A duguláselhárítás telefonszáma

Kamerás csatornavizsgálat

Csatornakamerázás – kamerás csatornavizsgálat
Csatornakamerázás Budapesten és Pest megye területén a legkorszerűbb eszközökkel. Dokumentált (videó felvétel és fotó) csatornavizsgálat,  bontás nélkül 40-250 mm átmérőjű csövekben, akár 100 méter hosszú szakaszon. Ha már nem tudnak segíteni a duguláselhárító szakemberek, vagy csatornatörésre, gyökérbenövésre lehet gyanakodni, akkor csak a csatornakamerázás jöhet szóba. Az eszköz segítségével felderíthetővé válik minden, a lefolyórendszert érintő probléma.

csatornakamera-csokamera

Mikor ajánlott az optikai csatornadiagnosztikai vizsgálat:
– folyamatosan visszatérő dugulások
– csatorna törések és sérülések
– gyökérbenövések és talajmozgások
– nagyobb csatorna szakasz átépítések után

Az eljárás rendkívül gyors, tiszta és jól dokumentálható (videó felvétel készítés, fénykép készítés). A kamerás csatornavizsgálatnak, első sorban a már átmosatott csatorna hálózatban van értelme, hogy minél jobban lásson a csatornakamera fej és fényt tudjon deríteni a sérülésekre és hibákra. A szennyes lével teli, eldugult vezetékben nem végezhető szakszerű csatornakamerázás.

csatorna-kamera-ridgid-microNapjainkra már teljesen indokolatlan a csatorna hálózatok felbontása, ha nem előzte meg kamerás csatorna vizsgálat az érintett (problémás) szakaszt. A csatornakamera a legnagyszerűbb segítség a vízvezeték szerelőknek, kéményeseknek, és csatornázási szakembereknek. A csatorna kamera egy olyan speciális diagnosztikai eszköz ami teljesen víz és szenny álló, mely lehetővé teszi a szakmailag képzett és gyakorlott szakember számára az összes hiba feltárását a vizsgált szakaszon. A későbbi kielemzés céljából a online felvételek adathordozóra is menthetőek. (DVD lemez vagy SD kártya). Amennyiben segítségre van szüksége, hívja duguláselhárító szakembereinket: Duguláselhárítás Budapesten – olcsón, bontás nélkül, fix áron.

Kamerás csatornavizsgálat – csatornakamerázás Pest megyében

Csatornakamera optika
Csatornakamera optika

 A mai modern csatornakamerák a következő opciókat tudják:
– 20-50 méter berudaló kábel
– önálló, akkumulátoros áramforrás
– víz és nyomásálló optika
– nagy fényerejű ledes megvilágítás
– méterszámláló
– önbeálló vízszintes képet produkáló kamerafej
– kép rögzítés
– videó rögzítés
– beépített jeladó a fejben, a külső helymeghatározáshoz (nyomvonal követés)

Kamerás csatornavizsgálat:

Csatorna kamera - Rothenberger Rocam Mini

A diagnosztikai vizsgálatot végző szakember számára a csatornakamera használata lehetőséget ad a következő adottságok és hibák kiderítésére:
– csőátmérők lekövetése
– kanyarok, fordulók és idomok megfigyelése
– idegen tárgyak a csőhálózatban
– törése, repedések, sérülések felderítése
– gyökérbenövések felderítése
– csatornaszakasz süllyedések és deformációk felderítése
– dugulások okának felderítése

És egy pár fotó arról, hogy mit lát a csatorna kamera:

Kamerás csatornavizsgálat – csatornakamerázás Budapesten

csatorna-kamerazas

Mikor javasolt a csatornakamerázás:
amennyiben azt veszi észre, hogy többszöri duguláselhárítás után is visszatér a lefolyó elzáródása, amikor vizesedést érzékel a lefolyórendszer nyomvonalán a falakban, vagy a kertben, amikor megsüllyedt a talaj vagy az épület bármely része. Mielőtt bontana, kérjen csatorna kamerázást – sok kellemetlenségtől és nagy anyagi áldozatoktól menekül meg, ha megtudja a hiba pontos helyét és okát.

Ridgid csatornakamera

Kiemelt települések ahol kamerás csatornavizsgálatot végzünk
Budapest teljes területe, Dunakeszi, Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, Mogyoród, Veresegyház, Göd, Gödöllő, Vác, Fót, Isaszeg, Maglód, Gyömrő, Vecsés, Gyömrő, Gyál, Monor, Gomba, Felsőpakony.

Csatorna kamerás szakembereink – Budapest területén – már az nap, de legkésőbb másnap megéreznek a munkaterületre.  A csatorna nyomvonal meghatározásban is tudnak segíteni.

Kamerás csatornavizsgálat és csőkamerás diagnosztika.
A csatornaszakaszokat vagy akár az egész csatornahálózatokat, akár bontás nélkül is meg lehet vizsgálni a legkorszerűbb csatorna vizsgáló berendezésekkel. Alapvetően a csatorna és lefolyóhálózatok állapotfelmérésénél alkalmazzák a duguláselhárító és vízvezeték szerelő szakemberek leggyakrabban. Ezenfelül a profi berendezések egy csomó extra szolgáltatással is fel vannak szerelve, úgy mint, méterszámláló, lejtés mérő, önbeálló giroszkópos kamera fej, ledes világítás és az eszköz képes fotót és videót is készíteni a későbbi dokumentációhoz.

Gyakran használják még duguláselhárító szakemberek is a csőkamerát a visszatérő dugulások felderítésénél. A dugulásokat általában építési hibák okozzák, de rengeteg más dolog is történhet egy lefolyórendszerrel. Például csatornatörés, csatorna süllyedés, gyökérbenövés.

Ridgid csatornakamera

A kamerás csatornavizsgálat menete
Első lépésként, ha lehetséges akkor a szakember átmossa vagy kitisztítja a csatornaszakaszt, erre azért van szükség, mert bizonyos sérüléseket, csak kitisztított csatornahálózatban lehet diagnosztizálni. Majd berendezés kezelő szakember, keres egy olyan pontot a csatornaszakaszon, ahol behelyezheti a kamerafejet. Ez utá a flexibilis, de masszív berudalóval irányítja a kamerafejet a vizsgálandó lefolyó szakaszba. Ezután jön a hiba megállapítás és a felvétel képi rögzítése.

Csatorna kamera típusától függően lehet fekete-fehér vagy színes kijelzős a berendezés. Van kis méretű kijelzővel rendelkező kézben tartható típus és van nagy, színes kijelzővel rendelkező típus is. A nagy monitoron sokkal látványosabb észlelhetők a csatorna belsejében lévő dolgok (törés, repedés, gyökér, építési törmelék, stb). A csatorna kamerázás a megrendelő bevonásával történik, hogy a szakemberrel együtt beszéljék meg és értékeljék a tapasztaltakat.

Rothenberger csatornakamera
Csatorna kamera

A csatornakamerák akár 40 mm.-es lefolyó hálózatban is tudnak dolgozni, feltéve, olyan sok iránytörés, hogy a kis méretű (15-20 mm.) kamerafej ne tudjon elfordulni a csőben. A kisebb kamerafejek a mosogató vezetékek kamerázásához alkalmasak.

A WC. lefolyók (általában 110 és 125 mm.) kamerás csatornavizsgálatához, már masszívabb berudalóval rendelkező és nagyobb kamerafejjel rendelkező berendezésre lesz szükség. Ezek a kamerafejek általában 35-50 mm.-es méretűek. Ezek a kamerarendszerek már 30-50 méter hosszú szakaszt is képesek megvizsgálni.

Az igazi nagyágyukat a csatornakamerás szakemberek a fővezetékeken, gerincvezetékeken, alapvezetékeken vetik be. Ezek a kamerák már 160 és 300 mm. közötti csatornahálózatok vizsgálatára is alkalmasak lehetnek, akár 80 méter hosszban is. Az igazán nagy átmérőjű csatornák esetén (500-1000mm) már önjáró, távirányítós csatornakamera bevetése szükséges, nagy képátfogójú kamerával ellátva.

Vállalkozásuk helymeghatározással is foglalkozik, erre akkor lehet szükség, ha nincs semmiféle tervrajz a föld alatt lévő csatorna rendszer helyéről. A speciális helymeghatározó eszköz segítségével felderíthető a csatorna helye és irány.

És most két érdekes videó, ahol a csatornakamerázást láthatjuk:

1. csatornakamerás videó

2. csatornakamerás videó

4.5/5 - (55 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma