A duguláselhárítás telefonszáma

Kérdések és válaszok

Tisztelt Látogató, az alábbi pár sorban azokat a gyakori kérdéseket foglaljuk össze, amik a duguláselhárítások során merültek fel és fontosak lehetnek.

Kérdés: Minden esetben megoldható a duguláselhárítás bontás nélkül ?
Válasz: Sajnos nem. Az esetek 95% igen, de amennyiben eltört a szennyvízelvezető rendszer, vagy olyan mértékű sérülést szenvedett (belekerült építőanyag, összedőlt akna, csatorna süllyedés, gyökérbenövés, stb.) hogy a tisztítás után is bizonytalan, hogy meddig fog üzemelni, ekkor általában a szakember is a csőcserét javasolja.

Kérdés: Mitől alakul ki a dugulás a csatornarendszerben ?
Válasz: Főként a szerkezeti hibák a felelősek (vékonyka csövek, rossz lejtések, hanyag illesztések, kontrás kötések), másodsorban a kevés víz és meleg víz felhasználás, ami túlzott mosogató és mosószer felhasználással párosul. És utoljára az idegen tárgyak a WC. vezetékében, úgymint: ételmaradék, toalett kacsa, intimbetét, nedves törlőkendő, gyerekjáték, macskaalom, stb.

Kérdés: Milyen eszközökkel dolgoznak a duguláselhárító szakemberek ?
Válasz: Ipari kivitelű kézi spirállal, szívó-nyomó pumpával, motoros csőtisztító berendezéssel, hordozható nagynyomású, kompresszoros mosatóval, Womás rendszerű csatornamosató teherautóval, csatorna kamerával, stb. Minden esetben a megismert probléma határozza meg az bevethető technikát.

Kérdés: Eldugult a fürdőkádam, de nincs külső tisztítási lehetőség, se padló összefolyó, se a kád oldalán csempe ablak, ilyenkor hogyan tovább ?
Válasz: Szívó-nyomó pumpával megindítható a dugulás, vagy szerencsés esetbe, a kézmosóval egy rendszerre van kötve és a kézmosó vezetékén át tisztítható. Ha nem akkor sajnos, a kád oldala kibontásra kerül és az itt feltárt lefolyóvezetéken, keresztül kerül kitisztításra a rendszer.

Kérdés: A begyökeresedett cső hogyan dugul el,  és  hogyan tisztítható ?
Válasz: A már koros udvari lefolyóvezetékek, még eternitből vagy betonból készültek. Az eltelt évtizedek során a csőkötések, toldások vagy maga az egész cső elfáradt és repedezetté porózussá válik.  A fák gyökérzetének ideális táptalaj a csőből szivárgó kommunális folyadék és ehhez hozzá is akar férni, ezért körbe növi,  sőt szélsőséges esetbe összeroppantja a csövet  a gyökérzet. Különösen az örökzöld félék a veszélyesek.  Maga a tisztítás is nehéz ügy, itt már komoly eszközökre van szükség: gyökérvágó fejek, láncos fejek, nagynyomású mosatás és végül nagynyomású gyökérvágó fejekre. És mindezzel együtt, csak tűzoltás történik, ami ideig óráig lesz jó. A sérült csőhálózaton keresztül a gyökerek újra-és újra be fognak nőni. Hosszú távon minden képen indokolt a cső cser.

Kérdés: Mitől van büdös a fürdőszobában ?
Válasz: Általában a kialakulóban lévő dugulás kellemetlen előjele.  Kiszáradt szifonok és összefolyók. Továbbá a rossz bűzelzárásoktól, melynek számos oka lehet.  A WC. csésze és szennyvíz kifolyó csatlakozása nem zár hermetikusan (ültetőgumi hiánya).  És az egyik leggyakoribb: emeleti lakásokat érintő vákum hatás, melynek a lezúduló víz a kiváltó oka, erre hivatott a strang szellőző, légbeszívó szeleppel. Eltört, szivárgó lefolyó vezeték

Kérdés: Megpróbálhatom házilag is megoldani a dugulást, és mivel érdemes próbálkozni ?
Válasz: Igen, bátran lehet próbálkozni. Mosogatónál némi lefolyó tisztítószer, majd forró víz. Kézmosónál ugyan ez, esetleg kis kézi csőgörény is alkalmazhatunk az összegyűlt hajszálak kivételére. A WC. -nél csak a pumpa jöhet szóba.

Kérdés: Mit lát a csatorna kamera az eldugult csőben ?
Válasz: Az eldugul, trutymós csőben semmit ! Csak a kitisztított, átmosatott csőben derül fény a dugulást kiváltó csőhibákra. Melyek lehetnek, törések, gyökérbenövések, idegen tárgy, stb.

Kérdés: Mennyi ideig tart a duguláselhárítás ?
Válasz: Minden probléma más időintervallum alatt oldható meg, de elmondható, hogy egy jó képzett szakember, korszerű felszerelés birtokában nagyon gyorsan, akár fél órán belül megbirkózik egy konyhai, vagy fürdőszobai dugulással. A kültéri dugulások (aknák,  csapadékvíz elvezetők,  gyökérbenövések) azonban több emberes feladatok is lehetnek és sokkal nagyobb előkészületet igénylő feladatok, így több órát is igényelhetnek.

Kérdés: Milyen gyakran kell duguláselhárítást végezni ?
Válasz: Alap esetben csak akkor, ha eldugult a lefolyó, de fejlett országokban, prvenciós célzattal 1-2 évente ki szokták hívni a duguláselhárító szakembert és átspiráloztatják, átmosatják a nagyobb rendszereket.  Ez főleg a folyamatos műszakban üzemelő egészségügyi,  termelő, kereskedelmi és szolgáltató objektumokra jellemző. (egészségügy,  élelmiszeripar, vendéglátás, stb.)

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás, woma dugulás elhárítás, dugulás megszüntetés – Budapesten és Pest megyében, olcsón garanciával, modern duguláselhárító eszközökkel és duguláselhárító gépekkel.

És igen, velünk is elő fordul a kudarc. Egy padlóösszefolyó szakaszt szerettünk volna kitisztítani, de mint kiderült építőanyag (sitt, törmelék) került bele. Sajnos megszorult a duguláselhárító spirál és ilyen szépen megcsavarodott. A spirál és a lefolyó is menthetetlen.

Megcsavarodott spirál.
Megcsavarodott spirál.

Itt még részletesebben kitárgyaljuk a duguláselhárítás során felmerülő gyakori kérdéseket.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében a leggyorsabban, garanciával!

5/5 - (5 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma