Konyhai visszacsapó szelep

A duguláselhárítás telefonszáma

Mélyebben fekvő (csatornaszint közeli) vizesblokkoknál gyakori probléma a csatorna rendszerből visszaáramló szennyvíz, vagy esővíz. Sokszor nem elég a fővezetékre szerelt 110-es vagy 125-ös visszacsapószelep, mert még így is lehet visszaáramlás. Ide a pinceszint környékére általában – padlóösszefolyó és zuhanytálca már nem kerül beépítésre, mert nagy eső esetén folyamatosan feltörne a szennyvíz. A falikút vagy mosogató elhelyezése viszont annál gyakoribb. Ilyenkor a pincében, vagy szuterénben lévő falikút vagy mosogató lefolyó szakaszra is érdemes egy 50 mm-es visszacsapót elhelyezni.

A visszacsapó szelep működési elve

Ha az utcai csatornarendszerből visszaáramlik az esővíz, akkor a visszacsapó szelep lezár,  így útját állja a betörő esővíznek. A szelep házába beszerelt billenő csappantyú csak az ellenirányú szennyvízáramlásnál zár le,  és csak akkor nyit ki újból,  ha az ellentétes  víznyomás megszűnt  az utca irányából.  Az automatikus és tökéletes működéshez szükséges, hogy a szelep nyitott állásban legyen.

Karbantartás

A szifon rendszer után kell beépíteni, hogy bármikor szerelni és tisztítani lehessen.  Beépítésénél  ügyelni kell a helyes folyásirányra. Érdemes minőségi darabot vásárolni, amihez javító készlet is beszerezhető a későbbiekben.  Ha vásárolnánk ilyen szerkezetet akkor javasoljuk a jól ismert, minőségi : HL Hutterer & Lechner HL4 típust.

Egy-két fotó a konyhai méretű visszacsapó szelepről

Szuterén konyhai lefolyóvezetékre épített visszafolyást gátló szelep DN50 méretbe.

Visszafolyást gátló szelep DN50 – HL Hutterer & Lechner HL4 típust

Visszafolyást gátló szelep DN75 – HL Hutterer & Lechner HL4 típust

Duguláselhárítás Budapesten fix áron és Pest megyében fix áron, garanciával. Weboldalunk további oldalain rengeteg hasznos információt talál az otthoni duguláselhárítással kapcsolatosan: Tippek és tanácsok, hogyan szüntessük meg otthonunkban a dugulást házilag. Mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhanytálca, WC., fürdőkád dugulás elhárítás, szakszerűen, azonnal, garanciával. További hasznos tippek és tanácsok is olvashatóak az otthoni duguláselhárítással kapcsolatosan.

5/5 - (1 vote)
A duguláselhárítás telefonszáma