Konyhai zsírfogó működése és duguláselhárítása

A duguláselhárítás telefonszáma

A zsírfogó működése:
A konyhai zsírfogó egy olyan eszköz (berendezés, tartály) mely a fáziselválasztás során (folyadékok és szilárd szennyeződések fajsúly különbsége alapján) szétválasztja a konyhai szennyvizet. Jelen esetben a könnyebb, zsírok és olajok a felszínen, míg a nehezebb darabos szennyeződések a tároló tartály alján,  iszap formájában ülepednek le.

zsirfogo-tartaly (1)

Konyhai zsírfogók beépítése és tisztítása

Jelentősége:
A csatornahálózatok elzsírosodását és eliszapolódását gátolja meg,  (konyhákba a mosogató alatt vagy kültérben elhelyezve) – a szakszerűen beépített, szakszerűen méretezett zsírfogó (zsírelválasztó) tartály. A zsírfogók a konyhai lefolyóvezetékek, fontos és kötelező eszköze, melyről a HACCP, MSZ és DIN szabványok rendelkeznek. Zsírfogó tartály beépítése nélkül, engedélyt sem kaphat egy konyha a működésre.

zsirfogo-tartaly (2)

Hol alkalmazzák a zsír elválasztó tartályokat:
Minden olyan szolgáltató és termelő üzemben, ahol állati vagy növényi alapanyagok feldolgozása folyik és a feldolgozás fázisai közben vagy végén a kommunális csatornahálózatot terhelő, szennyvíz elvezetés valósul meg. (konyhák, élelmiszer gyártó üzemek, vágó hidak, stb…)

Zsírfogó tisztítása, karbantartása:
Rendkívül fontos feladat, a tartályok időszakos tisztítása és a tartályok falának tisztítása. A tartály méretezésének függvényében: minimum negyed évenként.zsirfogo-tartaly

Konyhai zsírfogók beépítése és tisztítása

Zsírfogó tartály anyaga:
A tartályok méretükből és beépítési helyükből fakadóan több fajta anyagból készülhetnek. Rozsdamentes acél, műanyag, PP, polikarbonát, PVC, beton.

Zsírfogó méretezése:
A méretezés mindig szakember feladata és a méretezés során figyelembe kell venni az adott, szennyvízhozam mennyiségét, a szennyvíz hőmérsékletét, valamint a várható zsírok mennyiségét.

Zsírfogó ára:
A zsírfogó tartály, méretétől anyagától és telepítési helyétől függ. Egy kis forgalmú büfében elég egy csekély méretű 30x40x60 méretű, 40 ezer Ft. körüli tartály is. Egy nagy üzemi konyhában viszont, egy kültéri (akár 10 köbméteres) tartály telepítése is indokolt lehet, mely a földmunkával és a telepítéssel milliós nagyságrendű beruházás is lehet.  Amennyiben segítségre van szüksége, hívja duguláselhárító szakembereinket: duguláselhárítás Budapesten – olcsón, bontás nélkül, fix áron.

zsirfogo-tartaly (4)

Konyhai zsírfogók beépítése és tisztítása

Konyhai zsírfogók beépítése és tisztítása
Konyhai, beltéri zsírfogó rozsdamentes acélból.

Vállaljuk: kültéri és beltéri, zárt tartályos zsírfogók beépítését. A tartály beszerzésében és helyszínre szállításában is segítünk. A zsírfogó tartály beépítésénél felmerülő földmunkát és betonozást is elvégezzük. És néhány kép, egy tartály beépítésének folyamatáról.

Kültéri zsírfogó tartály beállítása
Kültéri zsírfogó tartály beállítása
Zsírfogó tartály a szennyvízcső csatlakozással
Zsírfogó tartály a szennyvízcső csatlakozással
Zsírfogó tartály bevasalása
Zsírfogó tartály bevasalása

Zsírfogó tartály betonozás
Zsírfogó tartály betonozás

Kis konyhai zsírfogó, ez már tisztításra szorul.

4.8/5 - (6 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma