hatás: A citromsav savas kémhatással rendelkezik, és így savanyú ízű. Élelmiszeriparban gyakran savanyítószerként alkalmazzák.
  2. Élelmiszeripari felhasználás: Élelmiszer-adalékként szolgál a savanyító, tartósító és antioxidáns tulajdonságai miatt. Tartósítószereként segíthet megakadályozni a baktériumok és gombák növekedését az élelmiszerekben.
  3. Italokban: Gyakran használják italokban, mint például a citromlé. Frissítő és savanykás ízt kölcsönöz.
  4. Háztartási tisztítószerek: A citromsavot háztartási tisztítószerekben is alkalmazzák, mivel kiválóan oldja a vízkövet és más lerakódásokat.
  5. Kozmetikumok: Szépségápolási termékekben, például bőrradírokban vagy tonikokban is megtalálható lehet a citromsav, mivel segíthet a bőr tisztításában és kisimításában.
  6. Antioxidáns tulajdonságok: A citromsav rendelkezhet antioxidáns tulajdonságokkal, amelyek hozzájárulhatnak az szabadgyökök elleni védelemhez.

Csatornatisztítás és woma duguláselhárítás Budapesten megszüntetés, lefolyótisztítás – Budapesten és Pest megyében fix áron. Amennyiben kisebb dugulás alakult ki otthonában, akkor érdemes a lefolyótisztítás házilag cikkünket is elolvasnia. Itt még sok hasznos infó a lefolyó tisztításról.

4.1/5 - (7 votes)