Külső mosógép szifon

A duguláselhárítás telefonszáma

A külső mosógép szifon a mosógép szennyvízelvezető csőre történő csatlakozását biztosítják, még hozzá bűzmentesen. Kétfajta mosógép szifon létezik a falba épített és a külső szerelésű. (Általában 32 mm-es a fali kiállás.)  A külső a praktikusabb és laikusok számára is könnyebben karbantartható. Ezen eszközök előnye, hogy könnyedén hozzáférhetőek és így egyszerűen tisztíthatók.  Abban az esetben ha kellemetlen dugulással találkozunk a mosógép körül, érdemes először is a szifont megnézni és kitisztítani, hogy aztán az eszköz újra rendeltetés-szerűen tudjon működni. Időnként tehát érdemes ránézni és azt rendben tartani, ami által a dugulás megelőzhető lehet.

Külső mosógép bűzelzáró szifon
Külső mosógép bűzelzáró szifon

A mosógép szifonok általában olyan anyagokból készülnek, melyek biztosítják a hatékony ellenállást a különféle vegyszerekkel szemben. A szifon folyamatosan erős mosószerekkel és forró vízzel találkozik, így ennek hatásaival szemben ellenálló kell, hogy legyen. További szerepük, hogy meggátolják a bűz terjedését, azaz a szennyvízelvezető csövekből a mosógépbe már ne tudjon bejutni a kellemetlen,  zavaró szag.

Külső mosógép szifon
Külső mosógép szifon

Ma már a termékkínálat ezen a téren igazán széles és sokoldalú, mindenki megtalálhatja könnyedén az elvárásai szerinti külső mosógép szifont, ami lehet például: krómozott szifon műanyag kivitelben vagy fali szifon rozsdamentes fedéllel és még sorolhatnánk. A falba épített modern dizájnos, krómozott lemezzel eltakart, egészen addig jó amíg nem lesz dugulás.  De ha ha eldugult akkor baj van … mert 10-ből 9-szer a burkoló mesterek, becsempézik, befugázzák a tisztító kupakot és gyakran az egész szifont,  így szerelhetetlen lesz !

Falba építhető mosógép szifon
Falba építhető mosógép szifon

Eldugulásánál nem kell kétségbe esni, mert házilag is majdnem mindig sikerül kitisztítanunk. Egyszerűen húzzuk ki a falból, majd tekerjük le a menetes kupakot, leggyakrabban itt a bűzzáró golyónál akad meg a sok ruhafoszlány és okoz dugulást. Érdemes folyóvíz alatt is átmosni. Ha nem jártunk sikerrel, akkor a falban lesz a dugulás, melyet kis kézi csőspirál ( csőgörény)  segítségével háríthatunk el. Esetleg a barkácsoló kedvűek megnyomathatják vízzel is, amely praktikusan ott van a mosógépnél, csak le kell szereljük a töltő csonkról a tömlőt.

Falba épített mosógép szifon

A falba épített szifonokat csak úgy szabad beépíteni, hogy hozzá lehessen férni a tisztító nyíláshoz. Mert a szerkezet belsejében egy golyó is található, ami a bűzelzárást végzi.  Sajnos 10 esetből 9-szer bevakolja és becsempézi a burkoló. Tehát, ha a falba épített mosógép szifon eldugul, akkor szinte mindig ki kell bontani.

A szakszerűtlenül beépített mosógép szifon. Sajnos ki kellett bontani, hogy a lefolyóvezeték tisztítható legyen.
A szakszerűtlenül beépített mosógép szifon. A tisztításhoz sajnos ki kellett bontani.
Ez a szifon is be lett vakolva, csempézve
Ez a szifon is be lett vakolva és csempézve.

WC., mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhany, kád duguláselhárítása gépi technológiával, garanciával, kedvező áron Budapest minden kerületében. Woma dugulás elhárítás, csatorna mosatás, magasnyomású csatorna tisztítás, gyorsan. Amennyiben javításra vagy cserére szorulna a lakásában bármely szifon vagy csaptelep, keresse Budapesti munkatársainkat.

Korszerű mosó, szárító gép, külső bűzelzáró szifonnal szerelve

A külső mosógép szifon rendszeres takarításával, megspórolhatjuk a duguláselhárítást. Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

4.6/5 - (17 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma