Kis állat nagy dugulás

A duguláselhárítás telefonszáma

Amilyen aranyos olyan nagy dugulást okozhat

Az alábbi pár soros bejegyzést első sorban a kisállat tartók figyelmébe ajánljuk, talán nekik  jöhet a legjobban. Napjainkra egyre többen tartanak kisállatokat a lakásban. Régebben a kedvencek első sorban kertes házak udvarán szaladgáltak, de ma már a lakásokban is sokan tartanak különféle házi kedvenceket. Leggyakrabban kutyát, cicát, nyuszit választunk lakótársnak, de halak és hüllőfélék is lehetnek a lakásba.

De mi okozhat dugulást

A duguláselhárító szakemberek tapasztalata szerint több csoportba oszthatóak a bekövetkezett dugulások. Az egyik a házi kedvenc szőrzete miatt, a másik a tartásból fakadó elhasznált alom rossz kezelése miatt. Leggyakrabban a fürdőkád lefolyó és a WC. csésze dugulás szokott bekövetkezni. Természetesen nem napi rendszerességűek ezek a problémák, de azért van megkeresés.

A fürdetésről

Most nézzük a kisállat fürdetésénél fellépő dugulás kialakulását.. Amennyiben hosszú szőrű kutyánk van, érdemes ügyelni arra, hogy fürdetés előtt alaposan kikeféljük a szőrét. A másik fontos dolgo, hogy feltétlen rakjunk a kád lefolyóba valami szűrőt a fürdetés alatt, ami felfogja a szőrszálakat. A fürdetés végeztével alaposan takarítsuk ki a lefolyót a szőröktől, ha kell csipesszel, pumpával.

Az alom kezeléséről

Legyen szó macskáról, nyusziról vagy bármely almot igénylő kedvencről, ezt időnként cserélni kell. Sokan azt hiszik, hogy ezt gond nélkül a WC. be boríthatják, mert így nem a szemetesbe fog bűzölögni. Ez nem így van. Hiába van egyes almokra írva, hogy oldódó fajta, ezt akkor se tegyük. Az alomnak minden esetben a szemetesben van a helye, ha nem akarjuk, hogy a WC. elduguljon.

A nedves törlő kendő használatáról

Sokan, különösen nagy hangsúlyt fektetnek a háziállat higiéniára (ezt sokszor indokolatlanul). Tehát egy kutya sétáltatás után vagy a háziállat dolga végezte után azonnal nedves törlő kendővel törlik meg az állat lábát vagy hátsó felét. A tisztítás után viszont ezt a nedves törlőkendőt a WC. csészébe dobják, nem a szemetesbe. Ez is probléma forrása lehet, mert a WC. lefolyó dugulások jelentős hányadáért a felelősek ezeket a műszálas törlőkendők.

A fent említett dolgokra érdemes figyelni, így ritkábban kell duguláselhárító szakembert hívni!

 

5/5 - (2 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma